notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Próbáld ki ezt a módszert, ha itthon nem találsz magadnak gyógyszert

hirdetes

Így vásárolhatsz legálisan gyógyszert külföldről!

BT

Sokaknak okoz problémát a megfelelő gyógyszer megtalálása, és ha mégis sikerül, egyre többször fordul elő, hogy országon belül sajnos nem elérhető az, ami valóban hatásos, és jó lenne számunkra. Végre van megoldás, hogy olyan gyógyszerekhez is hozzá jussunk, amik itthon nem elérhetők, de még is legális a beszerzésük. Megmutatjuk, hogyan vásárolhatsz gyógyszert legálisan a határon túlról.

Így vásárolhatod meg a számodra legjobb gyógyszert külföldől

Sokan vannak, akik valamilyen egészségügyi okból speciális gyógyszerekre szorulnak, melyeknek sajnos többségük nem elérhető hazánkban. Eddig sajnos nagyon meg voltak lőve azok, akik ezzel a problémával álltak szembe, hiszen semmilyen lehetőség ne volt arra, hogy legálisan, magyar receptre megvásárolhassuk ezeket a gyógyászati készítményeket. Annak számtalan oka lehet, hogy olyan készítményre van szükséged, ami nagyon nehezen hozzá férhető.

Lehet, hogy eddig forgalmazták az országban, de most már hírtelen nem, viszont külföldön még mindig kapható. De az is lehet, hogy bizonyos gyógyszerek összetevőire érzékeny, vagy allergiás vagy, és bár itthon nem elérhető az allergénektől mentes gyógyszer, de külföldön könnyen beszerezhető. Nagy fejtörést okoz ennek a problémának a megoldása, és ezzel néztem nem is olyan régen szembe én is. Most a történetemen keresztül megmutatom, mi tévő legyél, ha nálad is felmerült a gyógyszer para, és semmilyen más megoldást nem találsz, mint hogy külföldről szerezd be magadnak a megfelelő gyógyszert.

Érdemes tovább olvasni, mert részletekbe menően leírom, mi tévő legyél ebben a kifejezetten nehéz helyzetben. Tapasztalatom az, hogy ha te nem segítesz magadon, sajnos más sem fog, ezért nincs más választásod, mint hogy saját kezedbe veszed a dolgokat, és teszel azért, hogy a lehető legjobb gyógyászati készítményekhez juthass hozzá.

Az alaphelyzet


Laktózérzékenyként már megszoktam, hogy bizonyos gyógyszerek beszerzése, allergén mentessel való helyettesítése kifejezetten nagy problémát okoz az orvosaimnak. Egy antibiotikum, vagy akár csak egy vas tabletta is komoly fejtörést okoz, nem csak nekem, de a gyógyszerészemnek, és az orvosaimnak is. Minden kezelés előtt végig kell böngészni egy csomó gyógyszer leírását, és közben csak reménykedhetünk, hogy végül sikerrel járunk, és találunk számomra megfelelőt. A laktózérzékenyek többsége, szerencsére nem annyira érzékeny, hogy a laktóz tartalmú gyógyszerek valóban hatással legyenek rájuk, azonban sajnos nálam még a legkisebb mennyiség is komoly tünetekkel jár. 

hirdetes

 


A fő probléma


Már megszoktam az ezzel járó kellemetlenségeket, azonban most egy új probléma merült fel, aminek a megoldásán hónapokat gondolkoztunk több orvossal együtt, minek végén mindenki tanácstalanul állt, és azt mondták sajnos nem tudnak nekem abban segíteni, hogy a nap, mint nap szedett gyógyszeremet mentessel pótoljuk.

Rettentően csalódott voltam, mert a gyógyszert nem véletlenül szedtem mindennap, és az orvosaim sem ajánlották, hogy abbahagyjam, viszont a benne lévő laktóz már komoly tüneteket okozott nála, tehát kénytelen voltam abba hagyni. A laktóz, többnyire mindenben térfogatnövelőként használják, nem csak a gyógyszerekben, ezért voltam rendkívül nehéz helyzetben. De ekkor elhatároztam, hogy a saját kezembe veszem a dolgokat, és addig keresgélek, amíg meg nem találom a tökéletes megoldást. 

Így vásárolhatod meg a számodra legjobb gyógyszert külföldől

A kutatásaim


Először is eszembe jutott, hogy mivel EU tagok vagyunk, ezért szabadon utazhatunk, vámmentesen szállíthatunk szinte mindent a tagállamok között, akkor a gyógyszer miért lenne kivétel. Ekkor elkezdtem német nyelven keresgélni hasonló gyógyszereket német országban, hiszen a laktózmentes termékek gyártásában abszolút az élen járnak, lehet, hogy a gyógyszerekben is. És a gondolataimat siker koronázta. Találtam 5 helyettesítő gyógyszert az interneten, amik kiválóan alkalmasak lennének számomra, viszont sajnos vénykötelesek.

hirdetes

Ekkor már csak azt kellett megoldanom, hogy valahogyan megoldjam ezt a vényproblémát. Ekkor találtam rá egy gyógyszertárra Pesten, akik a honlapjuk szerint, vállalják, hogy az EU-n belülről hoznak be az országba gyógyszereket. Másnap már fel is hívtam őket, ahol megkaptam a tájékoztatást a gyógyszer rendelés pontos menetéről. A gyógyszert fel kell írattatni az orvosommal, majd a receptet elpostázni nekik. Ők 3 nappal később feladják futárral, és már a kezemben is lehet a gyógyszer.

A megoldás

El is mentem az orvosomhoz, aki teljesen fellélegzett, hogy ezt a terhet le vettem a válláról, és örömmel írta fel nekem az egyik receptet, miután átnézte mindegyik helyettesítő gyógyszernek az összetevőit, hogy melyik lenne a számomra a legmegfelelőbb. Elpostáztam a receptet, s valóban 4. napra már hozta is a postás a laktózmentes, Németországban gyártott gyógyszeremet. Nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű lesz, ezért is írtam le itt mindent, hogy ha nektek is gondot okoz itthon valamilyen gyógyszer beszerzése, akkor ne aggódjatok, vegyétek a kezetekbe az ügyet, és egy kis utánajárással, ti is betudjátok hozatni az országba a számotokra legmegfelelőbbet legálisan, csak az EU határain belülről. Remélem sokaknak fog segíteni ez a cikkem!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

F-vitamin

F-vitamin   Az esszenciális zsírsavakat régen a vitaminok közé sorolták. Az emberi... Tovább

B5-vitamin

B5-vitamin   Pantoténsav. A β-alanin 1,3-dihidroxi-2,2-dimetilvajsavval acilezett... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség egészség megoldás