notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nagy bejelentés - 3 millió forintos lakásfelújítási támogatást ad a kormány!

hirdetes

Nagy bejelentés - 3 millió forintos lakásfelújítási támogatást ad a kormány!

B. Á.

2021. január elsejétől otthonfelújítási programot indít a magyar kormány – ezt Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján. Nézzük a részleteket! 

Nagy bejelentés - 3 millió forintos lakásfelújítási támogatást ad a kormány!

Az állam vállalja a költségeket 3 millió forintig! 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán tartott budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy otthonfelújítási programot indít a magyar kormány 2021. január elsejétől. A program keretén belül már az egy gyermeket nevelő családok is segítséget kapnak, az állam átvállalja az otthonuk felújítási költségeinek felét. Ebbe beletartozik a munkához szükséges anyag, valamint a munka kivitelezése is. Természetesen számla ellenében vállalja át az állam a költségek felét és legfeljebb hárommillió forintig. 

Fontosak a dátumok!

Novák Katalin elmondta, hogy a lakásfelújítási támogatás csak a 2021. január elseje után megkezdett felújításokra fog vonatkozni. Viszont, az is fontos, hogy bármilyen felújítást tervezhet a család, a kormány támogatni fogja. Szóba kerülhet energetikai korszerűsítés, konyha-, fürdőszobafelújítás, vagy akár önálló otthon teljes felújítása is. 

hirdetes

Nyitott otthonfelújítás program

Az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, az igényekhez lesznek igazítva a források. A részletszabályokra még várni kell, ezek ugyanis nincsenek teljesen kidolgozva – de néhány héten belül ezek is elkészülnek. Az biztos, hogy érdemes már most megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, ugyanis sokan fognak majd élni a lehetőségekkel. Érdemes is lesz kihasználni, mivel egy hatmillió forintos otthonfelújítás esetében hárommilliót spórolhatunk. 

A CSOK sem feltétel

Novák Katalin elmondta, hogy a 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének igénylésének nem lesz feltétele a CSOK igénylése. A kormány elsődleges célja továbbra is az, hogy minden Magyarországon gyereket váró vagy nevelő családnak legyen fedél a feje felett, továbbá szeretnék elérni, hogy mindenkinek könnyebb legyen gyereket vállalnia. Ezért került bevezetésre az otthonteremtési program, amit folyamatosan bővítenek. 

hirdetes

Változik az áfa is

Novák Katalin sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet ismét arra, hogy az újépítésű otthonok értékesítésének áfatartalmát 27 százalékról 5 százalékra csökkentik január elsejétől. Azok a családok pedig, akik igénybe veszik a CSOK-ot, vissza is igényelhetik az 5 százalékos áfát új otthonuk vásárlásakor. Novák Katalin példaként említette, hogy egy 30 millió forint + áfa áron hirdetett lakás esetében 6,5 millió forintot spórolhat a család az öt százalékos áfával, emellett további 1,5 millió forintot vissza is lehet igényelni, tehát összesen 8 millió forint maradhat a család zsebében. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Betegség

 Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek. A... Tovább

Zsírleszívás

A zsyrleszívás egy sebészi folyamat, melynek során a mestersgesen távolítják el felesleges... Tovább

Tovább a lexikonra
életmód