notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tedd energikusabbá a reggeleket!

hirdetes

Legyen könnyebb a reggeli ébredés a következő tippekkel!

HR

Ismerős az a helyzet, mikor reggel meghallod azt a borzalmas ébresztő hangot, és azonnal tudod, hogy semmi erőd és kedved kikelni a kényelmes ágyból? Ha igen akkor a következő cikkünket neked ajánljuk, amiben elsajátíthatsz néhány technikát, amellyel megkönnyítheted a reggeli ébredéseket, és energikusabban kezdheted a napot. 

Induljon energikusabban a reggel!

Állítsd át az ébresztőd hangját


A legtöbb ébresztő hang borzalmas és amint meghalljuk reggel, egyből egy negatív érzés fog el bennünket. Ha az ébresztőd hangját a kedvenc zenédre állítod át, biztosan kellemesebb ébredésben lesz részed. Valami energikusabb számot válassz, amit ha meghallasz nem a szundi gomb lenyomása lesz az első gondolatod.


Helyezd az ébresztőd távol az ágyadtól 


Ha a fejed mellé helyezed el az ébresztőd, reggel nincs más dolgod, mint félálomban lenyomni a szundi gombot, és jó eséllyel egy elalvással indítod a napot, amit aztán a késés miatti kapkodás követ. Ehelyett azt javasoljuk helyezd el olyan távolságba az ébresztőt az ágyadtól, ahol csak úgy éred el, ha ki kell másznod az ágyból hozzá. Mivel az ágyból való kikelés a legnehezebb része a reggeleknek így, ha ezen túl vagy a többi már könnyebben fog menni. 


Indítsd a napot koffeinnel


A reggeli energialöketet könnyen megadhatja egy jó adag kávé vagy fekete tea. Az energiaitalokat nem javasoljuk mert rendkívül egészségtelenek. Azonban egy finom reggeli kávé vagy tea megadhatja azt az energiát a reggeledhez, amire szükséged van, hogy ne érezd magad olyan kómásan még az ébredést követő órákában is. 

hirdetes


Reggeli edzés 


Egy kis reggeli mozgás segíthet beindítani a napodat. Ne gondoljunk itt kőkemény edzésekre, csupán némi könnyed testmozgásra gondolunk. Egy kis reggeli kocogás, néhány fekvőtámasz vagy bármi, amihez kedved van. A reggeli mozgás hatására egész nap energikusabbnak és produktívabbnak érezzük majd magunkat. 


Igyál vizet elalvás előtt


Ha vizet iszol este lefekvés előtt, nagy valószínűséggel reggel arra fogsz ébredni, hogy nagyon ki kell menned már a fürdőszobába, így felgyorsítod az ágyból kikelés folyamatát. Persze ne túl sok vizet igyunk elalvás előtt, mert könnyen lehet, hogy már éjjel felébredünk. Próbáljuk megtalálni a megfelelő mennyiséget, amivel reggelig kibírjuk. 

Induljon energikusabban a reggel!

Egyél elalvás előtt


Ha üres gyomorral fekszünk le, ébredéskor nem lesz miből energiát nyernie a testünknek így sokkal fáradtabbnak és erőtlenebbnek érezzük majd magunkat. Azt javasoljuk elalvás előtt együnk valami könnyedet, mint például joghurtot vagy túrót.

Ne sötétíts be nagyon 

hirdetes


A reggeli világosság hatására könnyen felébredünk, azonban ha teljesen lehúzzuk a redőnyöket, a vak sötétben nem lesz mi jelezze testünknek hogy ideje ébredni. 


Reggelizz bőségesen 


A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése. Egy könnyen emészthető ételekből összeállított reggeli hatalmas energiaforrás lehet. Javasoljuk, hogy minél több zöldségből és gyümölcsből álljon az étkezés. 


Azonos időpontban feküdj és kelj 


Biztosan észre vetted már, hogy ha egy huzamosabb ideig egy bizonyos időpontban keltél fel, akkor is felébredtél az adott időpontban, ha tovább aludhattál volna. Ezt a testünk bioritmusának köszönhetjük. Ha egy időpontot szoktatunk meg vele, amikor lefekszünk és felkelünk, akkor sokkal könnyebbé tehetjük a reggelünket és az elalvás is könnyebben sikerülhet. 


Fixálj le valakivel egy találkozót a reggel 


Ha reggel tudod, hogy vár rád valaki akkor biztosan kevésbé fogod elnyújtani a szundit. Beszéljetek meg egy közös reggelit, egy közös futást így biztosan több motivációd lesz a reggeli felkelésnél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

B2-vitamin

B2-vitamin Riboflavin. Az enzimek a piroszőlősav, zsírsavak és az aminosavak oxidatív... Tovább

Diagnózis

A betegségek neve, tágabb értelemben az a folyamat, amely az orvos aktív munkájának... Tovább

Tovább a lexikonra
életmód