notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 elfeledett illemszabály, amit minden nőnek ismerni kellene!

hirdetes

10 illemszabály, amiket minden nőnek ismernie kellene

Sz.F.

A ruhák, hajviseletek és sminkek kimehetnek a divatból, de nem ezek azok a dolgok, amik igazán széppé tehetnek egy nőt. Az illemszabályok követése olyasmi, amivel mindig pozitív kisugárzást kelthetsz, és amire mások is felfigyelnek és felnéznek majd. Illik mindig méltóságteljesen, stílusosan viselkedni, hogy kifinomult önbizalmat sugározz magadból. De mitől lesz egy modern nőből modern hölgy? Lássuk…

10 elfeledett illemszabály, amit minden nőnek ismerni kellene!

Mindig légy méltóságteljes

A méltóság az, ami megkülönbözteti egymástól a lányokat és a hölgyeket. Ez persze nem minden esetben egyszerű feladat, de legyen szó egy férfi visszautasításáról, vagy egy rászoruló idegen megsegítéséről, méltóságoddal kiemelkedhetsz a tömegből. Mindez nem csak abban segít, hogy mások felnézzenek rád, de a jó tettek helyében csak jót várhatsz majd el.

A hangulatod ne hasson ki magaviseletedre

A körülötted lévő emberek nem tudják, hogy milyen a hangulatod éppen, de még ha rossz napod is van, nem szabad, hogy ezt rajtuk éld ki. Próbálj meg mosolyogni, és tégy úgy, mintha minden rendben lenne – ettől talán még neked is jobb lesz a kedved. Idővel a közérzeted jobbra fordul majd és jobban átlátod majd, hogy mások miért viselkednek úgy, ahogy. Persze nem szabad magadba fojtani a gondokat, de tudd, hogy kinek beszélhetsz róluk, és mikor jobb hallgatni ezekről.

Mindig mondd, hogy „köszönöm”

Akár kis „köszönöm” cetliket is írhatsz, hogy kifejezd háládat mások segítségéért. Ez nem csak kedves gesztus, de segíthetsz a körülötted lévőknek, hogy elismerve érezzék magukat azért, amit csinálnak. Gondolj csak bele, hogy te mennyire örültél, amikor legutóbb valaki „köszönöm” cetlit hagyott az asztalodon, amikor nem tudta személyesen kifejezni háláját. Ezzel garantáltan mosolyt csalhatsz az emberek arcára. Persze személyesen kimondva éppen olyan jól esik, ezért ha lehetőséged van rá, ne tartsd magadban! A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

10 elfeledett illemszabály, amit minden nőnek ismerni kellene!

Ügyelj a körmeidre

Tom Ford egyszer azt mondta: „Az igényes öltözet a jó magaviselet része”. Ha tehát már látszatra is pozitív kisugárzást szeretnél árasztani magadból, akkor mindig a lehető legjobban kell kinézned. A megfelelő manikűrrel azonban egy teljesen új szintre emelheted megjelenésedet. Lehet bármilyen elegáns a ruhád, a lepattogott körömlakk rendkívül illúzióromboló tud lenni.

Tedd el a telefont!

Manapság mindenki az okostelefonjához van tapadva. Ez a jelenség sajnos mindenhol megjelenik. Sokan ott élik közösségi életüket, másoknak a munkájukhoz is elengedhetetlen – az emberek egyszerűen bármilyen kifogást képesek megragadni, hogy elővehessék telefonjukat. Ne kövesd a példájukat. Légy része a helyzetnek, éld át a pillanatokat és mindig figyelj oda arra, amit családtagjaid vagy barátaid mondanak éppen. Az emaileket nem érdekli, hogy odafigyelsz-e rájuk.

Bánj tapintatosan azokkal, akiket nem kedvelsz igazán

Mindannyian találkozunk kevésbé rokonszenves emberekkel, akik szándékosan elengedik a „nem” szót a fülük mellett, vagy egyszerűen csak nagyon kellemetlenül, zavaróan viselkednek. Ne feledd, hogy neked föléjük kell emelkedned, és nem szabad lealacsonyodnod ugyan erre a szintre. A megoldás ilyenkor mindig az illedelmes viselkedés és reakciók. Légy őszinte, de tapintatos. Ha megmondod az igazat egy pimasz mosoly kíséretében, azzal mindig többre viszed majd, mint egy burkolt, passzív-agresszív megjegyzéssel.

Óvatosan az alkohollal

hirdetes

Mindig jól esik kicsit ellazulni a barátokkal és elfogyasztani néhány pohárral kedvencedből, de mindig tudd, hogy hol a határ. Nem éri meg annyit inni, hogy aztán kínos helyzetbe hozd barátaidat egy nyilvános (vagy akár privát) helyen.

10 elfeledett illemszabály, amit minden nőnek ismerni kellene!

Kitenni vagy nem tenni?

Ha aktív vagy a közösségi médián, akkor gyakran kerülsz olyan helyzetbe, amiben választanod kell, hogy kiteszel-e valamit a nyilvánosság szemei elé, vagy sem. A kevesebb ilyen esetben mindig több. Az olyan bejegyzések, amik számodra fontos dolgokról, vagy az életről kialakult véleményeidről szólnak sokkal értékesebbek, mint egy fénykép arról, hogy éppen mit készülsz enni. Ha valamiben nem vagy biztos, hogy érdemes-e posztolni, akkor a válasz jó eséllyel nem.

Légy figyelmes másokkal

Amit adsz, azt kapod majd vissza is. Légy tekintettel másokra és ne feledkezz meg az alapvető illemszabályokról – ne beszélgess túl hangosan társaságban, mindig tartsd a helyükön ruháidat, ha vendégeket vársz, segíts másokon, ha számodra ez nem túl nagy dolog, stb. Ha valaki más kellemetlenül viselkedik, ne próbálj lealacsonyodni hozzá.

Légy magabiztos

Mindig tartsd észben, hogy ki vagy, és kivé szeretnél válni. Nem kell mások elvárásainak megfelelned, ha életedről és a boldogságról van szó. Légy magabiztos, bízz magadban és abban, amit csinálsz, de tiszteld a többi embert is, hiszen nekik is megvan a joguk mindehhez.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Autogén tréning

  A terápiát a XX. század elején Johann Schulz (1884-1970) pszichiáter fejlesztette ki. A... Tovább

Nyelési nehézség

Diszfágia Legtöbbször valamilyen mechanikus akadály (szűkület, daganat, idegen test) vagy... Tovább

Tovább a lexikonra