notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elgondolkodtató idézetek Gandhitól, mely segít átértékelni az életed!

hirdetes

10+2 elgondolkodtató idézet Gandhitól

Bartók Vivien

Bizonyára sokszor hallottál már Gandhiról, olvastál már tőle egy-két idézetet, de mégsem tudod, hogy hogyan lett híres és népszerű tanító. Megosztom most veletek a 10 legtanulságosabb idézetét és 2 elgondolkodtató történetet róla, hogy megismerd azokat a gondolatait, melyek a mai napig igazak az emberekre és gondolkodásmódjukra!

Motivációs idézetek a Nagy Tanítótól, Gandhitól!

Ki áll a bölcs idézetek mögött?

Móhandász Karamcsand Gandhi 150 évvel ezelőtt, 1869. október 2-án született Indiában, később a Mahatma nevet kapta híveitől, amely „Nagy lélek” jelentéssel bír.

Gandhi Londonba utazott fiatal korában, majd jogot kezdett el tanulni. Sikeresen zárta tanulmányait, de ügyvédi pályafutását hamar abbahagyta. Úgy érezte, hogy ütközik az elveivel, mely erősen erőszakellenes volt. Később politikai és spirituális vezetőként, valamint az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakjaként vált népszerűvé. Hatalmas példaképként tekintettek rá, tanításai és nézetei miatt.

Az erőszakellenesség mellett a vegetarianizmus, a böjtölés, az önmegtartóztatás, az igazság és az önismeret is a tanításai között szerepelt. Most néhány tanulságos és elgondolkodtató idézetet, történetet osztok meg veletek Gandhitól, valamint Gandhiról!

hirdetes

Gandhi idézet a birtoklásról:

„A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát.”

Gandhi idézet az önismeretről:

„Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.”

Gandhi idézet a felelősségről:

„Képzelj magad elé egy magányos bölcset, amint egy sötét úton sétál végig pirkadat előtt, és a kezében tartott lámpással utat mutat embertársainak! Az efféle bölcsek, a világosság hordozói csak azt az utat mutathatják meg neked, amelyet hajlandó vagy követni. Ha letérnek az útról, követőik is irányt tévesztenek. Ha te lennél ez a bölcs, vajon képes lennél-e példáddal utat mutatni az embereknek?”

hirdetes

Gandhi idézet az önbecsülésről:

„Nem vehetik el az önbecsülésünket, ha mi nem adjuk oda.”

Gandhi idézet a cselekvésről:

„A tett, s nem a tett következménye számít. Mindig helyesen kell cselekedned. Talán nem tőled függ, s talán nem is a te idődben lesz a tettnek következménye, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell helyesen cselekedned. Sosem tudhatod, hogy a tetteidnek mi lesz az eredménye. De ha nem teszel semmit, nem lesz eredmény sem.”

Gandhi idézet az akaraterőről:

„Az erő nem testi képességből fakad. Forrása a rendíthetetlen akarat.”

Lapozz a következő oldalra, ott folytatódik a cikk Gandhiról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Kalcium

Az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben fellelhető ásványi anyag. A csontjaink... Tovább

Kálium

A kálium a makroelemek közé tartozik és a három legfontosabb olyan ásványi anyag közé... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő egészség egészséges életmód életmód lelki egészség méregtelenítés stressz