notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hozd ki magadból a maximumot!,edzés,akarat,kitartás,fitnesz,alakformálás,fitness,egészség,egészséges életmód,egészséges receptek,hatékony fogyás,diéta,fogyókúra,életmód,Sasa

hirdetes

Hozd ki magadból a maximumot!

Kiss Sándor - Sasa

Valaki azt írta múltkor egy kommentben (Facebook-on), hogy szerintem csak az az ember, aki sportol és aki tökéletesen néz ki. Nem tudom melyik ujjából szopta ezt a magvas gondolatot, de nem sikerült rátapintani a lényegre!

Hozd ki magadból a maximumot!

Akarj több lenni!
 

Pont nem érdekel, hogy ki sportol és ki nem. Még csak az se, hogy mennyire néz ki jól. Egyetlen egy dolog érdekel, csak: akar-e több lenni?
 
Biztos van valami tuti pszichomókusi magyarázat arra, hogy minek nevezik mikor az ember csak vegetál az életében, nincsenek tervei és azzal hitegeti magát, hogy ez neki jó. Én ezt lustaságnak nevezem! Ezt viszont egyáltalán nem tudom tisztelni.
 
Az ember a Föld egyik legkülönlegesebb lénye. Megvan benne a motiváció arra, hogy többet, jobbat akarjon, hogy ki akarjon tűnni a tömegből. Én személy szerint nem tudom megérteni azt, amikor valaki szembe megy ezzel az ősi késztetéssel.
 
Szokták írni, hogy az egyenlőség jó dolog és tök jó lenne, ha mindenki egyenlő lenne és ugyanannyit keresne meg hasonlók. Egy elképzelt világban lehet, a valóság azonban mást mutat.
 
A kutatások bizonyították, hogy az embereket az motiválja a leginkább, hogy előrébb juthatnak. Hogy ha odateszik magukat, akkor elérhetnek egy magasabb szintet, ami úgymond visszaigazolása annak, hogy megérte dolgozni.
hirdetes
 
Társadalmi különbségek esetén ez úgy néz ki, hogy ha túl nagyra nyílik a társadalmi olló és a legmegfeszítettebb munkával sem tud valaki a mély szegénységből legalább az átlag középosztály szintjére eljutni, akkor egy idő után nem is fog tenni érte semmit, mert nincs értelme.
 
 
 

Légy motivált!

A következő oldalon megtudhatod, hogyan

Hozd ki magadból a maximumot!

hirdetes
Én azt nem szoktam megérteni, hogy valakiből hogy veszik ki a motiváció? Hogy jut el valaki arra a szintre, hogy beérje a kevesebbel?
 
A világot nem az viszi előre, hogy elégedettek vagyunk, hanem az elégedetlenség. Ha anno Henry Ford elégedett lett volna a lóval és mindenki másnak is tökéletes lett volna, akkor ma nem lenne autó.
 
Thomas Edisonnak nem volt jó a gyertya fénye, ezért feltalálta az izzót...
 
Miért áll meg valaki félúton úgy, hogy még meg sem közelítette azt, amit kihozhatna magából???
 
Oké, azt értem, hogy ha próbálkozol, akkor hibázhatsz, veszíthetsz és nem jön össze. Még az is megeshet, hogy megszólnak, beléd kötnek és hibát keresnek majd folyamatosan minden mozdulatodban.
 

Na és?

 
Ilyenkor csak gondolj arra, hogy ezek azok az emberek, akik lóf*szt nem értek még el az életükben, mert ha lenne céljuk, akármi, ami motiválja őket, akkor azzal foglalkoznának és nem azzal, hogy hibát keressenek mások munkájában és életében.
A félelem és a megszégyenüléstől való félelem tartja vissza a legtöbb embert attól, hogy valami igazán nagy dolgot vigyen véghez!
 
Pedig, ha onnan, ahol most állsz pofára is esel, már akkor is él méterrel előrébb fogsz felállni! És akik rólad beszélnek, még mindig mögötted lesznek.
 

Hozd ki magadból a maximumot!

 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

E-vitaminok

Az E-vitaminok   Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-,... Tovább

P-vitamin

Flavonoidok. Egyes vérzékenységgel járó, a skorbuthoz hasonló betegségek tiszta C-vitaminnal... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő