notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan válassz személyi edzőt? - Íme a legfontosabb szempontok!

hirdetes

Hogyan válassz személyi edzőt?

CZs
Személyi edző kiválasztása

Hogyan válassz személyi edzőt? Mi alapján dönts, és mi ne befolyásoljon?

Mitől válik egy személyi edző jóvá?

A személyi edző legnagyobb felelőssége a motivációban és inspirációban rejlik, valamint abban, hogy szakértelmével segít elérni a célod, mindeközben ugyanezzel a tudással óva meg egészségedet, fizikai és mentális állapotodat. Nem hagyja, hogy rosszul végezz egy gyakorlatot, hogy tönkremenjenek az izületeid, hogy koplalással akarj megszabadulni a súlyfeleslegedtől, vagy hogy túlhajtsd magad. Akkor is melletted kell állnia, ha nem kiemelkedő versenyeredményeket szeretnél elérni, csupán ellenőrzött körülmények között tennél egészséged megőrzéséért.

A személyi edző kiválasztásakor ügyelj rá, hogy valóban rendelkezzen a szükséges képesítésekkel. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy fel tudja mérni, milyen gyakorlatok elvégzésére van szükséged, és milyen mennyiségben. A trendek olyan gyorsan változnak, hogy nehéz velük lépést tartani. Egy jó edző képes túlmutatni ezeken, és valóban hatékony programot, edzéstervet, esetleg étrendet állít majd össze neked.

hirdetes

Honnan tudod, hogy a választott edző rendelkezik a szükséges szakértelemmel?

A válasz egyszerű: tedd fel a megfelelő kérdéseket – amelyekben mi is segítünk –, hogy leszűrhesd a szükséges következtetéseket. Érdemes szem előtt tartani, hogy a kérdésekre nincs valóban jó válasz, vagy kőbe vésett igazság. Sokkal inkább képesek beindítani egy beszélgetést, amely során akár szakmai tudás nélkül is képes leszel eldönteni, hogy érdemes-e pénzt fektetned az edzővel való közös munkába.

Jöjjenek hát a kérdések:

  • Honnan szerezted az edzői és egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudásod nagy részét?
  • Milyen gyakran veszel részt továbbképzéseken?
  • hirdetes
  • Mennyi időt töltesz azzal, hogy fejleszd magad, hogy az ügyfeleid számára megtaláld a legmegfelelőbb utat céljaik eléréséhez?
  • Mi az utolsó dolog, amit azért tettél, hogy fejleszd a tudásod edzői pályafutásod során?
  • Ez és ez a célom. Mit gondolsz, mi a legjobb módja, hogy elérjem?
  • Miért jobb ez a módszer, mint bármelyik másik?
  • Minden ügyfelednél azonos módszereket alkalmazol? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Hidd el, nincs semmi gond azzal, ha felteszed ezeket a kérdéseket, vagy bármi mást, ami eszedbe jut. Mégiscsak rá szeretnéd bízni az egészségedet, és természetesen pénzedbe is kerül majd a közös munka. Ahogy egy drága TV-t sem veszel meg anélkül, hogy ne nézted volna meg közelebbről, vagy ne jártál volna utána más ajánlatoknak, úgy egy személyi edzőt sem érdemes választani anélkül, hogy ne lennél tisztába szakmai hozzállásával. Kérdezz körbe az ügyfelei között, és más edzők ügyfeleit sem árt felkeresni. A legjobb válaszokat valószínűleg ők fogalmazzák majd meg a trénerrel kapcsolatban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

BMI

Az, hogy valaki túlsúlyos vagy elhízott, a BMI (body mass index vagy testtömeg-index)... Tovább

Cink

Kevés cinkre van szüksége a szervezetünknek, azonban elengedhetetlen a megfelelő... Tovább

Tovább a lexikonra