notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A kudarcok leggyakoribb okai

hirdetes

Hibák, melyek kudarchoz vezethetnek

Lehet veled is előfordult már, hogy megállt a fogyás, vagy éppen a fejlődés. Ilyenkor gyakran elkövetik a legnagyobb hibát,  hogy abba hagyják vagy egy teljesen új módszerbe kezdenek, ami miatt kudarcba fulladhat az egész próbálkozás.

 

A leggyakoribb hibák

1. hiba - Új módszer

Ha már megvan a jó módszer, akkor ki kell tartani mellette. A fogyás, az izmosodás, nem szentírás, nincs olyan, hogy ha ezt és ezt csinálod, akkor heti ennyi vagy annyi kilót fogsz leadni, mert mindenki más, mindenkinek másképp reagál a szervezete a terhelésre. Egy dolog azonban mindenkinél azonos, mégpedig, hogy a test idővel alkalmazkodik a terheléshez. Általában ez az oka annak is, hogy megáll a fogyás.
 
Bár jó hír, hogy ez nem az elején szokott bekövetkezni, hanem az utolsó pár kiló esetén.
 
Ilyenkor, ha valami új módszerbe kezdesz nem biztos, hogy azt éred el, amit szeretnél. Egy jól beállított kajálást és edzést nem éri meg elrontani valami homlokegyenest ellentétes elgondolással. Érdemes viszont a kivárásra játszani és max egy picit erősíteni az edzésen. Az már kellő lökés lesz ahhoz, hogy akár újra beinduljon a fogyás.
 
 

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa
facebook.com/sasafitness

A leggyakoribb hibák

Másik hiba, ami gyakran előfordul, viszont ezt már edzők is el szokták követni, hogy túlságosan vigyáznak. Ez alatt leginkább azt kell érteni, hogy az edzők félnek terhelni a vendégeket, figyelik minden reakciójukat és ha kicsit is nehéznek tűnik valami, akkor sűrű bocsánatkérések mellett adnak valami könnyebb feladatot.

A vendégek pedig szeretik a komfortzónájukat és nagyon nehéz onnan kibillenteni őket. Amit ismernek, amit szeretnek csak azt csinálják. Pedig néha a leggyűlöltebb gyakorlatok a leghasznosabbak a fejlődés szempontjából.

A túlzott óvatosságot valahogy úgy lehet megérteni, mint mikor a szülő mindentől meg akarja védeni a gyerekét. Aztán lesz neki otthon egy kis korcs, aki nem mer elmenni este a boltba vagy ha eltéved, akkor nem mer megkérdezni senkit, mert ő ahhoz van szokva, hogy helyette mindent megcsinálnak. Ez ilyen életre alkalmatlan kategória.

hirdetes

Ugyanez edzőben úgy néz ki, hogy nem akar leterhelni, fél, mert nem biztos a tudásában, ezért aztán olyan gyakorlatokat csináltat, amitől alig alig fogsz fejlődni és nem tanulsz tőle semmit. Majd mikor pár hónap után próbálnál a saját lábodra állni, akkor rájössz, hogy tök jó, hogy ott volt, mert egy gyakorlatot nem tudsz nélküle megcsinálni, mert nem tanított semmit!

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa
facebook.com/sasafitness

A leggyakoribb hibák

Ha már edzők, akkor érdemes megemlíteni hibaként azt a kérdést, hogy “mit szeretnétek ma?”. Elsőre furának tűnhet, hogy ez miért hiba, vagy miért gond, de mindjárt rájössz.

Ha annak idején Henry Ford megkérdezte volna az embereket, hogy mégis mire lenne szükségetek, akkor valószínű egy gyorsabb lovat mondtak volna. Ő viszont csinált egy autót, azt a bizonyos T-modellt és azt mondta, hogy erre van szükségetek. Láss csodát sikere lett és tényleg arra lett szükségük.

Nem várható el a vendégektől, hogy profiként képben legyenek, pedig amennyi kókler van a termekben, nem ártana, mert kevésbé lennének megvezetve. Ha feldobom ezt a kérdést, akkor tuti elkezdik mondani, hogy legyen has, fenék, meg a derekukat csipkedik, hogy azt kellene ledolgozni. Ha edző vagy,  próbáld ki, aztán mond meg nekik, hogy nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz.

hirdetes

Ők ezt fogják mondani, mert hisznek a csodában, a helyi zsírégetésben és hasonló marhaságokban. Nekem meg tudnom kell irányítani és manipulálni őket ahhoz, hogy azt csinálják, ami tényleg jó. Aki hagyja, hogy a vendég irányítson az bukott.

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa
facebook.com/sasafitness

A leggyakoribb hibák

A kajálásban sok buktató van, de a “csak egy kicsit” a legnagyobb! Ez ugynais sokszor előfordul és ha egyszer megtetted, akkor újra meg fogod tenni. Aminek az lesz a következménye, hogy az egész kalória számolgatást dobhatod a kukába, mert a sok kicsi szépen összeadódik. Nem érted majd, hogy miért, de máris ott vagy, hogy nem fogsz fogyni vagy rosszabb esetben még hízol is. Pedig Te “csak egy kicsit” ettél ebből vagy abból.

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa
facebook.com/sasafitness

A leggyakoribb hibák

Változatosság. Mielőtt azzal jönnél, hogy az elején egy viszonlagos állandóságról írtam, inkább megmagyarázom. Zavard össze a tested, próbáld meg kilökdösni a komfortzónából. Ne tudjon felkészülni a következő edzésre. Ne legyenek megszokott dolgok. Egy ilyen edzés mellett is összejöhet, hogy megáll a fogyás vagy megtorpan a fejlődés, csak sokkal kisebb az esély és sokkal gyorsabban át lehet billenni a holtponton.

Sok kis apróságon múlik a siker, csak oda kell figyelni.

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa
facebook.com/sasafitness

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Obezitás

Az obezitás az elhízás latin neve. Tovább

Gyermekláncfű

Latin neve: Taraxacum officinale   Népies elnevezései: Pongyola pitypang, pitypang,... Tovább

Tovább a lexikonra
fitness