notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történik, ha nem pótlod a hiányzó fogaidat- hiányzó fogak következményei

hirdetes

Ez történik, ha nem pótlod a hiányzó fogaidat!

VN

A mosoly a legszebb ékszer- szokták mondani. Ez azonban csak akkor igaz, ha valakinek ép, teljes fogazata van. A hiányos fogazat, hiányzó fog, fogak sokat ronthat a megjelenésen, önbizalmon. Azonban ez nem minden, az esztétikai hatásokon kívül még rengeteg egyéb más negatív hatása is lehet. Mutatjuk mi történik akkor, ha nem pótlod időben a hiányzó fogadat, fogaidat!

Ez történik, ha nem pótlod a hiányzó fogaidat

Fogainknak fontos feladta van

Foginknak számos fontos feladata van. Olyan funkciókat látnak el, amiknek kiemelt szerepe van a mindennapokban, ilyen például a rágás, nagyon fontos szerepük van a táplálék feldolgozásban, de a hangképzésben, beszédben is legalább ilyen fontos feladatot kaptak. Éppen ezért nagyon fontos fogaink megfelelő ápolása, az egészséges fogazat karbantartása, állapotának megóvása. De mi történik akkor, ha a rend felborul, és valaminek a következtében elveszítjük egy vagy több fogunkat?

A foghiány következményei

A foghiánynak több káros következménye is lehet, azon kívül, hogy esztétikailag negatív hatással van. Első sorban a szájüreget és a meglévő fogakat viseli meg a hiány. A hiányzó fog helyén a csontállomány is felszívódhat, annak következtében, hogy nem kap elég terhelést. A még ép fogakra is hatással lehet az elvesztett fog, ugyanis az üres hely miatt a szomszédos fogak elkezdhetnek dőlni, rossz irányba állni, a szemben lévő fogak meghosszabbodnak, gyökerük elveszíti stabilitását. Ezek nemcsak esztétikai gondokat okozhatnak, hanem funkcionális zavarokkal is járnak, ugyanis így teljesen megváltozik a rágófelület, miközben a fogak rágóereje csökken. Valamint azt is figyelembe kell venni, hogy a maradék fogak sokkal nagyobb terhelést kapnak. Előfordul, hogy fájdalom is jelentkezik, így az étkezés kellemetlen érésbe megy át. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy az állkapocs ízület is gyulladásba kerül, sőt az arc és a nyak izmai deformálódnak. Sokan nem gondolják, de ez a deformáció kihat a gerincre, rajta keresztül pedig az egész testre, emiatt pedig előrehaladott esetben változik a tartás, változik a járás, a belső szervek elhelyezkedése is. Nemcsak városi legenda, hanem tudományos vizsgálatok eredménye. 

hirdetes
hirdetes

Mit lehet ellene tenni?

Neked is hiányzik egy vagy több fogad? Ne ijedj meg, nincsen minden veszve! Nagyon könnyen előfordulhat, hogy bármennyire is vigyázunk fogaink épségére, elveszítünk egyet-kettőt, vagy akár többet is. De egy nagyon egyszerű, és tényleg teljesen fájdalommentes eljárással orvosolni lehet a problémát. A hiányzó fogakat leggyakrabban fogimplantátummal szokták pótolni. Ezek a mai modern technikáknak köszönhetően nagyon biztonságosak, időtállóak, és esztétikusak is, és ami a legfontosabb, hogy megelőzik a káros mellékhatások kialakulását, és visszaállítják a fogazat épségét. Mi személyesen a Lévai Dental profi és barátságos csapatát ajánljuk, ahol a legjobb eljárásokkal teljesen fájdalommentesen varázsolnak csodaszép fogsort, és ezzel mosolyt pácienseknek, részleteket itt olvashattok: fogbeültetés implantátummal!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Aerobik

  Amerikából származó sportág, lényege a zenére végzett testmozgás, amely a test... Tovább

Mozgáskoordináció

  Azon képesség, amely a mozgások végrehajtásának célszerű szabályozását segíti... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség édesség egészség egészséges életmód életmód