notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fantasztikus hasizom-erősítő gyakorlatok, amikről talán még nem is hallottál

hirdetes

Fantasztikus hasizom-erősítő gyakorlatok, amikről talán még nem is hallottál

Sz.F.

Nagyon szuper gyakorlatokat hoztam most nektek, amik segítenek abban, hogy elérd az álomalakot! Hasizomerősítés magasfokon mindenkinek, vágj bele minél hamarabb! 

Fantasztikus hasizom-erősítő gyakorlatok, amikről talán még nem is hallottál

A hasizmok kulcsfontosságú szerepet játszanak a test stabilitásának megőrzésében. Ha megszüntetsz egy egyensúlypontot, hasizmaid azonnal aktiválódnak, hogy mindent rendben tartsanak. Ezt könnyedén leellenőrizheted, ha két láb helyett csak egy lábon ácsorogsz egy pár pillanatig. Ugyan ez történik, amikor az ember négykézlábra ereszkedik, és kinyújtja az egyik lábát és karját.

Most gondolj bele, hogy mi történik, amikor minden egyensúlypontot megszüntetsz (tehát egyetlen részed sem éri a talajt). Segítünk: hasizmaidnak a levegőben lógva tested erejét és stabilitását is biztosítaniuk kell.

Amikor a legközelebb az edzőteremben jársz, keress egy hasizom-erősítő hevedert, amit felerősíthetsz valahová, vagy egy gépet, ami biztosítja ezt a funkciót. Ha ez megvan, akkor végezd el négyszer (négy sorozatban) az összes következő hasizom-erősítő gyakorlatot. Pihenj közöttük annyit, amennyi jól esik. Hetente legalább egyszer próbáld végigcsinálni őket alap edzésterved kiegészítéseként.

hirdetes

Egyszerű felhúzódzkodás

Ez a gyakorlat az egyenes hasizmokat (rectus abdominis) dolgoztatja meg, de erősíti a has legmélyebben elhelyezkedő izmait (transversus abdominis) és javítja a ferde hasizmok stabilitását is. Először is dugd át a karjaid a hevederen és kapaszkodj meg felül. Feszítsd be a felső hátizmaidat hogy vállaid eltávolodhassanak a füleidtől, és lógj a hevederről egyenes testtel úgy, hogy a tricepszeid majdnem merőlegesek legyenek a padlóval. Nyomd össze a lábaidat, hajlítsd be a térdeidet és húzd fel őket egészen a hasadig – ezt a pózt próbál megtartani néhány pillanatig.  

 

Oldalsó felhúzódzkodás 

Ez a gyakorlat első sorban a ferde hasizmok erősítésére összpontosít, de nem hagyja pihenni a már emlegetett egyenes és mélyen elhelyezkedő hasizmokat sem. Először is vedd fel ugyan azt a függő pozíciót, mint az előző gyakorlatban – egyenes test, tricepszek majdnem a padlóra merőlegesen.

Nyomd össze a lábaidat és fordítsd el a törzsedet a csípődnél. Hajlítsd be mindkét térded majd húzd fel őket a tested bal oldalán és tartsd meg ezt a pozíciót. Ereszkedj újra egyenes testtartásba, majd ismételd el a felhúzódzkodást a másik oldaladon is. A lényeg az, hogy mindkét oldaladat egyenlő mértékben dolgoztasd meg.

hirdetes

L-lógás

Az L-lógás a sima felhúzódzkodásban használt izmokat dolgoztatja meg, csak éppen sokkal keményebben! Afféle plusz bónuszként a négyfejű izmokat és a térdinakat is erősíti. Vedd fel a már jól ismert függő kezdő pozíciót. Nyomd össze a lábaidat, feszítsd meg tested a csípődnél és emeld fel a lábaidat úgy, hogy lábfejeid elérjék csípőd szintjét, vagy ha nagyon jól bírod, akkor magasabbra emelkedjenek annál. Eközben ügyelj arra, hogy mindkét lábaid maradjon egymás mellett és legyenek olyan egyenesek, amennyire csak lehetséges. Szokás szerint tartsd meg ezt a pozíciót néhány pillanatig, majd lassan ereszkedj vissza.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Szénhidrát

  A szénhidrátok a szén és a víz kombinációi, melynek legegyszerűbb formája a cukor.... Tovább

Edzésalkalmazkodás (adaptáció)

  A sportalkalmazkodáson az egyénnek, szervezetének, szervrendszereinek meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra