Készíts Te is gluténmentes lángost!

Receptek

Egészséges kenyerek


Mindenmentes lángos ételérzékenyeknek

Mindenmentes lángos ételérzékenyeknek

Hozzávalók:

 

•    50 dkg gluténmentes lisztkeverék (bio boltokban beszerezhető)
•    2 kávéskanál só 
•    1 csomag porélesztő 
•    3 dl kókusztejből készült joghurt (rizstejes is lehet)
•    3 dl víz
•    2 evőkanál olaj + 1 evőkanállal még a legvégén + olaj a sütéshez

 

Mindenki örök kedvec strandolós ebédje, ami egyben a legolajosabb dolog tud lenni, mától már nem is bűnös csemege, bár a feltétre azért érdemes még odafigyelni! 

 

Egyre többen küzdünk valamilyen ételallergiával vagy szenvedünk gluténérzékenységtől, tejérzékenységtől, cukorbetegségtől. Ha érintettnek érzed magad vagy csak ki szeretnéd próbálni, hogyan lehet egészségesebben elkészíteni néhány megszokott ételt, akkor íme egy recept!

 

Elkészítés:

 

Jó alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat egy nagy tálban (az olajból a +1 evőkanálnyit csak a legvégén gyújuk bele). Ezután egy órát kelesztjük, majd kicsípünk a tésztából darabokat, munkalapon tenyérrel jól megnyomkodjuk, laposra mint egy rendes lángost és bő olajban sütjük ki. Tálaljátok laktózmentes tejföllel és laktózmentes sajttal a tökéletes összhatásért!

 

 

Jó étvágyat! 

 

Forrás: joy.hu


címkék: betegség diéta egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás recept táplálkozás

Küldje el ismerősének!