Szuper finom gluténmentes kifli!

Receptek

Egészséges édességek, finomságok


Gluténmentes kakaós kifli egyszerűen

Gluténmentes kakaós kifli egyszerűen

Hozzávalók:

•    250 g gluténmentes lisztkeverék
•    4 g porélesztő
•    1 evőkanál cukor
•    egy csipet só
•    1 csapott evőkanál útifűmaghéj
•    1,7 dl meleg tej
•    1 tojás
•    olvasztott vaj
•    cukrozott kakaópor

 

 

 

Elkészítés:

A tészta szárazösszetevőit keverjük össze és öntsük rá a meleg tejet, majd üssük bele a tojást és a robotgép dagasztójával kezdjük el összedolgozni. Miután hozzáadtuk az olajat, tovább dagasztjuk utána 50 percig hagyjuk kelni.


Mikor megkelt, riszliszetezzünk be egy deszkát, és vékony, téglalap alakúra nyújtsuk a tésztát. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a cukrozott kakaóporral. A téglalapokat nagyon hosszú szárú, magas, vékony háromszögekre szeljük, kenjük meg a kakaópor és olvasztott vaj keverékévbel, majd a háromszögeket tekerjük fel és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük 1 evőkanál tejjel elkevert tojássárgájával és 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: joy.hu  

címkék: cukor diéta egészség egészséges táplálkozás élelmiszer étrend nassolás recept táplálkozás

Küldje el ismerősének!




IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb fogyással, alakformálással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.