notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Futócipők városi kocogáshoz – hogyan válasszunk

hirdetes

Futócipők városi kocogáshoz – hogyan válasszunk

Fizetett megjelenés

A mozgás adta szabadság olyan érzés, ami semmivel sem hasonlítható össze, és pontosan ezért semmivel sem helyettesíthető, pótolható. A kocogás túl sok mindent nem igényel – az elszántságon kívül. Meg persze az sem mindegy, hogy milyen futócipő szolgál ellenálló alapul.

Futócipő

Fontos, hogy városi a futóterep?

Igen! Akik még annyira nem jártasak a futás világában, elképzelhető, hogy nem gondoltak ebbe bele, de igen. Komoly jelentőséggel bír, hogy mik a terepviszony jellegzetességei. A városi környezet majdnem száz százalékban egyet jelent a betonfelülettel. A betonon való futás a szakértők véleménye alapján nem feltétlenül a legegészségesebb variáció, hiszen az ütődés lényegesen erőteljesebb, mint mondjuk földes terepen. Ám manapság, pláne városlakóként megoldhatatlan az erdők-mezők járása, szóval nem marad más, mint a betonon kocogás. Szerencsére a gyártók hamar észrevették, hogy megnőtt a kereslet a specifikus lábbelik után. S nemcsak észlelték ezt a változást, hanem reagáltak is rá. Így aztán a CCC széles választékából megvásárolható futócipő paletta minden egyes tagja tökéletesen alkalmas a bevetésre. Viszont érdemes arra odafigyelni, hogy míg egyes modellek inkább pályán való alkalmazásra javasoltak, addig bizonyos alternatívák konkrétan betonra teremtettek. Hogy mi a különbség e kettő között a cipő szemszögéből? Az, hogy az ütődések keltette rezgések csillapításának nagyon más a foka. Utóbbi esetben például evidencia, hogy sokkal komolyabb semlegesítés szükséges, mint előbbinél. Tehát ez az elsődleges, amire célszerű figyelmet szentelni a vásárlás folyamatában.

hirdetes

Aztán az sem mellékes, hogy a kiszemelt modell milyen szárhosszal rendelkezik. Sokan úgy vélik, hogy a hosszú szár futáshoz nem ideális, megint mások pontosan ellenkező véleményt fogalmaznak meg. Most akkor vagy nincs igazság, vagy minden igazság. S vélhetően az utóbbi a nyertes választás. Akad, akinek a tapasztalatai ebbe az irányba húznak, megint másnak meg abba. Vagyis a legjobb megoldás a gordiuszi csomó kibogozására a saját tapasztalatszerzés. A CCC üzletei országszerte elérhetőek, tehát a felpróbálás esélye adott. Nyilván pár lépésnyi távolságból aligha mondható meg, hogy az érintett modell vajon megfelel-e majd a távlati követelményeknek, de azért egy viszonylag erőteljes kép rajzolódhat ki a kényelemmel, praktikussággal kapcsolatos jellemvonásokról. Amik, ha optimálisak, akkor ezek érvekké válhatnak mégpedig a vásárlás mellett.

hirdetes

Mi a helyzet a megjelenéssel?

Úgy tűnhet, hogy ahol ennyire a funkcionalitás a mérvadó, ott teljesen mellékesek az esztétikummal összefüggő jegyek. Ám ez tévedés. Bár tény, hogy a praktikussághoz kötődő jellemzők elsőbbséget élveznek, ellenben nem egyeduralkodók. Vagyis ha a komfortosság területe rendben van, akkor természetesen jöhet a trend, a külső, a kellem. A szépség nem földtől elrugaszkodott elvárás, még futás közben sem. Miért ne mutathatna jól az a lábbeli, ami közben akár maratonok teljesítésére is képes?! Simán megvalósulhat minden egyben, sőt valójában kizárólag ez a komplexitás adhat elégedettségre okot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Fekete áfonya

Latin neve: Vaccinum myrtillus   Ismertetése, termőhelye   Fás szárú cserje,... Tovább

Nulldiéta

A nulldiéta egy olyan diéta, melynek során a teljes táplálékmegvonás mellett csak a... Tovább

Tovább a lexikonra