notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hibák fogyókúra alatt - Dolgok, amiket elrontasz, és amik gátolják a fogyást

hirdetes

Dolgok, amikkel újra és újra tönkreteszed a diétádat

CZs
Hibák fogyókúra alatt

Hibák, amiket ha elkövetsz gátolják a fogyásodat

Elveszted a lelkesedésedet egyetlen baki miatt

Olykor mindenki hibázik, ez így természetes. Az nem gond, ha valami olyasmit eszel, ami nem illeszthető be tökéletesen a diétádba, esetleg kihagysz a héten egy edzést. Az viszont már az, ha emiatt olyan bűntudat kezd gyötörni, hogy még az élettől is elmegy a kedved, és ahelyett, hogy következő nap újult energiával vetnéd bele magad a fogyókúrádba, felhagysz az egésszel, mert úgy érzed, neked ez nem megy.

Ugyanez igaz akkor is, ha feladod azért, mert néhány napja nem adtál le egyetlen dekát sem. Ennek is millió oka lehet, előfordulhat, hogy csak a szervezeted raktároz némi vizet. A kulcs a kitartás és következetesség, ami nem fér össze azzal, hogy egyetlen akadály után máris lemondasz a céljaidról.

hirdetes

Ha áltatod magad

Az előbb említett szituáció ellentéte. Amikor azzal áltatod magad, hogy ez a kis sütemény még belefér, az a kis chips még rendben van, senki nem hízik el attól, ha egy-két hétig kimarad az edzés. Nem, persze, de a rendszeres önámítástól annál többen. Ismét csak azt tudjuk javasolni, hogy igyekezz következetesen és kitartóan csinálni, ha már belevágtál. Ha eleget tettél cikkünk első pontjának, és lefektetted a célokat és szabályokat, akkor sokkal könnyebb is lesz betartani azokat. Ha tudod, hogy mit szeretnél elérni, és tudod, hogy annak mi az útja, tehát napról napra tisztában vagy vele, hogy egy-egy törekvéssel mit fogsz elérni, akkor sikerülni is fog.

hirdetes

A súlyfeleslegtől való megszabadulásért veszélyezteted az egészségedet

Tulajdonképpen ez sok, a cikkünkben szereplő pont esetében igaz. Ha nem fogyasztasz elegendő vitamint, nem adod meg szervezetednek a szükséges tápanyagokat, ha túlhajtod magad az edzéseken, azzal bizony veszélyezteted fizikai és mentális egészségedet. Nagyon fontos, hogy ne ess át a ló túloldalára, mindent ésszerűen csinálj. Javasoljuk, hogy kérdéseiddel keress fel egy szakembert, esetleg konzultálj háziorvosoddal, mielőtt a diétába belevágnál.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Streching, nyújtás

  Az ízületi mozgékonyság, hajlékonyság fejlesztésének módszere. Az angol eredetű... Tovább

Autogén tréning

  A terápiát a XX. század elején Johann Schulz (1884-1970) pszichiáter fejlesztette ki. A... Tovább

Tovább a lexikonra