notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy nem hétköznapi fitneszcsillag története

hirdetes

Egy inspiráló átalakulás igaz története!

Sz.F.

A 38 éves Sarah Sapora napi 17 óra munkára kényszerült San Franciscóban, miután 2015 nyarán szülei kórházba kerültek. Munkája miatt annyira elhanyagolta magát, hogy miután visszatért New Yorkba, még az a néhány utcányi séta is kihívást jelentett számára, amit a kórház és a parkoló között kellett megtennie édesanyja meglátogatásakor.

Nem mindennapi átalakulás

„A térdeim, az energiám, a hátam – nem működtek együtt velem. Folyamatosan fájdalmat éreztem, de nem igazán figyeltem rá, mert teljesen normálisnak számított” - mesélte Sarah, aki felnőtt éveit javarészt inaktívan töltötte – legalább is mozgás szempontjából. „Amikor rájöttem, hogy a testem egyáltalán nincs jó állapotban, hirtelen megnyílt előttem egy ajtó, amin keresztül láttam, hogy az életem mely más részeiről volt elmondható ugyanez.” Sem karrierjében, sem szerelmi életében nem az vette körül, amire számított.

Sarah tehát úgy döntött, hogy teljesen átalakítja életmódját, és azóta erősebbé, magabiztosabbá és büszkébbé vált, mindezt nagy intenzitású edzéseinek köszönhetően, amiket a nem egészen egy év alatt összegyűjtött több mint 112 ezer Instagram követőjével is megosztott. Sarah azóta egy másik profilra költözött át, ahol már a 151 ezren követik őt.

Sarah saját állapota, és édesanyja hirtelen megbetegedése miatt döntött az életmódváltás mellett, de igazán csak akkor fogott hozzá a dolgokhoz, miután visszatért Kaliforniába. „Nagyon rá voltam készülve a kemény munkára, és teljesen átvettem ezt a személyes fejlődés gondolkodásmódot. Az első lépés mentális volt – elhinni, hogy az életem valóban lehet másmilyen is, ha hagyom, hogy másmilyen legyen.”

Nem mindennapi átalakulás

Szülei kórházba kerülése nagyjából korábbi munkájától való búcsúja idején történt, ezért miután ismét Kaliforniába érkezett, úgy döntött, hogy független tanácsadóként teszi próbára magát, ahol saját maga főnöke lehet. „Többet akartam csinálni, mint egy főnök álmáért dolgozni, és jobb állapotban magam mögött hagyni ezt a bolygót, mint amilyenben rátaláltam.” Sarah kundalini jógába kezdett, ami egy meditációra épülő jógatípus – elmondása szerint ennek köszönheti érzelmi fejlődését.

hirdetes

                                                            

Önálló karrierje mellett felvette a kapcsolatot Blake Elarbee személyi edzővel is. A kezdetekben egyszerű testsúlyos mozgásokkal kezdett el megismerkedni, amiből később edzőtermi súlyemelés lett.  „Imádom az erőedzéseket. Erősnek és szépnek érzem magam tőlük.”

                                                                  

                                                           

Sarah azóta heti 2-3 alkalommal végez 1-1 órás erőedzést, amelyek során guggolni, súlyt emelni, és lábprésezni is szokott – ez utóbbinál több mint 300 kilót is ki tud nyomni. „Imádom érezni, hogy erős lábaim vannak. A lábaim nindzsák.” Sarah korábban mindig liftezett, amikor hazaért, de edzője erről is leszoktatta: ma már a lépcsőkön felfutva is edzi magát, ráadásul néha még 20 kilós súlyokat is magával visz, hogy mind az ellenállását, mind az erejét is edzhesse közben. „Nem éppen csodás érzés, amikor csinálod. De én választottam a szenvedést. Nem akarok rosszul teljesíteni.”

hirdetes

                                                           

Nem mindennapi átalakulás

Az Instagram példaképkövetői elől sem rejteget semmit – szépítés nélkül oszt meg magáról képeket kifáradt, izzadt állapotban is. „Az előrehaladás és a fejlődés nem feltétlenül néznek ki úgy, mint a csillogó Instagram képek – a dolgok izzadttá és keménnyé válhatnak, és néha úgy érezheted, hogy mindjárt kidobod a taccsot.

És ez rendben van. Azt akarom, hogy az emberek az igazi folyamatot lássák.” Habár érzelmileg sokkal teljesebbnek érzi magát új életmódjában, mint azelőtt, állítása szerint még nem ért az út végére. „Ha a boldogságról van szó, akkor nincs olyan, hogy előtte-utána” - vallja.

Sarah számára cél a lábprés rekordjának megdöntése, és egy önálló fekvenyomás elvégzése. „Azt akarom, hogy a testem mindenben támogasson, amit csinálok, akár túrázni akarok, akár búvárkodni, akár elmenni Izlandra.” Sarah tehát a bizonyíték arra, hogy senkit sem szabad megítélni első látásra, és hogy ha valamit a fejébe vesz az ember, akkor csak rajta múlik majd, hogy eléri-e azt egy napon, vagy sem.

Képek forrása: Sarah Sapora Instagram

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Zsírsejt

A zsír kötőszövetként fontos szerepet tölt be az életünkben és a testünkben zajló... Tovább

Diagnózis

A betegségek neve, tágabb értelemben az a folyamat, amely az orvos aktív munkájának... Tovább

Tovább a lexikonra