notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mit érdemes tudni a felnőtt fogszabályozás előtt? Most kiderül!

hirdetes

5 dolog, amit érdemes tudnia a felnőtt fogszabályozókról

AN

Fontolgatja a fogszabályozót annak érdekében, hogy felnőttként szépek legyenek a fogai? A fogszabályozók általában tinédzserekhez vagy fiatalabb gyermekekhez kapcsolódnak, de valójában nem olyan ritka, hogy egy felnőtt is részt vegyen fogszabályozó kezelésen. Ha életkora ellenére szeretné, hogy egyenesebbek legyenek a fogai, tudjon meg néhány fontos tudnivalót, amelyekkel érdemes tisztában lennie, mielőtt meghozná ezt a döntést.

Felnőtt fogszabályozás tudnivalók

Öt dolog, amit erdemes tudni a felnőtt fogszabályozóról

Sok felnőtt esztétikai okokból fontolgatja a fogszabályozó hordását. Lehet, hogy néhányan gyerekkorukban vagy tinédzser korukban elszalasztották a fogszabályozó hordás lehetőségét, de mégis szeretnének esélyt kapni egy szebb mosolyra. Mások számára a gyermekként viselt fogszabályozó nem oldotta meg véglegesen a fogproblémákat, így felnőtt korban kell korrigálniuk. A nem helyes elrendezésű fogak más fogászati problémákat okozhatnak. Tudjon meg öt tényt a felnőtt fogszabályozásról.

 

A fogak szebbek és egészségesebbek a fogszabályozás után

A fogszabályozók beszerzése során minden korosztály számára nagy előny, hogy a fogszabályozás után hosszú távon jobban nézhetnek ki a fogaik. A fogszabályozók is segíthetnek abban, hogy a fogak egészségügyi állapota is megfelelőbb legyen. Ha a fogak nem érintkeznek megfelelően, akkor fájdalmat vagy kellemetlenséget tapasztalhatunk. Ha bármilyen típusú kellemetlenség zavaró, akár esztétikai szempontból, akár érintkezési problémákból adódóan, akkor a fogszabályozó hordása határozottan segíthet!

 

A fogszabályozó kezelési ideje felnőtteknek hosszabb mint a gyermekeknek

A felnőtt fogszabályozók egyik hátránya, hogy hosszabb kezelési időt igényel mint a gyermekeknél. A felnőtt csontok már kifejlődtek, ezért nehezebben korrigálhatóak, így a csontokat nem lehet olyan hatékonyan mozgatni vagy formázni. Sok felnőtt számára nagyjából két évbe telhet, amíg a fogszabályozók elvégzik a szükséges munkát.

hirdetes

 

Csökkenti az egyéb fogászati problémák kockázatát

A fogszabályozó készülék alkalmazásának másik előnye, hogy csökkentheti annak esélyét, hogy más súlyos fogászati problémák kialakuljanak. A rosszul beállított fogak nyelési vagy rágási problémákat okozhatnak az idő múlásával, emellett arcfájdalmat is okozhat. A fogak tisztítása nehezebb lehet, ami valószínűbbé teszi a lepedék és a baktériumok felhalmozódását.

 

Más fogászati problémákat is feltárhat

A fogszabályozó megelőzhet jövőbeli fogászati problémákat, de a már kialakul fogászati rendellenességek felfedezéséhez is vezethet. Ha egy fogszabályozással foglalkozó szakember bármilyen korábbi csontvesztésre gyanakszik, óvatossá válik a fogszabályozó alkalmazása tekintetében, mivel a fogszabályozó hordása növelheti a jelzett problémát. Többek számára az állkapocscsont túl merev vagy rosszul beállított ahhoz, hogy bonyolultabb módszerek, például műtét nélkül is elvégezzék a kezelést.

hirdetes

 

A felnőttként könnyebb az együttműködés

Ha fogszabályozó munkáról van szó, a felnőttekkel könnyebb együtt dolgozni. A legtöbben már értik a szájhigiénia előnyeit és gondoskodnak arról, hogy a fogszabályozójuk tiszta és jól karbantartott maradjon. Általában türelmesebbek mint a gyermekek vagy a fiatal tinédzserek és nem esnek kétségbe a fogak kiegyenesítéséhez szükséges idő miatt.

 

A felnőtt fogszabályozó a megfelelő megoldás?

Vannak előnyei és hátrányai annak, ha valaki felnőttként kap fogszabályozót. Ha készen áll arra, hogy szembenézzen a hosszabb kezelési idővel, akkor miért ne adna egy esélyt a fogszabályozónak? Sosem lehetünk idősek ahhoz, hogy megkapjuk azt a mosolyt, amire mindig is vágytunk. Forduljon fogorvoshoz, hogy megtudja megfelelő megoldást jelenthet-e Önnek a fogszabályozó.

Felnőtt fogszabályozás Budapesten is több fogorvosi rendelőben elérhető, egy konzultáció erejéig mindenképpen megéri elmenni!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

A-vitamin

Az A-vitamin szükségletet a vegyes táplálkozás fedezi.   A szükséglet növekedésével... Tovább

Kamilla

Latin neve: Matricaria recutita   Népi elnevezései: orvosi székfű, pipitér, pipiske,... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód