notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen fehérjeporokat fogyasszunk ételérzékenyként? Mutatjuk az alternatívákat!

hirdetes

Fehérjepor alternatívák tejérzékenyeknek

SzSz
Fehérjepor alternatívák

Marhafehérje


Ezt a szót olvasva biztosan meglepődtél, azonban ne gondold, hogy a marhafehérje marhahúsból készül. Ezt a fajta fehérjét a marha kötőszöveteiből vonják ki, amely szarvasmarha, sertés és/vagy hal kollagénből készülhet. A kollagént nagy mennyiségben a bőrben, ínban, porcban, a csontokban és minden egyéb kötőszövetben megtalálható, így ezekből vonják ki. Bár ez nem hangzik túl jól, a marhafehérje tápanyagértéke mégis közel azonos a tojáséval, amelyről tudjuk, hogy igen jó fehérjeforrás. Ezt a fehérjét leginkább az emésztési problémákkal küzdő embereknek fejlesztették ki, és azoknak, akik laktóz vagy tejérzékenységgel küzdenek. Mivel a marhafehérje állati eredetű, így vegánok nem fogyaszthatják. Emellett ezt a fajta fehérjeport is inkább érdemes más fehérje típusokkal kombinálva fogyasztani a megfelelő tápértkékek miatt, mivel bár a marhafehérje több vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, mégsem olyan jó a tápanyagtartalma, mint más fehérjéké. 

hirdetes


A marhafehérje íze szintén nem lesz finom, erre mindenképp készülj fel, azonban ma már elérhető olyan ízkombináció is a piacon, amely kiküszöböli a mellékízeket. Ennél is érdemes többféle ízt kipróbálni, és megtartani azt, amely bevált számunkra. 


Rizsfehérje


A rizsfehérje gyakorlatilag a rizs protein tartalma.  A rizsfehérjét a barna rizsből gyártják úgy, hogy a fehérjetartalmát szűrik és a rosttartalmát enzimatikusan bontják. Ezáltal sajnos a rizsfehérje nem tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Így olyan terméket érdemes választani, amellyel ezzel kiegészített, hiszen ezek az aminosavak a fehérjével együtt járulnak hozzá a megfelelő izomnövekedéshez. A rizsfehérje ugyanakkor szintén nagyon jó választás annak, aki tej vagy laktózérzékeny, illetve a növényialapú étrendet támogatja. Az alternatív közül azonban nem az egyik legjobb választás lesz számodra. A rizsfehérje a borsófehérjével azonos ízvilággal rendelkezik, így szintén némi mellékízzel kell számolnunk a különböző fehérjeporok fogyasztása közben. Ma már sok terméknél törekednek ezeknek a mellékízeknek a kiszorítására, viszont, aki különösen érzékeny erre, annak nem ezt a fajtát javasolnánk. 

hirdetes

Izomtömegnövelés során fontos a fehérjebevitel, így a lehető legjobb választás számodra a rendes tejsavófehérje, hiszen ezzel érhetjük el a leggyorsabb eredményeket. Természetesen, aki ételérzékeny azoknak is rendelkezésére áll rengeteg alternatíva. A fehérjeporok mellett fontos odafigyelnünk a megfelelő étkezésre egyaránt, amely szintén tartalmazzon fehérjedús tápanyagforrásokat. Ilyenek például a csirke, hal, tojás, túró, néhány hüvelyes és zöldségféle. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Körte típusú elhízás

A körte típusú elhízás során az alma típusú elhízással szemben nem a hasra, hanem a... Tovább

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Tovább a lexikonra