notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mit csináljunk a csapatépítőn? - Okok amiért megéri időt szánni rá

hirdetes

12 ok, amiért a csapatépítés fontos vállalatod számára

ZH

A csapatépítés egy olyan csapat létrehozásának folyamata, amely összetartóan dolgozik egy közös cél érdekében. De miért is olyan fontos céged számára, hogy építsétek az emberi kapcsolataitokat? Mutatjuk azokat az okokat, amiért minden hónapban legalább egyszer szerveznetek kéne egy ilyen programot!

csapatépítő programok

Mit is jelent valójában, hogy csapatépítés?

A csapatépítés egy olyan csapat létrehozásának folyamata, amely összetartóan dolgozik egy közös cél érdekében. A csapatépítés fontossága és fő célja egy erős csapat létrehozása kötelékek és kapcsolatok kialakításával. Ezeknek a kötelékeknek a csapatépítés révén történő létrehozása nagyon előnyös a vállalkozások és szervezetek számára. A csapatépítés előnyei közé tartozik a megnövekedett kommunikáció, a tervezési készségek, az alkalmazottak motivációja és az alkalmazottak együttműködése.

A szórakoztató tevékenységek, amelyek segítenek az embereknek más megvilágításban látni egymást, lehetővé teszik számukra, hogy más környezetben kapcsolódjanak be. A csapat tagjait arra kérik, hogy gondolják át, milyen következményekkel járnak ezek a tevékenységek a munkahelyükön.

A csapatépítés egyik legerőteljesebb oka az eredmények elérése. A tervezett csapatépítő események sorozata révén, amelyek szórakoztatóak és motiválóak, a csapatok olyan készségeket fejlesztenek ki, mint a kommunikáció, a tervezés, a problémamegoldás és a konfliktusmegoldás. Ezek a csapatépítő tevékenységi ötletek elősegítik a hosszú távú csapatépítést a valódi kapcsolatok, mélyebb megbeszélések és feldolgozás elősegítése révén.

Egy összetartó csapat biztosítja a termelékenységet és a jó munkakörnyezetet. Íme 12 ok, amiért érdemes elkezdeni a csapatépítést: motiváld a csapatod tagjait és hozd őket közelebb egymáshoz, akár a virtuális munkahelyen is!

1.    Hálózatépítés, szocializáció és egymás jobb megismerése

A munkahelyi szocializáció és barátkozás az egyik legjobb módja a termelékenység növelésének a virtuális, hibrid vagy személyes munkahelyeken. Nemcsak az irodai morált javítja, hanem segít a csapatának abban, hogy hatékonyabban alkalmazkodjon a virtuális munkakörnyezethez, és megoldja a problémákat, amelyek az „új normális” következményekkel járnak.

hirdetes

A fővárosi cégek szerencsések, ugyanis csapatépítő helyszínek Budapesten tömkelegével vannak, de akár egy-egy vidéki utazást is beiktathatunk, ha jobban összekovácsolnánk a csapatot!


2.    Csapatmunka és a csapat teljesítményének növelése

A csapatépítő tevékenységek közös elvégzése után az alkalmazottak jobban megértik egymás erősségeit, gyengeségeit és érdeklődési körét. Ez a megértés segít nekik még jobban együttműködni a jövőbeli előrehaladás érdekében, amelyek elengedhetetlenek egy vállalat számára.


3.    Verseny és kérkedés

Azáltal, hogy ezt a megnövekedett termelékenységet egy szórakoztató, inkluzív csapatépítő tevékenységbe fordítjuk, a csapatok hatékonyabban köthetnek össze, mint más módszerekkel. A versengés ráadásul növeli a termelékenységet.


4.    Ünnep, csapatszellem, szórakozás és motiváció

Miután bármelyik sportcsapat megnyer egy jelentősebb bajnokságot, ünnepel és szórakozik, ami arra készteti őket, hogy még többet akarjanak nyerni. Miért tennénk mi ezt másképp?

5.    Együttműködés, valamint az innováció és a kreativitás elősegítése


A sikeres csapatépítő rendezvények nemcsak közelebb hozzák egymáshoz az embereket, hanem hozzájárulnak egy sikeresebb és kreatívabb munkahelyhez is.


6.    Kommunikáció és jobb együttműködés

hirdetes


Mindenki barátságos munkakörnyezetre vágyik, ahol az emberek kényelmesek és szívesen beszélgetnek és dolgozhatnak bárkivel.


7.    Fokozza a vállalati kultúrát


Egyszerűen fogalmazva, ez határozza meg a környezetet, amelyben dolgozik, és alkotja a vállalat személyiségét.


8.    Létre hoz valamit, amit megszervezni nem tudnánk

Akár hetente, akár néhány havonta történik, a csapatépítő tevékenységek ütemezése a projekt határidején kívül mást is várhatunk.


9.    Elismerhetjük a dolgozók munkáját

Hasonlóképpen, a csapatépítő események lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy megbecsüljék kemény munkájukat.


10.    Kommunikációs hidakat építhetünk ki az osztályok között

Nem csak az egy osztályon belüli alkalmazottak közötti kapcsolatok számítanak egy erősebb csapat felépítésénél.


11.    Feloldhatjuk a vezetői potenciált

Felfedezheti, hogy a csendes, új alkalmazott hihetetlenül képes inspirálni társait, és megfelelő mentorral fejlődési lehetőségek és bátorítás lehet a vállalat következő feltörekvő vezetője.


12.    Javíthatjuk az alkalmazottak elkötelezettségét és morálját

A rendszeres csapatépítő rendezvények elköteleződése barátságot építhet, az alkalmazottakat izgatottabbá teheti a munkába állás iránt, lelkesebbé teheti munkájukat, és kényelmesebben közelítheti meg egymást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Ánizs

Latin neve: Pimpinella anisum   Eredete, élőhelye   Az Ánizs Nyugat-Ázsiából... Tovább

Gyermekláncfű

Latin neve: Taraxacum officinale   Népies elnevezései: Pongyola pitypang, pitypang,... Tovább

Tovább a lexikonra
életmód