notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket a tárgyakat soha ne add kölcsön

hirdetes

Dolgok melyeket sose adj kölcsön, ha jót akarsz magadnak!

TB

Mindig van a közelünkben egy olyan rokon, vagy barát, aki elfelejtett mindnet bepakolni, és ezért kölcsön kér tőlünk dolgokat, ami lapvetően nem nagy baj. Általában szeretünk segíteni, és ezért könnyelműen kölcsön adjuk a dolgainkat anélkül, hogy úgy igazán belegondolnánk abba, hogy jót teszünk e magunkkal, amikor használatra kölcsönadunk valamit. Elképesztő, de nem is gondolnánk, hogy bizonyos dolgainkat soha senkinek sem szabadna kölcsön adnunk. Megmutatjuk mik, ezek a tárgyak, és miért jobb, ha ilyenkor inkább nemet mondunk!

Ezeket a tárgyakat sosem lenne szabad kölcsönadnod!

Általában szeretünk segíteni a rokonainknak, barátinknak, főleg ha meg is kérnek rá. Jó érzéssel tölt el, ha segíthetünk, ezért nem nagyon szoktuk kihagyni az ilyen alkalmakat. pedig sajnos bizonyos esetekben jobb, ha nemet mondunk. Kölcsönkérni nem szeretünk, pedig van, hogy néha muszáj, és sokszor sem a kölcsönkér, sem a kölcsönadó sem gondol bele abba, hogy bizonyos tárgyakat jobb, ha nem használ más, csak a tulajdonos. Most megmutatjuk, melyik használati tárgyaidat ne adj kölcsön soha, mert nagyon megjárhatod, ha még is kedves akarsz lenni, és odaadod másnak. Megmutatjuk mik, ezek a tárgyak, és azt is elmondjuk, miért mond nemet! 


Fülhallgató


Talán ez a tárgy az, amit a legtöbbször kölcsönkérünk. Apró kialakítása miatt sajnos könnyű elhagyni, otthon felejteni, és egy utazás során külön átok, ha nincs ott ahol lennie kéne. Általában ilyenkor mindenki kölcsönkér, pedig nem enne szabad. De olyan szituációk is előfordulnak, hogy csak meg akarsz mutatni egy számot, és a fülhallgatód egyik felét odaadod másnak, hogy hallgassa meg a kedvenc számodat. Ez is egy nagy hiba, egyik zeneszám sem ér annyit, hogy kockáztasd vele a következőket. A fülhallgató ugyanis a fülbe kerül, ahol a baktériumok nagyon kényes egyensúly van, amit könnyen felboríthatsz azzal, ha más fülével is érintkezik a fülhallgatód. Ennek következményeként még akár súlyosabb fülgyulladás is kialakulhat, amit ugye te is szeretnél elkerülni. 
 

Kozmetikai termékek


Egyik este a barátnőim nálam készültek egy bulira. Nem figyeltem különösebben oda a dolgaimra, de az egyik lány a megkérdezésem nélkül kölcsön vette a smink cuccaimat, és azokkal festette ki magát az estére. Onnan tudtam meg, hogy kölcsön vette, hogy utána, amikor használtam őket másnapreggel, estére tele volt az arcom, a szám széle, és a szemem is kiütésekkel. Végül az őszeset dobhattam a kukába. Neki egyébként kicsit pattanásosabb volt a bőre, de nem ez volt a főmagyarázat a történtekre.

hirdetes

A sminkcuccok közvetlenül az arcunkhoz, a szemünk és a szánkhoz érnek, így ha más is használja, akkor az ő bőrén lévő baktériumok rajta maradnak a sminktermékeken. Ez azért veszélyes, mert nem biztos, hogy a te bőrödön lévő baktériumok kompatibilisek az övéivel, így súlyosabb betegségek, fertőzések alakulhatnak ki. Ez egy nagyon tanúságos eset volt, és egy életre megtanultam, hogy soha, senkinek nem fogom kölcsönadni a sminkelésre használt termékeimet. Egyiket sem, még vész esetén sem, mert hosszú hetekbe tellett mire sikerült meggyógyítanom a bőrömet.


Golyós dezodor


Számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy másnak a golyós dezodorját használjam, vagy kölcsönadjam valakinek a sajátomat. Ez egy annyira intim dolog és egy olyan kényes testrészünkkel érintkezik, amit nem szeretném, ha bárkinek a bármijével is megfertőződne. A hónaljban található baktériumok megragadnak a dezodor golyós részén, és így ha közösen használjátok, megfertőzhetitek egymást, de legalábbis baktériumokat cseréltek, az izzadtságról már nem is beszélve. Tehát ha valaki ilyet szeretne kölcsön kérni tőled, minden esetben mondj nemet!

hirdetes
 

Ezeket a tárgyakat sosem lenne szabad kölcsönadnod!

Fésű


Ez a tárgy is benne van a top kölcsönkért tárgyak első 3 helyezettjében. Sokszor van, hogy elfelejtjük, vagy csak a mosdóan meglátjuk a nap közepén, hogy a barátnőnknek van, és kedvet kapunk egy kis fésüléshez, és kölcsön kérjük. De a kérdés: Tényleg nem gondolt még bele senki jobban, hogy miért nem olyan jó öltet más fésűjét használni?!


Eleve nem tudhatod, hogy a másiknak milyen fejbőr problémái vannak. Elkaphatsz gombás fertőzéseket, de akár a tetűt is, amit valljuk, be senki sem szeretne. Ezeknek a betegségeknek a kikezelése sem 2 perc, és ráadásul még igen költséges is, ha a kezdeti undort le tudod küzdeni. Tégy jót magaddal, és ha valaki kölcsönkéri, a fésűdet mondj nemet, minden esetben!


Fogkefe


Nem értjük kinek juthat eszébe más fogkeféjét használni, de sajnos mégis vannak ilyen szabad gondolkozású emberek. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy miért ne add kölcsön soha senkinek, de ha nem akkor elmondom. A fogkefe fogmosás során telítődik a szádban lévő baktériumokkal, így ha más is használja a tiédet, akkor az ő szájában lévő baktériumok bele kerülnek a fogaid közé, és száj fertőzéseket, rosszabb esetben íny problémákat okozhatnak. Ha valaki akár csak egy kis használatra is kölcsönkérné a fogkefédet, inkább nyújts neki át egy rágót, de oda semmiképpen se add, ha fontos, hogy egészsédet, és a fogaidat megvédd!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Vitamin túladagolás

A legtöbb vitamint a szervezetünk nem tudja előállítani, így ezt pótolnunk kell. Ha... Tovább

Bioszauna

  A klasszikus szauna keringési rendszert kímélő fajtája, ahol a hőmérséklet 40-60... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód