Én ebbe beleőszülök! – Miért őszülünk huszonévesen és idő előtt

hirdetes

Én ebbe beleőszülök! – Miért őszülünk huszonévesen

FO
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az első ősz hajszálak nem csak egy nő életében jelentenek olyan sokat. Riadalom és hitetlenség vegyül sokszor egymással, hogy mégis hogyan történhetett ez, hiszen csak huszonévesek vagyunk! A dolog hátterében azonban számos megmagyarázható tényező áll, ami ha tetszik, ha nem, hatással van az életünkre, és szó szerint beleőszülünk. Lássuk mik az okai az idő előtti őszülésnek.

Én ebbe beleőszülök! – Miért őszülünk huszonévesen, idő előtt

 

Szokták mondani, hogy ha kitéped, rögtön 5 jön a helyére, hogy meggyászolja. Az ősz hajszálak már csak ilyenek, jönnek ha kell, ha nem. Nem törődnek már az életkorunkkal se, alattomosan ott teremnek a fejünk tetején, jelezvén, hogy bizony kezd eljárni felettünk az idő. De álljunk csak meg! Hiszen még csak a húszas éveinket tapossuk, hogy is van ez? Bizony azok a fránya ősz tincsek nem csak a kor előre haladtával jelennek meg. Nem igaz, hogy csak 40 évesen kezd el valaki őszülni. Ennek pedig számos oka van, ami egyfelől az életmódunkra, másfelől a genetikára vezethető vissza. Lássuk ezeket!

 

Pontosan emlékszem az első ősz hajszálamra: nem sokkal a 23. születésnapom után jelent meg, és máris nem volt egyedül a kis galád. Szerintem nem én vagyok az egyetlen teremtés a bolygón, aki rögtön szívszélütést kapott a gondolattól, hogy huszonévesen megőszül, amikor az 50-es rokonjainak még csodaszép színű haja van, és nem a festéktől. Az elején próbálod elhitetni magaddal, hogy biztos csak nagyon szőke az a szál, vagy lehet, hogy pigmenthiányos lett szegény (kezeket fel, aki így csinált), de sajnos a helyzet nem ilyen boldogságos. Régebben a nők már bőven túl voltak a harmincon, amikor első ősz szálaik megjelentek, talán inkább a 40-hez közelítettek. Manapság viszont a nők majdnem 40%-a már a húszas éveiben elkezd őszülni. A jelenség aggasztó, ezért ideje megismerni az okait, hátha tudunk valamit tenni ellene.

 

hirdetes

De mi is az oka?

 

Hát a stressz, mondják a kutatók. Mi más szerepelhetne az első helyen, mint ez a probléma, amire mindig rá lehet húzni a vizes lepedőt? Viszont a helyzet igaz: manapság egy 25 éves nő sokkal több terhet cipel a vállán. Tanuljon jól, építsen karriert, legyen sikeres, teremtse meg magának a biztos egzisztenciát, és akkor még nem beszéltünk a családalapításról. Borzalmasan nagy teher ez egy fiatal nőnek, így nem is meglepő, ha ekkora nyomás alatt korábban jelennek meg azok az ősz hajszálak.
 

Lapozz a többi tudnivalóért is!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
betegség egészség stressz szépség vitamin

Szótár

Reggeliző belváros

A rohanó életmód következtében egyre kevesebb időnk marad olyan fontos dolgokra, mint a... Tovább

egészségügyi asszisztens tanfolyam

Az n elsajátítható az a tudásanyag, melynek során szakképzett munkaerővé válhatunk. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes