notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elhatároztam: boldog leszek! Élete során minden emberben legalább egyszer felmerül, a boldogság gondolata.

Elhatároztam: boldog leszek!

hirdetes

Élete során minden emberben legalább egyszer felmerül, a boldogság gondolata. Elgondolkodunk, mit is jelent boldognak lenni, és feltesszük a kérdés: boldog vagyok? Ha a válasz nem, gyakran elhatározzuk, hogy boldogok leszünk. De a boldogság nem az a dolog, amit egyszerűen megszerezhetünk. Az elhatározás sokszor görcsös, boldogság szerző hadjárattá alakul. Hogy ezt elkerüljük, gondoljuk végig a következő dolgokat:

A boldogsághoz vezető út

Boldog társaság

 
„Minél többen vagyunk, annál nagyobb a boldogság” tartja egy igen bölcs mondás. Ha társaságban töltöd a szabadidőd egy részét, már sokat tettél a boldog életért. A barátok, ismerősök ugyanis jótékony hatással vannak az ember közérzetére. A jó társaság, a sok nevetés mind hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A barátainkkal megoszthatjuk a problémáinkat is, kibeszélhetjük magunkból a gondjainkat. Még ha nem is kapunk használható tanácsot, már azzal is könnyebb lett a lelkünk, hogy beszélhettünk róla. 
 

Nevess a boldog életért

 
Ha boldogok vagyunk, mindenen nevetünk. Hogy elérjük a boldogságot, nevessünk minél többet.  Szemléljük a világot pozitívan, ne folyton a problémákra gondoljunk. Fedezzük fel, hogy minden rosszban van valami jó is, és ez a jó, elég ahhoz, hogy boldoggá tegyen minket. Vegyük körbe magunkat olyan dolgokkal, amiktől jobb lesz a kedvünk.

A boldogsághoz vezető út

Boldog mosolyt mindenkinek

 

Nagyon ritkán mosolygunk másokra. Ha boldogok vagyunk természetes, hogy állandóan felfelé görbül a szánk, és mindenkire mosolygunk. Mások boldogságát is elősegíthetjük, ha sikerül elérni, hogy ők is mosolyogjanak. És a mi boldogságunk csak fokozódik tudván, hogy másokat is elindítottunk a nevetés útján, a boldogság felé.

hirdetes

 

hirdetes

Vissza a boldog természetbe

 

Az „ép testben ép lélek”, egy nagyon igaz közmondás. Ez nem azt jelenti, hogy aki nem egészséges, az nem is lehet boldog, hanem azt, hogy sokkal nehezebben éri el a boldogságot. Ha nem éri annyi stressz a szervezetünket, ha nincs tartós betegségünk, akkor sem feltétlenül vagyunk boldogok, de nagyobb rá az esélyünk, hogy megtaláljuk az oda vezető utat. A mai emberek, és főleg a fiatalabb generációk legnagyobb hibája, amit elkövethetnek a boldog élet elérése ellen, hogy állandóan a négy fal között ülnek. A friss levegőre, a napfényre, és a testmozgásra szüksége van a szervezetünknek. Járjunk többet a szabadba. Ha nem szeretjük az állandó testmozgást, akkor sétáljunk, már az is több, mintha ki sem mozdulnánk otthonról.

A boldogsághoz vezető út

Mitől leszek boldog?

 

Ahhoz, hogy a lehető legrövidebb úton eljuthassunk a boldog élethez, azt kell csinálnunk amit, szeretünk. Fel kell tenni magunknak a kérdést: mitől leszek boldog? Sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy mennyire szeretnénk például a hobbijainkkal foglalkozni, de eddig nem volt rá időnk, vagy anyagi keretünk. Ha egy kicsit áldozni tudsz ezekre a dolgokra az idődből, vagy a pénztárcádból, meglátod, boldogságban visszakapod majd őket.

 

Boldog leszek még ma

 

A boldog élet legfontosabb szabálya, hogy nem lehet halogatni. Amíg elérsz a boldogságig, hosszú utat teszel, ezért indulj el máris. Abban a pillanatban, hogy megfogalmazódik benned a gondolat, hogy boldog akarok lenni, máris tehetsz érte. Mosolygás és nevetés, ezek a dolgok nem várhatnak holnapig, még ma próbáld ki őket. Amint lehet, hívd össze a barátaidat is, és ha még nem ment le a nap irány egy hosszú nyugodt séta. Mindenképpen gondold át, hogy miket szeretsz csinálni, és már ma kezd el szervezni, hogy mikor tudsz a leghamarabb azzal foglalkozni, amit mindig is szerettél volna kipróbálni. Bármilyen nehéz is ezeket teljesíteni, de ha egyszer eléred a boldogságot, nem fog számítani, a hosszú út, amit megtettél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

2019-07-11

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

A Campus Fesztivál az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség jellemzi, ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé.

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

2019-07-09

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

Minden családnak megvan a maga habitusa. Ha meteorológiai terminusokban gondolkodunk, lehet egy család klímája hűvösebb, távolságtartóbb, de fülledt trópusias is, ahol nehéz levegőt kapni. Vajon mi határozza meg a család lelkét, és milyenek azok a családok, amelyek támogatják az egyén fejlődését?

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

2019-07-08

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

Tara Westover nem kapott védőoltásokat, nem látta orvos, és iskolába járni is csak 17 évesen kezdett el – miközben a végítéletre készülő családja hevesen ellenezte azt.

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

2019-07-02

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

Egy kicsit eltérő téma a megszokottól, de mégis fontos, és kapcsolódik is az egészségünkhöz.

Önkorlátozó hiedelmeink

2019-07-02

Önkorlátozó hiedelmeink

Az önkorlátozó hiedelmeink bizony a SAJÁT GONDOLATAINK, mert azok vagyunk, amit hiszünk magunkról. A gondolataid határozzák meg az érzelmeidet, az érzelmeid pedig az eredményeidet.

12 fontos tanítás az emberi kapcsolatokról

2019-07-02

12 fontos tanítás az emberi kapcsolatokról

Érdemes az alábbi gondolatokat magunkban mérlegelni. Mert rajtunk és hozzáállásunkon múlik az, hogyan éljük meg az emberi kapcsolataink bukását és életünk nehezebb pillanatait.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
64 354
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 518 502
Közösség

Szótár

Edzésalkalmazkodás (adaptáció)

  A sportalkalmazkodáson az egyénnek, szervezetének, szervrendszereinek meghatározott... Tovább

Glikogén

Az állati szervezet legfőbb energiaforrása. Ez egy olyan keményítő, amely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.7