Elhatároztam: boldog leszek! Élete során minden emberben legalább egyszer felmerül, a boldogság gondolata.

Elhatároztam: boldog leszek!

hirdetes

Élete során minden emberben legalább egyszer felmerül, a boldogság gondolata. Elgondolkodunk, mit is jelent boldognak lenni, és feltesszük a kérdés: boldog vagyok? Ha a válasz nem, gyakran elhatározzuk, hogy boldogok leszünk. De a boldogság nem az a dolog, amit egyszerűen megszerezhetünk. Az elhatározás sokszor görcsös, boldogság szerző hadjárattá alakul. Hogy ezt elkerüljük, gondoljuk végig a következő dolgokat:

A boldogsághoz vezető út

Boldog társaság

 
„Minél többen vagyunk, annál nagyobb a boldogság” tartja egy igen bölcs mondás. Ha társaságban töltöd a szabadidőd egy részét, már sokat tettél a boldog életért. A barátok, ismerősök ugyanis jótékony hatással vannak az ember közérzetére. A jó társaság, a sok nevetés mind hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A barátainkkal megoszthatjuk a problémáinkat is, kibeszélhetjük magunkból a gondjainkat. Még ha nem is kapunk használható tanácsot, már azzal is könnyebb lett a lelkünk, hogy beszélhettünk róla. 
 

Nevess a boldog életért

 
Ha boldogok vagyunk, mindenen nevetünk. Hogy elérjük a boldogságot, nevessünk minél többet.  Szemléljük a világot pozitívan, ne folyton a problémákra gondoljunk. Fedezzük fel, hogy minden rosszban van valami jó is, és ez a jó, elég ahhoz, hogy boldoggá tegyen minket. Vegyük körbe magunkat olyan dolgokkal, amiktől jobb lesz a kedvünk.

A boldogsághoz vezető út

Boldog mosolyt mindenkinek

 

Nagyon ritkán mosolygunk másokra. Ha boldogok vagyunk természetes, hogy állandóan felfelé görbül a szánk, és mindenkire mosolygunk. Mások boldogságát is elősegíthetjük, ha sikerül elérni, hogy ők is mosolyogjanak. És a mi boldogságunk csak fokozódik tudván, hogy másokat is elindítottunk a nevetés útján, a boldogság felé.

hirdetes

 

Vissza a boldog természetbe

 

Az „ép testben ép lélek”, egy nagyon igaz közmondás. Ez nem azt jelenti, hogy aki nem egészséges, az nem is lehet boldog, hanem azt, hogy sokkal nehezebben éri el a boldogságot. Ha nem éri annyi stressz a szervezetünket, ha nincs tartós betegségünk, akkor sem feltétlenül vagyunk boldogok, de nagyobb rá az esélyünk, hogy megtaláljuk az oda vezető utat. A mai emberek, és főleg a fiatalabb generációk legnagyobb hibája, amit elkövethetnek a boldog élet elérése ellen, hogy állandóan a négy fal között ülnek. A friss levegőre, a napfényre, és a testmozgásra szüksége van a szervezetünknek. Járjunk többet a szabadba. Ha nem szeretjük az állandó testmozgást, akkor sétáljunk, már az is több, mintha ki sem mozdulnánk otthonról.

A boldogsághoz vezető út

Mitől leszek boldog?

 

Ahhoz, hogy a lehető legrövidebb úton eljuthassunk a boldog élethez, azt kell csinálnunk amit, szeretünk. Fel kell tenni magunknak a kérdést: mitől leszek boldog? Sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy mennyire szeretnénk például a hobbijainkkal foglalkozni, de eddig nem volt rá időnk, vagy anyagi keretünk. Ha egy kicsit áldozni tudsz ezekre a dolgokra az idődből, vagy a pénztárcádból, meglátod, boldogságban visszakapod majd őket.

 

Boldog leszek még ma

 

A boldog élet legfontosabb szabálya, hogy nem lehet halogatni. Amíg elérsz a boldogságig, hosszú utat teszel, ezért indulj el máris. Abban a pillanatban, hogy megfogalmazódik benned a gondolat, hogy boldog akarok lenni, máris tehetsz érte. Mosolygás és nevetés, ezek a dolgok nem várhatnak holnapig, még ma próbáld ki őket. Amint lehet, hívd össze a barátaidat is, és ha még nem ment le a nap irány egy hosszú nyugodt séta. Mindenképpen gondold át, hogy miket szeretsz csinálni, és már ma kezd el szervezni, hogy mikor tudsz a leghamarabb azzal foglalkozni, amit mindig is szerettél volna kipróbálni. Bármilyen nehéz is ezeket teljesíteni, de ha egyszer eléred a boldogságot, nem fog számítani, a hosszú út, amit megtettél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Immunrendszerünk és a stressz

2019-05-15

Immunrendszerünk és a stressz

A stressz egy fizikai, vagy érzelmi traumára adott reakció, amely kihatással van az idegsejtek működésére, a DNS-re, illetve az immunrendszerre.

Gluténérzékenység és az IBS! Mi a különbség?

2019-05-14

Gluténérzékenység és az IBS! Mi a különbség?

Mi a különbség a gluténérzékenység és az IBS között? Néha még a szakembereknek is nehéz megállapítani Nagyon hasonlóak a tünetek, és ugyanúgy élik meg a betegek. Hasmenés és gyomorfájás, puffadás, hányinger és hányás, egyéb emésztőszervi problémák.

Fogyás pihentető alvással? Lehetséges!

2019-05-16

Fogyás pihentető alvással? Lehetséges!

Akár hiszed, akár nem, fogyási tempód és alvási szokásaid nagy mértékben összefüggnek. Hiába ügyelsz a táplálkozásodra és sportolsz rendszeresen, ha nem hagyod pihenni a tested, nem fogyhatsz hatékonyan.

13 módja a puffadás csökkentésének

2019-05-16

13 módja a puffadás csökkentésének

Manapság egyre több ember küzd emésztési zavarokkal és gyakran tapasztalnak puffadást. A jó hír az, hogy a puffadást többféleképpen is kezelhetjük. Rövid távú és hosszú távú megoldások egyaránt léteznek. Lássuk, melyek ezek.

Gyulladást csökkentő ételek

2019-05-14

Gyulladást csökkentő ételek

A gyulladás a szervezet természetes válaszreakciója egy fertőzésre vagy irritációra, amikor viszont krónikussá válik, sajnos súlyos betegségek kialakulásához vezethet. A gyulladás erősödéséhez hozzájárul a túlsúly, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is.

Minőségi élet, időskorban

2019-05-14

Minőségi élet, időskorban

Igaz ugyan, hogy az ember idővel elhasználódik, ám nagyon nem mindegy, hogy ez hatvanévesen, vagy kilencvenévesen következik be.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
127 987
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 047 076
Közösség

Szótár

Kardio edzés

  Cardio vagy kardio: A cardio- előtag jelentése; szívvel kapcsolatos. Testmozgás kapcsán... Tovább

Bazsalikom

Latin neve: Ocimum basilicum L.   Származása, élőhelye   Dél-Ázsiában,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.7