notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elhatároztam: boldog leszek! Élete során minden emberben legalább egyszer felmerül, a boldogság gondolata.

hirdetes

Elhatároztam: boldog leszek!

Élete során minden emberben legalább egyszer felmerül, a boldogság gondolata. Elgondolkodunk, mit is jelent boldognak lenni, és feltesszük a kérdés: boldog vagyok? Ha a válasz nem, gyakran elhatározzuk, hogy boldogok leszünk. De a boldogság nem az a dolog, amit egyszerűen megszerezhetünk. Az elhatározás sokszor görcsös, boldogság szerző hadjárattá alakul. Hogy ezt elkerüljük, gondoljuk végig a következő dolgokat:

A boldogsághoz vezető út

Boldog társaság

 
„Minél többen vagyunk, annál nagyobb a boldogság” tartja egy igen bölcs mondás. Ha társaságban töltöd a szabadidőd egy részét, már sokat tettél a boldog életért. A barátok, ismerősök ugyanis jótékony hatással vannak az ember közérzetére. A jó társaság, a sok nevetés mind hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A barátainkkal megoszthatjuk a problémáinkat is, kibeszélhetjük magunkból a gondjainkat. Még ha nem is kapunk használható tanácsot, már azzal is könnyebb lett a lelkünk, hogy beszélhettünk róla. 
 

Nevess a boldog életért

 
Ha boldogok vagyunk, mindenen nevetünk. Hogy elérjük a boldogságot, nevessünk minél többet.  Szemléljük a világot pozitívan, ne folyton a problémákra gondoljunk. Fedezzük fel, hogy minden rosszban van valami jó is, és ez a jó, elég ahhoz, hogy boldoggá tegyen minket. Vegyük körbe magunkat olyan dolgokkal, amiktől jobb lesz a kedvünk.

A boldogsághoz vezető út

Boldog mosolyt mindenkinek

Nagyon ritkán mosolygunk másokra. Ha boldogok vagyunk természetes, hogy állandóan felfelé görbül a szánk, és mindenkire mosolygunk. Mások boldogságát is elősegíthetjük, ha sikerül elérni, hogy ők is mosolyogjanak. És a mi boldogságunk csak fokozódik tudván, hogy másokat is elindítottunk a nevetés útján, a boldogság felé.

hirdetes
hirdetes

Vissza a boldog természetbe

Az „ép testben ép lélek”, egy nagyon igaz közmondás. Ez nem azt jelenti, hogy aki nem egészséges, az nem is lehet boldog, hanem azt, hogy sokkal nehezebben éri el a boldogságot. Ha nem éri annyi stressz a szervezetünket, ha nincs tartós betegségünk, akkor sem feltétlenül vagyunk boldogok, de nagyobb rá az esélyünk, hogy megtaláljuk az oda vezető utat. A mai emberek, és főleg a fiatalabb generációk legnagyobb hibája, amit elkövethetnek a boldog élet elérése ellen, hogy állandóan a négy fal között ülnek. A friss levegőre, a napfényre, és a testmozgásra szüksége van a szervezetünknek. Járjunk többet a szabadba. Ha nem szeretjük az állandó testmozgást, akkor sétáljunk, már az is több, mintha ki sem mozdulnánk otthonról.

A boldogsághoz vezető út

Mitől leszek boldog?

Ahhoz, hogy a lehető legrövidebb úton eljuthassunk a boldog élethez, azt kell csinálnunk amit, szeretünk. Fel kell tenni magunknak a kérdést: mitől leszek boldog? Sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy mennyire szeretnénk például a hobbijainkkal foglalkozni, de eddig nem volt rá időnk, vagy anyagi keretünk. Ha egy kicsit áldozni tudsz ezekre a dolgokra az idődből, vagy a pénztárcádból, meglátod, boldogságban visszakapod majd őket.

Boldog leszek még ma

A boldog élet legfontosabb szabálya, hogy nem lehet halogatni. Amíg elérsz a boldogságig, hosszú utat teszel, ezért indulj el máris. Abban a pillanatban, hogy megfogalmazódik benned a gondolat, hogy boldog akarok lenni, máris tehetsz érte. Mosolygás és nevetés, ezek a dolgok nem várhatnak holnapig, még ma próbáld ki őket. Amint lehet, hívd össze a barátaidat is, és ha még nem ment le a nap irány egy hosszú nyugodt séta. Mindenképpen gondold át, hogy miket szeretsz csinálni, és már ma kezd el szervezni, hogy mikor tudsz a leghamarabb azzal foglalkozni, amit mindig is szerettél volna kipróbálni. Bármilyen nehéz is ezeket teljesíteni, de ha egyszer eléred a boldogságot, nem fog számítani, a hosszú út, amit megtettél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Citromfű

Latin neve: Melissa officinalis   Eredete   A Közel-Keletről, Kis-Ázsiából... Tovább

Low carb diéta

Alacsony szénhidrát-bevitelen alapuló diéta. Tovább

Tovább a lexikonra