notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elfelejtettem meghívni az esküvőre, most mi legyen?

hirdetes

Mi a teendő, ha elfelejtünk valakit meghívni az esküvőre? - Íme, hogyan kell kezelni a helyzetet!

ZH

Az esküvő tervezése hektikus és őrült stresszes lehet. Mivel ilyen rövid idő alatt annyi mindent meg kell tenni, nem csoda, hogy a káosz közepette gyakran feledésbe merülnek a dolgok – tudod, mint például a kedves Zsuzsa néni vagy a Feri bácsi meghívása.

esküvőszervezés

Mit tegyünk, ha elfelejtettünk valakit meghívni az esküvőre?


A tökéletes ruha és helyszín megtalálásán kívül a vendéglista összeállítása az egyik legfontosabb szempont az esküvői tervezés során, és nem szabad félvállról venni, hogy kivel szeretnél részt venni életed legnagyobb napján. Nemcsak költségcélok miatt, hanem azért is, mert a jelenlévők megalapozzák az ünneplés hangulatát. A vendéglista szűkítése és az egész plusz egy dolog kitalálása között pedig fennáll annak a lehetősége, hogy elfelejtünk néhány embert (még ha többször is átnézzük, mielőtt véglegesítenénk).

A családi drámák és a soha véget nem érő viták elkerülése érdekében összeállítottunk egy listát az esküvői etikettre vonatkozó tippekről, amelyek alapján tanácsot adhatunk arra az esetre, ha valaki véletlenül lekerülne a vendéglistáról! 

Készülj fel extra meghívókkal

A vendéglista gyakran az esküvő napján előforduló bajok gyökere amellett, hogy az esküvői helyszínek rossz címére utaznak. „Legyen szó soha meg nem érkezett meghívóról, vagy véletlenül kimaradt valaki a listáról, a legjobb, ha mindig készen állunk extra meghívókkal, amelyeket egy pillanat alatt kiküldhetünk. Örülhetsz majd, ha pár darabbal többet rendeltél és nem kell újrarendelésekkel és további szállítási költségekkel foglalkoznod ebben a vészhelyzetben, nem is beszélve az időzítési problémákról!

hirdetes

Használd ezt a jól bevált kifogást:

Nincs kedved bevállalni a hibádat, és még bőven van időd a nagy napig? A meghívók az irányítószám-hibák, a téves postaköltségek és az eltévedt címek miatt időnként nem jutnak el a hagyományos postai címre. Ha nem akarsz vacakolni, még mindig egyszerűen azt mondhatod, hogy az eredeti meghívó nem jutott el hozzájuk, és nagyon sajnálod, és még a nap vége előtt intézkedsz, hogy megkapják meghívójukat. Probléma megoldódott!

Vedd fel a telefont, és hívd személyesen

Ha az esküvő időpontja közelében fedezed fel a hibát, azt javasoljuk, hogy emeld fel a telefont, és telefonálj személyesen, ne pedig egyszerűen SMS-t vagy üzit küldj a messengeren. Egy szöveg annyira személytelen, és a vendéged tudni fogja, hogy csak utólag hívod meg. Gyávának is tűnhetsz ezzel a húzással – Ehelyett azt tanácsoljuk, hogy fejezd ki zavarodat, és mondj valami ilyesmit: "Csak most jöttem rá, hogy véletlenül lekerült az esküvői vendéglistánkról. Meg voltam döbbenve, és azonnal fel akartam hívni, és megkérni, hogy bocsásson meg a nem szándékos baklövésemért. Elkezdtem gyanakodni, hogy valami nem stimmel, amikor nem láttam az Ön válaszát. Gyorsan átnéztem a vendéglistát, és rájöttem, hogy elcsúsztam. Fogadja őszinte bocsánatkérésemet. Remélem nem sértettem meg és találkozunk az esküvőn!" Valószínű, hogy barátod vagy családtagod nagyra értékeli a hívást, függetlenül attól, hogy el tud-e jönni vagy sem.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Reakciógyorsaság

  Mint az elnevezés is mutatja, valamilyen jelre történő mozgásvégrehajtást... Tovább

Méhtoxin terápia

Ezt a fajta gyógymódot már 300 éve ismerik, azonban 2007-ben kezdték el világszerte... Tovább

Tovább a lexikonra
divat