notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így javítsd könnyedén az egyensúly érzékedet!

hirdetes

Hogyan javíthatod egyensúlyodat - és miért olyan fontos?

SzSz
Egyensúly

A BOSU egy sokoldalú fitneszberendezés, amelyet a sérülések rehabilitálásához vagy a gyakorlatok intenzitásának, például a plank, a guggolás, kitörés és felülések nehezítéséhez használhatunk. 

Fitnesz labda gyakorlatok


A BOSU labdához hasonlóan a fitnesz labda segít az edzést a következő szintre emelni, amellyel jobb egyensúlyt is kialakíthatunk. Ráadásul egy ilyen labda beszerzése nem csak olcsóbb, de otthonra is tökéletes választás. 

A szokásos gyakorlatokat, mint például a felülést, a guggolást, a kitörést vagy a fekvőtámaszt is elvégezhetjük a fitnesz labda segítségével. Így nem csak nehezebbek lesznek a gyakorlatok, de egyensúlyunkat is fejleszthetjük. A fitnesz labda számos gyakorlat elvégzéséhez segíthet, szinte csak a kreativitásunkon múlik, mire használjuk. 

hirdetes


Próbáld ki egy mérlegtáblát


A mérlegtábla mindig népszerű fitnesz eszköz volt az edzők körében, de ez az edzőeszköz az elmúlt években egy kicsit elfedett lett. Ez egy szórakoztató módja lehet a stabilitás javítására, és a nappaliban, vagy akár az asztalon is használhatod. 
Előfordulhat, hogy először egy kicsit bonyolult lesz a mérlegtábla használata, de nem szabad feladni. Sajátítsd el az összes alapgyakorlatot, a mérlegtáblán való állással kezdve, ezután alkalmazz egyre nehezebb gyakorlatokat. 

Jóga pózok gyakorlása


A jóga lehet az egyik első dolog, amire gondolhattál az egyensúlyérzék javítása kapcsán. Jól gondoltad, hiszen a kitartó jóga pózok, segítenek a stabilitás alapjainak fejlesztésében. 

hirdetes

A jóga gyakorlásának egyik (sok) nagyszerű előnye, hogy bármilyen edzettség szinten is vagyunk, bátran belekezdhetünk. Sosem jógáztál még? Kezdj egy egyszerűbb pózzal, mint a mérleg, ahol egy lábon kell megállnod a karjaidat széttárva és az egyik lábadat hátra emelve egyenesen. Ha azonban teljesen kezdő vagy a legjobb, amit tehetsz, hogy egy jóga órára beiratkozol. 

A fenti eszközök és gyakorlatok segítségével könnyedén fejleszthetjük egyensúlyunkat, amennyiben beépítjük napi rutinunkba és edzéseink közé. Ha kitartók maradunk és folyamatosan új kihívások elé állítjuk magunkat, az eredmények nem maradnak el. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Glutén

  A glutén egy fehérje-komplex (a gliadin és a glutenin keveréke), amely megtalálható... Tovább

Tovább a lexikonra