notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Edző parádé!

hirdetes

Edző parádé!

vitalzone.hu

Miért merik magukat edzőknek nevezni azok az emberek, akik egyik nap még vendégként voltak jelen az edzőteremben, majd úgy gondolták.. 

Edző parádé!

Miért ne lehetnének ők is edzők?


..hisz' annyira egyszerű az egész.. kicsit jobban kell kinézni, mint az átlag.
Amúgy nem is értem.. 


- Miért nem lettem fodrász?


(be tudom festeni a hajam én is magamnak, és másnak is)


- Miért nem lettem manikűrös? 


(le tudom vágni a körmömet magamnak és másnak is) 


Ja.. hogy azért nem, mert ez egy szakma, amit meg kell tanulni és tapasztalatot kell szerezni e téren?! Nincs azzal baj, hogy az OKJ-s edzők több százával jönnek ki szinte minden évben, mert kell az utánpótlás, viszont.. ami szomorú, hogy olyan "edzőket" engednek ki a tanfolyamokról, akik alapgyakorlatokat sem tudnak szabályos kivitelezéssel megmutatni. Az, hogy egy edzést nem tudnak levezényelni, azt oké.. megértem.  Még nincs rutin.. de, hogy szabálytalanul végeztetik a gyakorlatokat, na az már felháborít! Azzal sincsenek tisztában, ki milyen testalkat típusba tartozik és ennek a megfelelő edzés módszerével sem.. Az étrendről, diétákról nem is beszélve..

hirdetes


Amikor azt hallom, hogy a vendég panaszkodik, hogy az edzője nem írt neki étrendet, mert nem tudja hogy kell, az már tényleg nagyon gáz, hiszen mindenki tudja, hogy minőségi formát a megfelelő étrenddel lehet elérni. Az olyan vendég, aki arra sem veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen ki az edzője, mit tett le arra a bizonyos edzői asztalra, mint tudásban, megjelenésben, eredményben..  Itt nem csak a sport múltjáról beszélek, hanem a tanítványokkal elért eredményekről is, akkor az ilyen vendég meg is érdemli azt, amit kap azért a tudásért! Az edzőtermek tulajdonosai sajnos nem foglalkoznak azzal milyen edzők dolgoznak a termünkben. Ez számomra érthetetlen és nem igazán tudom elfogadni. Nap, mint nap azt a szakbarbárkodást végignézni, amit a vendégek ellen elkövetnek, iszonyat!!! Az a baj, hogy az ilyen "utcáról betévedt" edzők több kárt tesznek a vendégben, mint gondolnák. A vendég nagy nehezen kiszorít egy kis időt, energiát és pénzt, a fittebb és egészségesebb élet reményében és cserébe nem kap semmit, csak sport, illetve mentális sérülést is akár. 

hirdetes


Azt is tudom, hogy ezeken a tanfolyamokon sajnos nem tanítják meg azt, amit "menet" közben tanultam meg én is.  Rutint szerezni nem napok, hónapok vagy évek, inkább évtizedek alatt lehet. Nem tudom, miért kell egy konditeremben egyszerre 25-30 edző..  Nem hiszem, hogy egy terem ettől jobban menne.. Én azt vallom, hogy a minőség sokkal többet számít, mint a mennyiség! Javasolnék minden terembe egy vezetőedzőt, aki e téren "rendet tenne".  Persze, ehhez az edzőterem tulajdonosának a beleegyezése szükséges és neki kellene vezetőedzőt kinevezni, megfelelően körültekintve! Olyan embert, aki erre érdemes.. aki szakmájában és mint pedagógus is kiváló.


Szerző: Suba Krisztina - Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Energia 10-es 20-as 30-as módszer

Ha annyit eszünk, amennyit szervezetünk az életműködésekhez és a mozgáshoz felhasznál,... Tovább

Dió

Latin neve: Juglans regia   Eredete, élőhelye   A közönséges dió délkeletre a... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzésmódok edzőterem egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás életmód fogyás fogyókúra kalóriabevitel