Edzés mellett sem tudsz lefogyni? Ez az oka!

Ezért nem tudsz lefogyni a jelenlegi edzéseddel

emszi

Szigorú diétát követsz, ráadásul az edzésterved is bizonyítottan hatékony, mégsem látod az eredményeket? Kiderült, hogy miért van ez, és mit kell tenni ilyen esetben!

Edzés mellett sem tudsz lefogyni? Ez az oka!

Tegyük fel, hogy te és egy barátod nagyjából hasonló étrendet követtek, egykorúak vagytok, azonos neműek, és súlyban és magasságban is nagyon közel álltok egymáshoz. Egy szép napon úgy döntötök, hogy egyesített erővel, közösen kezditek el ugyan azt az edzéstervet. Néhány héttel később a barátod szemmel látható változásokat mutat – kevesebb zsír, több izom – te pedig csak sikeresen összeizzadtál néhány adag ruhát. Ha ismerős ez a szituáció, akkor nem vagy egyedül!

 

Először is, nyugalom – nem átkozott el téged senki, és a barátodnak sem kellett eladnia a lelkét az ördögnek, hogy ezerszer jobban haladjon nálad. De akkor mégis miért működik neki az, ami neked nem?

 

Egy nemrégiben elvégzett kutatás eredményei választ adnak a kérdésre: a tested nem reagál olyan jól a választott edzésformára, mint amennyire a barátodé – aki számára ez tökéletesnek bizonyult.

 

Akár most kezdtél bele az edzésbe, akár a tapasztaltabbak közé tartozol, fontos tudni, hogy tested milyen jellegű edzésekre reagál pozitívan. Ezzel nem csupán a kudarcérzetet kerülheted el, de a megfelelő edzés kiválasztásával sokkal több eredményt érhetsz el! Ez azonban még nem minden!

Edzés mellett sem tudsz lefogyni? Ez az oka!

A kutatás során 121 mozgáshiányos, középkorosztályú férfit és nőt vizsgáltak meg, akik jelentős súlyfelesleggel rendelkeztek. A résztvevőknek a 6 hónapos projekt során 5 edzéstervet kellett végrehajtaniuk.

 

Az edzések formája mind intenzitásban mind időtartamban különbözött egymástól. Az eredmények szerint mind a szív és légzés terén mutattak valamilyen javulást, de minden csoportban eltérő mértékben. Bizonyos személyek szervezete jobban reagált az adott edzésformára, mint a többieké.

 

Kis idő elteltével a kevesebb reakciót mutatók szervezetében is történt változás, viszont voltak, akik még a hat hónap elteltével sem tapasztaltak semmilyen javulást.

 

 

Robert Ross, PhD, a londoni Queen’s University egyik szakértője elmondta, hogy a reakciómentesek száma körülbelül 30%-ra tehető. Ez a mennyiség pedig nem elhanyagolható. Habár a felmérés nem vizsgálta a rendszeres mozgás többi jótékony mellékhatását – mint például az alacsonyabb vérnyomást, vagy az optimálisabb koleszterinszinteket – ezek nem feltétlenül győznének meg valakit, hogy megéri folytatni.

 

Ez a fő probléma – azok, akik rendszeres testmozgást végeznek, mégsem látnak eredményeket, nagy valószínűséggel felhagynak az edzéssel, mert hamarosan elfogy a motivációjuk.

 

Lássuk mit kell tennünk, ha ilyen „reakciómentes” helyzetbe kerülünk!

Edzés mellett sem tudsz lefogyni? Ez az oka!

Ha nemrég kezdtél el edzeni, de nem látsz eredményeket, akkor nem csoda, hogy szertefoszlik a motivációd – állítja Aaron Leventhal személyi edző. Ilyenkor a legjobb megoldás természetesen nem feladni, hanem változtatni az edzésen.

 

A tapasztaltabb sportolók bizonyára ismerik azt az érzést, amikor az edzés teljesen hatástalannak tűnik. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint más edzésformát keresni, amíg meg nem találjuk azt, aminek segítségével a következő fokozatra léphetünk.

 

Akár kezdő, akár veterán az ember, a következő módszert ajánlott alkalmazni: elkezdeni egy edzéstervet, nyomon követni az változásokat, és ha nem látunk eredményeket két héttel később, akkor változtassunk az edzésen.

 

De mégis mi számít eredménynek?

A zsírégetés és az izomnövelés a két leggyakoribb célja az edzéseknek, azonban a fizikai változásokon kívül a számos más pozitív mellékhatással is járnak – legalább is, ha jól csináljuk őket. Általános stabilitás, energia és tűrőképesség az edzőtermen kívül is, jobb minőségű alvás és általános hangulatjavulás – ha ezek nem jelentkeznek, akkor valamin változtatnod kell.

 

Nem jött be a futópadozás? Próbáld ki a súlyemelést. Ez csak egy példa a számtalan lehetőség közül. Egy idő után ismerni fogod az összes gyakorlatot, amik számodra a legoptimálisabbak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

5 meglepő ok, amiért nem sikerül lefogynod

2019-04-02

5 meglepő ok, amiért nem sikerül lefogynod

5 meglepő dolog, amik gátolják a fogyást. Kerüld el ezt az 5 dolgot, hogy végre beindulhasson az áhított fogyás, és lefaraghasd a felesleges kilókat. Ezektől a dolgoktól nem műküdik a diétád.

Éjszakai nassolás: 6 snack, amit lefekvés előtt is ehetsz

2019-03-21

Éjszakai nassolás: 6 snack, amit lefekvés előtt is ehetsz

Az anyagcserefolyamatok sosem állnak meg, még alvás közben sem. A következő könnyen elkészíthető nassolnivalók energiát adnak és az izomnövekedést is táplálják, amiket akár lefekvés előtt is fogyaszthatunk.

11 tipp a sikeres fogyáshoz nőktől, akik valaha ducik voltak

2018-04-23

11 tipp a sikeres fogyáshoz nőktől, akik valaha ducik voltak

Hatalmas inspiráció a fogyáshoz, amikor sok túlsúllyal rendelkezők akaraterejüknek és kitartásuknak köszönhetően rengeteget fogynak. Most ők adnak tanácsot

Ilyen egyszerű, és finom zsírolvasztó italt még nem láttál, készülj fel a fürdőruha szezonra

2018-04-29

Ilyen egyszerű, és finom zsírolvasztó italt még nem láttál, készülj fel...

A fürdőruha szezon beköszönte sokakban okoz rémületet. Hiába határozzuk el minden évben, hogy idén teszünk majd a tökéletes alakért, sajnos sokszor nem szokott összejönni. Ha neked is problémát okoz fürdőruhára vetkőzni a nyáron a fölösleg miatt, akkor pr

5 szó, ami akadályozza a fogyást

2017-05-10

5 szó, ami akadályozza a fogyást

Nem csak a súlyzóknak van súlyuk, de a kimondott szavaknak is! – állítja egy amerikai fitnesz edző. Szerinte a fogyás legnagyobb részt azon múlik, hogy sikerül-e magadat eléggé motiválnod, és a megfelelő tudatállapotban tartanod elég ideig! Ehhez pedig nagyon jó módszer, ha hatást gyakorlunk a tudatalattinkra! Lássuk hát, hogyan lehetséges ez!

Fogyás vs fogyókúra? Ha fogyókúrázol hízni fogsz!

2012-09-28

Fogyás vs fogyókúra? Ha fogyókúrázol hízni fogsz!

A fogyúkúra valóban nem vezet fogyáshoz, bár rengeteg fogyókúrás módszer hoz gyors eredményeket, a súlyvesztés nem maradandó, visszajönnek az elvesztett kilók? Miért? Az életmódváltás jelentősége cikkükben!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
169 032
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
863 503
Közösség

Szótár

Diéta

  A diéta fogalma : A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az... Tovább

Biorezonancia terápia

  A biorezonancia terápia az embert körülvevő, emberi füllel, szemmel nem... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 109

Átlagos értékelés: 4.7