notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Édesen krémes madártejszelet cukormentesen

hirdetes

Édesen krémes cukormentes madártejszelet

SFV

Te is odavagy a madártej ízéért, de épp diétázol, esetleg nem fogyasztasz tejet, vagy cukrot? Akkor ez a recept Neked szól! Most egy olyan süti elkészítésének a módját mutatjuk be, amely szinte minden-mentes, így bűntudat nélkül élvezheted csakis az édesen krémes ízre koncentrálva. Máris összefutott a nyál a szádban, ugye? Akkor lássuk! 

Madártejszelet diétásan

A tészta elkészítése


Hozzávalók:

  • 7 db tojás fehérje
  • 17 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg xilit
  • csipet só

Hogyan készítsd el?

  1. Törjük fel a tojásokat, válasszuk ketté a sárgáját és a fehérjét, majd utóbbiból verjünk kemény habot! 
  2. Kanalanként adjuk hozzá a xilitet, majd két részletben finoman forgassuk bele a lisztet!
  3. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt!
  4. Ha megsült, borítsuk ki a tepsiből és húzzuk le róla a papírt, majd fordítsuk vissza egy szintén sütőpapírral borított tálcára!
  5. hirdetes


A krém elkészítése


Hozzávalók:

  • 7 db tojás sárgája
  • 13 dkg xilit
  • 1 db vaníliarúd
  • 4 dl tej
  • 5 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg vaj

Hogyan készítsd el?

  1. Elsőként a főzött krémet készítsd el úgy, hogy egy hőálló tálban a tojások sárgáit kikevered 7dkg xilittel, a liszttel és a vaníliával, majd a tejjel lassan sűrűre főzöd.
  2. Ezt követően a vajat keverd habosra a maradék xilittel!
  3. Ha kihűlt a főzött krém, akkor kis adagokban belekeverheted a vajas krémbe.
  4. Ha kész, a krémet simítsd a tésztára!


A feltét elkészítése

hirdetes


Hozzávalók: 

  • 4 dl habtejszín
  • 1 dkg Xilit
  • 4-5 dkg étcsoki
  • 1 tk olaj


Hogyan készítsd el?

  1. A tejszínt verd keményre a xilittel!
  2. Az így kapott habot simítsd el a krémes tészta tetején!
  3. Olvaszd fel a csokit az olajjal a gőz felett, majd esztétikusan csorgasd a süti tetejére!
  4. Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni hűtőben, hogy a krém némileg megszilárdulhasson és az ízek összeérhessenek!
     
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

B3-vitamin

B3-vitamin   Nikotinsav, niacin, PP-(Pellegra Preventív) faktor. A niacin a szöveti... Tovább

C-vitamin

Aszkorbinsav. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen... Tovább

Tovább a lexikonra
cukor cukorbetegség diéta édesség egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás éhezés élelmiszer életmód elhízás étrend fitness fogyás fogyókúra kalóriabevitel megoldás nassolás recept