notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Családi sétálós programok

hirdetes

4 családbarát gyalogos tevékenység a több megtett lépésért

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

A séta nagyszerű mód lehet a kalóriák elégetésére, a mentális kikapcsolódásra és az általános egészség javítására. Ez egy olyan tevékenység, amelyet az egész család élvezhet, és ideális hogy a testmozgást és a családi kötődést összekapcsoljuk. Függetlenül attól, hogy sétálgatni vagy túrára indulsz -e, rengeteg módon lehet több lépést megtenni a családdal.

Séták a családdal

Készíts egy akadálypályát

Növeld napi megtett lépéseidnek számát szórakoztató módon. Gyűjts össze különféle háztartási cikkeket, mint például ruhás kosarak, dobozok és tárolóedények, hogy állomásjelzőként szolgáljanak. Ezután hozz létre egy játékot, ahol különböző tevékenységeket végeztek, mint például ugrógépek, ugrókötél vagy lépcsőfokok különböző állomásokon. Díjakat hozhatsz létre azon személy számára, aki egy bizonyos időtartamon belül képes az egyes állomásokon a teljesíteni, vagy csapatszerű tevékenységgé alakíthatod azt, hogy a csapat milyen gyorsan tudja befejezni a pályát.

hirdetes

 

Jelentkezz jótékonysági futásokra/túrákra

Hozzájárulhatsz egy méltó célhoz, és megmozgathatod az egész családod a helyi jótékonysági versenyre való feliratkozással. Még az edzéseket is felhasználhatod arra, hogy növeld a családi aktivitást, akár gyaloglás, akár kocogás, akár mindkettő.

 

Túrázz

hirdetes

Ragadj egy ideig a természetben egy családi túrával, amelyet egy adott nehézségi szinthez igazíthatsz. Tartsd össze a családtagokat, és tedd szórakoztatóvá a túrázást családi énekléssel, apróságokkal, „kémkedéssel” vagy más szórakoztató játékokkal együtt. Készíts képeket a kirándulás során a családi albumba.

 

Menjetek madár-lesre

Hozz egy pár távcsövet, és menj egy madármegfigyelő sétára. A madarakat télen könnyebb észlelni, amikor a lombozat nem rejti el őket. Nyomtass ki egy útmutatót, és nézd meg, hogy a családod hány madarat (vagy más helyi állatot) észlelhet.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Anorexia

 Az orvosok anorexia nervosának nevezik a lelki eredetű kóros lesoványodást. Az anorexia... Tovább

Glükóz

A glükóz nem más, mint vércukor, hétköznapi néven szőlőcukor. A glükóz olyan cukor,... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges életmód