notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csajos kifogások!

hirdetes

Csajos kifogások!

vitalzone.hu

(.. mikkel mindig tele a padlás.. kifogást a legkönnyebb találni.)

 

Ha egy nő nem akar valamit, akkor ember legyen a talpán, aki mégis ráveszi.

Csajos kifogások!

Nincs az a motiváció, ami elrángatna egy nőt az edzőterembe, ha nincs kedve hozzá. Kifogásokból mindig végtelen mennyiség áll rendelkezésre. Amik persze mind életbevágóan fontosak és nem igaz, hogy nem értem meg őket… És mi van, ha én azt mondom, hogy az edzés legyen olyan fontos, mint a mindennapi fürdés? A fürdést már csak nem lógod el.. pedig a szervezetednek legalább annyira szüksége van a napi mozgásra, mint a fürdésre. Mozgás után meg pláne.

1. NINCS IDŐ, NINCS ENERGIA 

Leggyakoribb kifogása az anyukáknak. Mert a főzés, a takarítás, a mosás, a teregetés, a gyerek, az akármi. Kedves anyukák. Meg kell tanulni nemet mondani és a munkát megosztani. A tinik már meg tudnak maguknak is főzni egyszerűbb kajákat, a kicsiket pedig pesztrálhatja az apuci is, vagy a nagyszülők. De a legjobb termekben már van gyermekmegőrző is. A mozgásra szükségetek van Nektek is. És ez nem önzés, mert nem csak magad miatt van erre szükség. Ha sportolsz, felszabadultabb, egészségesebb, magabiztosabb leszel. Példát mutatsz a gyerekednek is. Hát nem lennél büszke arra, ha a gyerekek a suliban megdicsérnének a fantasztikus külsődért? Milyen ritka ma a fitt anyuka… És hidd el, ha a gyerkőc látja, hogy ez milyen visszajelzésekkel jár, ő is motivált lesz a mozgásban, nem kell erőszakoskodni, amikor edzésre viszed. De a sport stresszoldás is. A rengeteg feszültséget inkább az edzőteremben vezesd le, mint otthon a családodon. A mozgásra tehát nem csak a saját egészséged miatt van szükség, hanem a családod érdekében is. A férjed/párod is szívesebben bújik egy kisimult arcú életvidám nő mellé, mint egy kifacsart citrom mellé…
És ennyi igenis jár!

2️. TANULÁS 

Jajj, ne mondd már nekem, hogy éjjel-nappal tanulsz és nincs egy szabad fél órád elmenni futni, vagy gimnasztikázni egy kicsit. Ha már tényleg nincs idő elmászni az edzőteremig, leedzeni, meg hazaérni, akkor se legyen kifogás a mozgás ellen. Ennyi idő mindenkinek kell, hogy legyen saját magára. És nem csak a fizikai állapot javítása érdekében, hanem a szellemi teljesítmény fokozásához is. Tanulás közben a legjobb felfrissülés, ha mozogsz egy fél órát. Kitisztul az agyad és sokkal lendületesebben, nagyobb energiával fogsz nekiállni a maradék tananyagnak.

hirdetes

3️. A MENSTRUÁCIÓ 

Sosem felejtem el, mikor a barátnőmmel arról kezdtünk msn-ezni, hogy hogyan menjünk a héten edzeni. Erre azzal kezdi, hogy ő a héten nem edz, mert megjött neki. Döbbenten ültem… MI VAN? MEGJÖTT ÉS TE EZÉRT NEM EDZEL? Nem is értettem a kettő közt az összefüggést. Elkezdett hablatyolni arról, hogy elcsúszik a betét, meg fáj a hasa és amúgy is pocsék a kedve. Könyörgöm, lassan 30 évesek vagyunk és ennyi idő alatt nem sikerült felülkerekedni ezen a problémán??? Az egyik dolog, hogy feltalálták a tampont, ami nagyszerű edzés alatt, az ember észre sem veszi és el is feledkezik arról, hogy nehéz napok vannak. A másik, hogy azért megyek edzeni, hogy jó kedvem legyen. Amikor az embernek pocsék a kedve, na pontosan ilyenkor kell egy kicsit mindenkinek megerőszakolni magát és elmenni egy közösségbe, mint amilyen az edzőterem is. Mert a közösség, a hangulat, és már a mozgás maga eltereli a figyelmet, elfeledteti a problémákat. Fáj a hasad? Hát nem a mozgás erre is a legjobb megoldás? Én akkor is, ha migrénem van, akkor is, ha fáj a hasam, vagy gimnasztikázok, vagy elmegyek futni és mindig rendbe jövök. Nem begubózni kell, meg jól bezabálni, hanem felülkerekedni a problémákon, nem venni róla tudomást és élni a hétköznapi életet. Nehogy már egy havonta jelentkező természetes velejárója a női életnek ilyen gátlásokat okozzon!

4️. NÉZNEK A PASIK 

hirdetes

Ez most ugye vicc, hogy zavar?… De ha zavar, akkor keress egy csak nőcis termet. Bár szerintem a pasik pozitív visszajelzéseinél nincs motiválóbb és több önbizalmat adó dolog. Eleve azt nem értem, miért kell azzal foglalkozni, hogy más mit gondol, meg mit sutyorog Rólad. Magad miatt edzel, magad miatt vagy ott, mit érdekel, hogy mások mit gondolnak. Tedd a dolgod, a pozitív reakciókat pedig reagáld le pozitív hozzáállással. A negatív úgysem nagyon fog eljutni hozzád, csak a saját fejecskédben van arról egy téves kép, hogy esetleg összesúgnak a hátad mögött… Ha normálisan viselkedsz, normálisan öltözöl, normálisan edzel, akkor a pasik elismerően fognak rád tekinteni. Ebben biztos lehetsz.

5️. TÚL KÖVÉR VAGYOK 

És nem pont ezért mész edzeni, hogy ezt a problémádat megoldd? Újfent megkérdezem, hogy mit foglalkozol azzal, hogy mások mit gondolnak. Tegyél fel szemellenzőt, tarts ki a célod mellett és csináld a dolgodat. Ha otthon sírsz a párnáid között, nem fog megoldódni a problémád. Szedd össze magad és irány az edzőterem. Változtass! Csak rajtad múlik!

6️. NINCS RÁ PÉNZ 

Csak van egy edzőcipőd otthon!? Mert akkor máris nyithatod az ajtót és irány a természet. A futás ingyen van. De a lakásban végezhető edzésektől is roskadozik az internet. Ez nagyon gyenge kifogás. Főleg ha még kiderül az is, hogy legalább 1 doboz cigit elszívsz egy nap. Tudtad, hogy a napi 1 doboz cigiből havonta már kijön egy fitnesz bérlet? És nem is a leggagyibb helyekre… de a doboz cigi helyére behelyettesíthetsz millió más ételt és italt, amik az égvilágon semmit sem érnek, sőt inkább károsak, mint hasznosak: pl. csokikák, kekszek, cukor, liszt, felvágottak, nem létező problémákra szedett gyógyszerek, kóla, sör stb.

7️. MINDENEM FÁÁÁÁJ.. 

Jaaaaj a nyavalygás. Pont azért fáj, mert nem sportolsz. Ülsz egész nap az irodai forgós székedben, legfeljebb a wc miatt kelsz fel, na meg persze átvenni a megrendelt ebédet. Csodálkozol, hogy beállnak az ízületeid? Hogy fáj a derekad, a csípőd, a térded? Hát pontosan ezért kéne legalább 1 órát edzeni naponta, hogy átmozgasd a testrészeidet és ne menjen tönkre a csont- és izomrendszered a napi folyamatos tevékenységek során. Persze az más, ha sérült vagy, bár ha nem vagy tetőtől talpig begipszelve, akkor tutira el tudod tölteni valamivel az időt az edzőteremben…

Szerző: Nagy Sándor - Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Edzés

Edzés fogalma Az edzés az emberekben való bizalom tudománya a változás érdekében. Az... Tovább

Alma típusú elhízás

A hasi elhízást nevezik alma típusú vagy férfias elhízásnak. Az ilyen típusú elhízás... Tovább

Tovább a lexikonra