notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg a bodyrope edzőhevedert te is!

hirdetes

Így használhatod hatékonyan a bodyrope edzőhevedert!

Kutasi Kelly- Master Trainer

10 tipp a hatékony és sérülésmentes funkcionális, hevederes edzésmódszerhez! Hogyan használd a BODYROPE EDZŐHEVEDERT helyesen? Biztos, hogy ezt mind tudtad?

Bodyrope edzőhevederrel való edzés

1. Figyelj a helyes felfüggesztésre! Stabil rögzítéssel edzhetsz vele csak biztonságosan! A szár alján lévő fogantyú, a vádlid közepéig érjen! A túl hosszú, vagy túl röviden beállított szár extra terhelést jelent az alsó háti szakasznak! Vigyázz a derekadra a megfelelően hosszú szárral!


2. A gyakorlatok közben mindig legyen feszes a hevedered szára! Soha ne rángasd, még akkor se, amikor húzod fel magad vele és különösen akkor se, amikor engeded vissza a saját testsúlyodat. Dolgozz vele kifeszített állapotban! Így megvédheted az ízületeidet a sérülésektől.


3. Guggolásnál, kitörésnél és minden álló helyzetben végzett gyakorlat kiinduló helyzeténél figyelj rá, hogy a karok hajlítva legyenek a test mellett és a markolat a lábfejeddel legyen egyvonalban. Ezzel a beállítással tudsz tökéletes szögben guggolni és így segíti a legjobban a mozgásodat a heveder.


4. A támasz gyakorlatoknál a szár, a függőleges helyzetben lógjon lefelé, vagy távolodj vele a felfüggesztéshez képest, de soha ne kerüljön a lábszárad a felfüggesztés pontja elé. A BODYROPE feladata a gyakorlat nehezítése, nem pedig az ízületek túlfeszítése.

hirdetes


5. Hevederrel való húzódzkodásnál úgy sétálj be a BODYROPE alá, hogy a törzsizmokat feszesen és stabilan tudd még tartani!

A következő oldalon folytatom! 

 

Bodyrope edzőhevederrel való edzés

6. Az ellenállást úgy növeld, hogy egyre inkább alásétálsz, de mindig csak addig, amíg még helyes technikával tudod a gyakorlatot végezni!


7. Álló helyzetben végzett gyakorlatoknál a teljes talpfelületünk legyen a talajon, ugrásoknál is helyezzük vissza a sarkunkat a talajra, de a lábujjhegyünkön tartsuk a súlypontunkat.


8. Egylábas gyakorlatoknál különösen fontos, hogy mielőtt elkezdjük a gyakorlatot, előtte stabilizáljuk a helyzetünket és bizonyosodjunk meg az egyensúlyunk megtalálásáról. Billegve ne végezzünk feladatokat!

hirdetes


9. Ha falnál végezzük el a támasz gyakorlatokat nézzük meg, hogy megfelelő távolságra vagyunk a faltól, a lábunkkal beakasztva ne ütközzünk a fallal, mert könnyen megbillenhetünk és lesérülhetünk a levegőben felfüggesztve.


10. A kevesebb itt biztos, hogy több! Mivel az ellenállást tisztán a saját testsúlyunk jelenti, olyan ismétlésszámmal dolgozzunk, aminél még biztosan tudunk figyelni az ideg-izom kapcsolatunk megfelelő működésére, pontos precíz mozdulatokat tudunk még tenni és a koordinációnk is jól működik.


Ne feledjük el, hogy a mozogni vágyók és sportolók legnagyobb ellensége a sérülés, a hevederes edzésmódszer pedig köztudottan az egyik leghatékonyabb funkcionális edzésforma, főleg akkor, ha helyes technikával, tudatos mozdulatokkal és preventíven használjuk!
Az edzések előtt ne felejtsünk el bemelegíteni, az edzés végén pedig lenyújtani!

Sikeres edzést kívánok Mindenkivel a BODYROPE EDZŐHEVEDERREL!


Szerző:
Kutasi Kelly- Master Trainer, a KELLYS Fitness Klubbok tulajdonosa és szakmai vezetője.
kellystudiodunakeszi@gmail.com, www.kellyshungary.hu

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Orbáncfű (Közönséges)

Latin neve: Hypericum perforatum   Eredete, élőhelye   A Közönséges orbáncfű... Tovább

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Tovább a lexikonra