notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az örök fiatalság titka.., a Melatonin!?

hirdetes

Az örök fiatalság titka.., a Melatonin!?

vitalzone.hu

Minden nőnek az életében eljön a pillanat, amikor szembesülnie kell azzal, hogy az idő bizony eljárt felette. De rajtunk múlik, hogy ez a pillanat minél később köszöntsön be.

Az örök fiatalság titka.., a Melatonin!?

A régmúlt időkben az emberek századokon át remélték, hogy az alkímia tudománya rátalál a bölcsek kövére, ami minden fémet arannyá változtat és nem mellesleg az örök élet és fiatalság záloga. Az alkímia még a XX. század elején is fel-felütötte fejét.

Ma már nem a visszafiatalítás lehetőségét keresik, hanem a szervezet öregedését próbálják meggátolni. Nem „fiatalító csodaszert” keresnek, hanem az öregedés biológiai, kórtani és fizikai okait kutatják.

Melatonin a megoldás?

A melatonin javítja a szív és keringési rendszer munkáját, szabályozza az élettani alvásfolyamatokat, növeli a szexuális cselekvőképességet, mennyiség és minőség tekintetében is, lassítja az Alzheimer-kór lefolyását, véd a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen.

Néhány kutató arra a megállapításra jutott, hogy a melatonin nevű hormon segítségével a fiatalság a valós életkortól függetlenül fenntartható.

A melatonin éjjel termelődik, a sötétség hatására. A fiziológiás alvás élettani szabályozója. A melatonin befolyásolja az alvás-ébrenlét ritmusát, a hangulatot, a hőszabályozást, a zsíranyagcserét, a nemi funkciókat, illetve más hormonok működését.

Az öregedést kutatók az öregedés folyamatában nagy szerepet tulajdonítanak annak, hogy az öregedő szervezet mind kevésbé képes a szabadgyökök sejtkárosító hatását kivédeni.

hirdetes
Bizonyos vitaminoknak is van ilyen hatásuk (C, E vitamin), de ezek csak bizonyos sejtek bizonyos részein működnek. A melatonin ezzel szemben a test valamennyi részének valamennyi sejtjére hat – beleértve az agyat is.

A melatonin és az alvás:

Az élettani alvásnak 3 stádiumát különböztetjük meg:

-felületes
-könnyű
-mély alvás

A szervezet teljes regenerálódása a mélyalvási szakaszok alatt megy végbe, és inkább függ az alvás mélységétől, mint időtartamától. Az emberi szervezetnek napi 5 órai alvásra feltétlenül szüksége van.

Bőröd alvás közben szépül igazán. Ez a regenerálódás, méregtelenítés ideje. Ha nem hagysz időt rá, az hamar meglátszik!

A fiatalság hormonjának is nevezett melatonin csak sötétben, alvás közben termelődik. A bőr regenerálódása éjfél előtt kb. egy órával a legintenzívebb, nem jó, ha ez az időpont még ébren talál.

Egy felnőtt ember számára az ideális alvásmennyiség 7-8 óra. Se a több, se a kevesebb nem tesz jót.

Hogy bioritmusod is egyensúlyban legyen minden nap ugyanabban az időben feküdj le aludni!

1. Fontos a belső mosoly!


A lélek szépségének tükröződése tény, és már-már elcsépeltnek tűnik, de működik!
Minden arcot megfiatalít és megszépít a lélek harmóniája, boldogsága, a pozitív gondolkodás, a belső harmónia, és a boldogság érzés elsajátítása.

hirdetes

2. Sok múlhat a táplálkozáson!


A legfontosabbnak mégis a tartósítószer, színezék és adalékanyag mentes ételek fogyasztása.
"Azzá leszel, amit eszel!" szoktuk mondani, erre érdemes kicsit több figyelmet fordítani. Együnk gyümölcsöt, zöldséget, aki húst fogyaszt, lehetőleg több halat.
A vitaminok, ásványi anyagok, probiotikumok megfelelő mennyiségű bevitele a csontok, izmok, ízületek minőségét, bőrünk, hajunk szépségét, szemünk csillogását és fiatalságunk megőrzését is segíti.

3. Hidratáljunk!


Milyen banális és mennyire jól működik! A megfelelő mennyiségű és jó minőségű folyadékbevitel éveket fiatalíthat! Iktassuk ki a sok károsító üdítőitalt, kávézás helyett a teázást ajánlom, csapvíz helyett tiszta ásványvizet fogyasszunk.

4. Sportoljunk!


A mozgás nemcsak a testet, a lelket is karbantartja.

5. Vitaminok megfelelő mennyisége napi szinten nagyon fontos!

6. Szelíd plasztika még belefér, szerintem!

7. Életmód váltás, egészséges ételek fogyasztása, és a spirituális fejlődés is nagyon fontos!

Szerző: Suba Krisztina-Személyi Edző

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Anorexia

 Az orvosok anorexia nervosának nevezik a lelki eredetű kóros lesoványodást. Az anorexia... Tovább

Palástfű

Latin neve: Alchemilla vulgaris   Eredete, élőhelye   A Boldogasszony palástjaként... Tovább

Tovább a lexikonra
akaraterő alakformálás edzőterem egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás élelmiszer életmód étrend fitness fogyás fogyókúra kalóriabevitel lelki egészség szépség táplálkozás