notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ember egy nagyon lusta teremtése a bolygónak

hirdetes

Az ember egy nagyon lusta teremtése a bolygónak

KS

A világ legjobb edzője mellett se fog fejlődni az, aki nem ad bele mindent az edzésbe. Hiába állít össze az edző egy jó programot, ha te elsunnyogod és magadat is szembeköpve azt mondod, hogy dolgoztál, miközben csak imitáltad az edzést.

Az ember egy nagyon lusta teremtése a bolygónak

Olyat nagyon ritkán látni, aki tényleg tud dolgozni, aki magától is a nagyobb súlyt veszi fel. Olyat már többet, aki ha figyelsz rá, akkor összekapja magát. A workshopokon legalábbis ez volt a jellemző, hirtelen mindenki próbálta a maximumot nyújtani, sokan egész életükben nem edzettek olyan keményen, mint ahogy ott nyomták. Az volt a hatékony. Azért jó néha ilyen, mert megtanulod, hogy lehetne keményebben is. Nem halsz bele, képes vagy rá.

Nagy különbség van fekvőtámasz és fekvőtámasz közt. Amikor nekem egy csak, aki évek óta nem mozgott, beleírja az állapotfelmérésbe, hogy egy perc alatt 45 fekvőtámaszt nyom le, akkor ott nagy gondok vannak. Egyrészt, mert utólag kiderül, hogy térdelve volt, másrészt, mert a mellkas még véletlenül sem érintette a talajt.

A legtöbb ember pedig így nyomja a fekvőtámaszt. Nem az a durva, hogy így kezded, sőt én büszke vagyok rád, hogy egyáltalán elkezded. A gáz az lesz, ha még 1 év múlva is ott tartasz, hogy csak térdelve tudod lenyomni.

hirdetes

Az ember egy nagyon lusta teremtése a bolygónak. A legtöbb találmány ennek köszönhetően született. A gond csak az, hogy ez edzésben is megmutatkozik. A legtöbb ember a kényelemre hajt. Az ismert gyakorlatokra. Ha azt mondom, hogy guggolásból felugrás, akkor megkérdezi, hogy mennyit vagy mennyi ideig...ahelyett, hogy elkezdené csinálni egy őrült tempóban és nyomná, míg fel bír jönni guggolásból.

Csak egyszer az életben próbáld ki, hogy milyen az, amikor nem korlátozod le magad agyilag, amikor nem számít, hogy végig tudod-e csinálni a 20-40 másodpercet, csak az számít, hogy mindent beleadtál-e. Nagy különbség lesz. Érezni fogod, hogy amikor tartalékoltad az erőd, az egy rossz edzés volt.

Nem az a vagány, aki végig csinálja elsőre a HIIT edzéseket. Ő ugyanis kímélte magát, nem adott bele mindent.

hirdetes

Tudod hogy kellene kinézni mondjuk egy fekvőtámasznak? Elkezded nyomni, mellkas érinti a talajt, szinte nyalod a parkettát és amikor jössz fel fellököd magad kézzel lábbal. Amikor már ez nem megy, csak kézzel, amikor már ez sem, akkor csak sima fekvő, amikor ez is behalt, akkor letérdelsz és nyomod tovább. Legalább 1-5 simán kihozható mindegyikből. 20-30 másodperc, nem kell gondolkodni, csinálni kell.

Attól, hogy valaki végignyom egy edzést, nem esek hanyatt, sőt, ha véletlenül megáll közben, még rá is szólok. Arra nem szólok rá, akin látom, hogy mindent belead és a végén meg kell állnia egy picit. Na, ő tényleg szenved!

Ezt próbáld meg elérni és változni fogsz. Nagyon gyorsan!

Szerző:

Kiss Sándor, Sasa 

facebook.com/Sasafitness

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Diéta

  A diéta fogalma : A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az... Tovább

Glutén

  A glutén egy fehérje-komplex (a gliadin és a glutenin keveréke), amely megtalálható... Tovább

Tovább a lexikonra
diéta edzésmódok edzőterem egészséges táplálkozás