notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 ok, amiért megéri mandulát fogyasztani, mandula egészséges hatásai

Te gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó? 5 ok, amiért megéri mandulát fogyasztani

VN
hirdetes

A mandula egy olyan étel, amiről érdemes beszélni. Akár fogyókúrázol akár nem, akár az egészséges táplálkozás elkötelezettje vagy, akár nem, mindenképp érdemes beiktatnod az étrendedbe. A marcipán alapanyaga nemcsak finom ízéről ismert, hanem tápértékéről is. Már a rómaiak is mágikus tápanyagként tartották számon. Nézzük meg miért érdemes fogyasztanod, amellett, hogy nagyon ízletes!

A mandula 5 pozitív hatása

1. Antioxidánsokban gazdag

 

A mandulát antioxidánsok hihetetlen forrásaként tartják számon. Az antioxidánsok pedig nagyon fontosak az emberi test számára. Nemcsak a stressz legyőzésében segít, hanem az öregedés lelassításában is, de a rák megelőzésében is szerepet játszik. Ha kicsit stresszes a napod, csak fogyassz el egy marék mandulát!

 

2. Szabályozza a vércukorszintet

 

A mandula segíti szabályozni a glukóz felszívódásának, illetve feldolgozásának folyamatát, és ezzel az egész emésztési biztonságosabbá válik. Főleg cukorbetegek számára nagyon hasznos ez, de nem csak nekik ajánljuk!

 

3. Szabályozza a koleszterinszintet is

 

A mandula szabályozza a nagy sűrűségű lipoprotein és a kis sűrűségű lipoprotein szintjét egyaránt. Ezek egyensúlya pedig létfontosságú az egészséges koleszterinszint megtartásához. A szívbetegségek fő oka, a vér magas koleszterinszintje, úgyhogy jobb megfelelő szinten tartani. Egy tanulmány szerint napi 40 gramm mandula bevitel 5,3 mg-mal csökkenti a koleszterinszintet.

hirdetes

 

hirdetes

4. Erősíti az immunrendszert

 

A mandula a betegségekkel való ellenállóképességet is javítja, lúgos anyag forrásainak segítségével. E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig véd a rák és szívbetegségek ellen. Tanulmányok bizonyítják, hogy azoknál, akinek magasabb az E vitamin szintjük 30, vagy akár 40%-al kisebb eséllyel alakul ki szívbetegség.

 

5. Segít a fogyásban

 

Kutatók megállapították, hogy a mandula fogyasztása elősegíti a fogyást. A mandula kalóriájának közel 10% -át az emberi test nem szívja fel, ami azt jelzi, hogy növeli az anyagcserét. A mandula telítettséget okoz, ami segít a diéta során. De nem csak a súly csökkentésében segít, hanem a kialakult testsúly megtartásában is.

 

+1 Hidratálja a bőrt

 

Nemcsak fogyasztásra ajánlott, számos egészségre gyakorolt hatása mellett bőrünk szépségére is jó hatással van. Mandulatej, vagy mandulaolaj, mind-mind értékes alapanyaga lehet a különböző kozmetikai termékeknek, mint szappanok, tusfürdők, vagy ápoló krémek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Izomtömegnövelő táplálkozás. Mindenkinek, aki bajban van az izomtömeg növelésével.

2019-10-21

Izomtömegnövelő táplálkozás. Mindenkinek, aki bajban van az izomtömeg...

Izomtömegnövelő táplálkozás, mindenkinek ajánlom, aki bajban van az izomtömeg növelésével, nagyon hasznos tanácsok, hogy te is sokkal eredményesebb legyél

Egészségesen minden nap egy avokádóval

2019-10-18

Egészségesen minden nap egy avokádóval

Mit tesz napi egy avokádó a szervezetünkkel? Milyen hatásai vannak ennek a gyümölcsnek? Igen, gyümölcs. A superfoodként emlegetett kis termés, rengeteg érdekességet rejt magában.

Jó e reggelire a gyorsan felszívódó szénhidrát?

2019-10-09

Jó e reggelire a gyorsan felszívódó szénhidrát?

Nemrégiben derült, hogy egy családtagomnak változtatnia kell a táplálkozásán, mert a jelenlegi táplálkozási szokásának köszönhetően felborult a szervezete.

Napjaink tömegbetegsége a gluténérzékenység

2019-10-09

Napjaink tömegbetegsége a gluténérzékenység

Napjainkban egyre több ember küzd a gluténérzékenységgel. De ami a legszomorúbb, hogy már nagyon fiatal korban is jelentkeznek a tünetek. De, hogy mik is ezek a jelek azt sokan nem tudják.

Pár dolog az étkezésről, aminek az ellenkezőjét lehet olvasni az interneten

2019-10-08

Pár dolog az étkezésről, aminek az ellenkezőjét lehet olvasni az interneten

A következő cikkben szeretnék pár olyan dolgot leírni, amiknek általában az ellenkezőjét lehet olvasni az interneten az étkezésről kapcsolatban. Tehát mondhatni táplálkozásbeli tévhitekről fogok írni.

Főzésterápia! A főzés, mint terápia!

2019-10-07

Főzésterápia! A főzés, mint terápia!

"A főzés voltaképpen szeretetteljes és önzetlen tevékenység, ami a szakács számára is örömmé válik a hozzáértő vendég révén."

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
56 488
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 141 403
Közösség

Szótár

B1-vitamin

B1-vitamin Tiamin: vízben jól oldódó, hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a... Tovább

Glikémiás index (GI)

A glikémiás index (GI) egy olyan mutatószám, melynek segítségével az élelmiszereket 1-100-ig... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 5.0

egészséges életmód egészséges táplálkozás étrend kalóriabevitel nassolás táplálkozás