notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 ok, amiért megéri mandulát fogyasztani, mandula egészséges hatásai

hirdetes

Te gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó? 5 ok, amiért megéri mandulát fogyasztani

VN

A mandula egy olyan étel, amiről érdemes beszélni. Akár fogyókúrázol akár nem, akár az egészséges táplálkozás elkötelezettje vagy, akár nem, mindenképp érdemes beiktatnod az étrendedbe. A marcipán alapanyaga nemcsak finom ízéről ismert, hanem tápértékéről is. Már a rómaiak is mágikus tápanyagként tartották számon. Nézzük meg miért érdemes fogyasztanod, amellett, hogy nagyon ízletes!

A mandula 5 pozitív hatása

1. Antioxidánsokban gazdag

 

A mandulát antioxidánsok hihetetlen forrásaként tartják számon. Az antioxidánsok pedig nagyon fontosak az emberi test számára. Nemcsak a stressz legyőzésében segít, hanem az öregedés lelassításában is, de a rák megelőzésében is szerepet játszik. Ha kicsit stresszes a napod, csak fogyassz el egy marék mandulát!

2. Szabályozza a vércukorszintet

 

A mandula segíti szabályozni a glukóz felszívódásának, illetve feldolgozásának folyamatát, és ezzel az egész emésztési biztonságosabbá válik. Főleg cukorbetegek számára nagyon hasznos ez, de nem csak nekik ajánljuk!

3. Szabályozza a koleszterinszintet is

A mandula szabályozza a nagy sűrűségű lipoprotein és a kis sűrűségű lipoprotein szintjét egyaránt. Ezek egyensúlya pedig létfontosságú az egészséges koleszterinszint megtartásához. A szívbetegségek fő oka, a vér magas koleszterinszintje, úgyhogy jobb megfelelő szinten tartani. Egy tanulmány szerint napi 40 gramm mandula bevitel 5,3 mg-mal csökkenti a koleszterinszintet.

hirdetes
hirdetes

4. Erősíti az immunrendszert

A mandula a betegségekkel való ellenállóképességet is javítja, lúgos anyag forrásainak segítségével. E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig véd a rák és szívbetegségek ellen. Tanulmányok bizonyítják, hogy azoknál, akinek magasabb az E vitamin szintjük 30, vagy akár 40%-al kisebb eséllyel alakul ki szívbetegség.

5. Segít a fogyásban

Kutatók megállapították, hogy a mandula fogyasztása elősegíti a fogyást. A mandula kalóriájának közel 10% -át az emberi test nem szívja fel, ami azt jelzi, hogy növeli az anyagcserét. A mandula telítettséget okoz, ami segít a diéta során. De nem csak a súly csökkentésében segít, hanem a kialakult testsúly megtartásában is.

+1 Hidratálja a bőrt

Nemcsak fogyasztásra ajánlott, számos egészségre gyakorolt hatása mellett bőrünk szépségére is jó hatással van. Mandulatej, vagy mandulaolaj, mind-mind értékes alapanyaga lehet a különböző kozmetikai termékeknek, mint szappanok, tusfürdők, vagy ápoló krémek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Lándzsás útifű

(Plantago lanceolata)   Eredete, élőhelye   A lándzsás útifű Európában és... Tovább

Diagnózis

A betegségek neve, tágabb értelemben az a folyamat, amely az orvos aktív munkájának... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges életmód egészséges táplálkozás étrend kalóriabevitel nassolás táplálkozás