notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Emiatt vagy motiválatlan

hirdetes

9+1 ok amiért motiválatlannak érzed magad

H.Róbert
hirdetes

Hányszor fordult már elő, hogy elhatároztad magad valami elvégzésére, legyen szó edzésről, vásárlásról, tanulásról vagy a ház kitakarításáról, de végül a kezdeti motiváltságod elillan és a feladat továbbra is elvégzendő marad, de inkább máskorra hagyod. 

Okok a motiválatlanságra

Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül. Világszerte sokak kerülnek ilyen helyzetbe, motiválatlanság uralkodik el rajtuk, és ilyenkor nehéz még a legapróbb feladatok elvégzésére is rávenni magunkat, ami végül egy végtelen halogatási folyamatot eredményez.
Mi most utána jártunk mi ennek az okozója, és hogyan lehetne tenni ellene, hogy újra motiváltak és produktívak legyünk. 

 

Mindenben a rosszat látod

 

A gyakran motiválatlan emberek legtöbbször pesszimista gondolkozásmóddal rendelkeznek, ami a sikerességüket illeti. Ennek köszönhetően hatékonyságuk bizonyos célok elérésére igen alacsony, mert alapból kételyekkel állnak a sikerhez. 
Gyakori mítosz, hogy ezt úgy lehet kezelni, ha listát készítünk a céljainkról vagy vizualizáljuk azokat. Ezek is fontos lépések a sikerhez, de ha csak ezt csináljunk azzal pusztán csak álmodozunk a sikerről. A legjobb módszer, ha egy adott kihívásnál alaposan tanulmányozzuk a képességeinket, és ehhez méltó célokat állítunk fel, így több sikerélményben lesz részünk és motiváltabbak maradunk.

 

Elfeledkezel a jutalomról 

 

Ha egy komoly feladat előtt állunk, gyakran a vele járó nehézségekre összpontosítunk, ahelyett, hogy a feladat elvégzésével járó pozitívumokat helyeznénk előtérbe. Például, ha minél tovább halogatsz egy vizsgát, annál később élvezheted a barátaiddal a nyári szünetet, de te csak arra tudsz gondolni mennyire rossz lesz leülni és tanulni, ahelyett hogy arra gondolnál, hogy ha most pár napot a tanulásra szentelt akkor sokkal hamarabb élvezheted a nyarat a sikeres vizsga után. Mindig a feladat eredménye járjon a fejünkben! 

hirdetes

 

Irreális célokat állítasz fel

 

Gyakran esünk abba a hibába, hogy egy nagyobb feladatot akarunk elvégezni rövid időn belül. Ha túl nagy fába vágjuk a fejszénket könnyen bukás lehet belőle a vége. Ha egy nagy feladatról van szó, azt javasoljuk bontsuk részekre, és apró léptekben próbáljuk megvalósítani így jobban láthatjuk az elért eredményeket, és motviáltabbak maradunk.

 

Sok kicsi sokra megy

 

Ha elszántabbak szeretnénk lenni az egyes feladatok elvégzéshez, a legjobb módszer, ha először kisebb napi rutinokat sajátítunk el, mint például minden nap egy bizonyos időpontban ébredünk fel, csinálunk 30 fekvőtámaszt stb. Ha már a kisebb dolgokat megtanultuk fegyelmezetten a napi rutinunk részévé tenni, jöhetnek a nagyobb kihívások. 

 

Nem pihensz eleget

Sajnos sok ember képes abba a hibába esni, hogy túl sokat dolgozik, és szinte elfelejt pihenni, pedig mindenkinek szüksége van időközönként arra, hogy egy kicsit elvonuljon a nagyváros zaja elől, hogy egy nyugodt, helyszínen tisztítsa ki az elméjét a természet közelségében. Egy wellness hétvége remek választás erre a célra, hiszen ilyenkor az aktív pihenési lehetőségek mellett wellness, illetve gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a vendégek az adott szállodában.

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa remek választás erre a célra, hiszen könnyen megközelíthető, mégis egy csendes helyen található, ahol semmi sem zavarhatja meg a pihenést. Ez a vidéki wellness hotel Noszvajon, Magyarország egyik legtisztább levegőjű településén található. A szállodában kényelmes szobákkal, wellness részleg és kezelésekkel várják a pihenni vágyókat, illetve színes programok segítségével tehetik felejthetetlenné az itt töltött időt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A test börtönébe zárt lelkek – avagy az evés- és testképzavarok áldozatai!

2019-12-10

A test börtönébe zárt lelkek – avagy az evés- és testképzavarok áldozatai!

Az orthorexiában szenvedők az egészséges étkezés megszállottjai, a jelenséget itthon bio- vagy beteges egészségmániaként is emlegetik.

Milyen lelki problémák okoznak pajzsmirigy-megbetegedést?

2019-11-26

Milyen lelki problémák okoznak pajzsmirigy-megbetegedést?

A szerv kóros elváltozása szorongást, félelmet, elfojtott érzelmeket is jelenthet.

A legegészségesebb népek titka

2019-11-16

A legegészségesebb népek titka

Sok példa van rá a történelemben és a jelenben, hogy olyan primitív népek, amelyek egyszerű növényi étrendet követtek, nagy életerőnek és hosszú életnek örvendtek és örvendenek. Vajon vannak tudományos bizonyítéka a húsmentes étrend előnyeinek

A terhesség hatása a gerincoszlopra

2019-11-15

A terhesség hatása a gerincoszlopra

A gerincoszlop 33 csontból áll: 24 különálló csigolyából, öt csigolya pedig keresztcsonttá és másik négy csigolya farkcsonttá olvadt össze. A hátgerinc nagyon erős, ugyanakkor, mivel kisebb részekből tevődik össze, nagyon rugalmas is, és változatos mozdulatokat tesz lehetővé. A csigolyákat a köztük elhelyezkedő rostos porckorongok választják el

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

2019-11-12

Munkahelyi szokások, melyek beteggé tesznek! Ezekre figyelj oda!

Rengeteg olyan munkahelyi szokásunk van, mely hosszú távon károsan befolyásolja az egészségünket, bár nekünk talán föl sem tűnik a rohanó hétköznapokban. Összegyűjtöttük, hogy mire kell odafigyelned a munkahelyeden

Minden idők legnagyobb egészség titka

2019-11-10

Minden idők legnagyobb egészség titka

A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Hatásai olyan sokrétűek, hogy az ember el sem hiszi, hogy egyetlen gyógynövény ennyi mindenre képes lehet. Persze ez az információt nem verik túlságosan nagy dobra, ezért csak a kitartó igazságkeresőkhöz jut el

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
93 884
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 346 104
Közösség

Szótár

Obezitás

Az obezitás az elhízás latin neve. Tovább

High protein diéta

Fehérjékben gazdag összetételű diéta. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.8