notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Emiatt vagy motiválatlan

9+1 ok amiért motiválatlannak érzed magad

H.Róbert
hirdetes

Hányszor fordult már elő, hogy elhatároztad magad valami elvégzésére, legyen szó edzésről, vásárlásról, tanulásról vagy a ház kitakarításáról, de végül a kezdeti motiváltságod elillan és a feladat továbbra is elvégzendő marad, de inkább máskorra hagyod. 

Okok a motiválatlanságra

Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül. Világszerte sokak kerülnek ilyen helyzetbe, motiválatlanság uralkodik el rajtuk, és ilyenkor nehéz még a legapróbb feladatok elvégzésére is rávenni magunkat, ami végül egy végtelen halogatási folyamatot eredményez.
Mi most utána jártunk mi ennek az okozója, és hogyan lehetne tenni ellene, hogy újra motiváltak és produktívak legyünk. 

 

Mindenben a rosszat látod

 

A gyakran motiválatlan emberek legtöbbször pesszimista gondolkozásmóddal rendelkeznek, ami a sikerességüket illeti. Ennek köszönhetően hatékonyságuk bizonyos célok elérésére igen alacsony, mert alapból kételyekkel állnak a sikerhez. 
Gyakori mítosz, hogy ezt úgy lehet kezelni, ha listát készítünk a céljainkról vagy vizualizáljuk azokat. Ezek is fontos lépések a sikerhez, de ha csak ezt csináljunk azzal pusztán csak álmodozunk a sikerről. A legjobb módszer, ha egy adott kihívásnál alaposan tanulmányozzuk a képességeinket, és ehhez méltó célokat állítunk fel, így több sikerélményben lesz részünk és motiváltabbak maradunk.

 

Elfeledkezel a jutalomról 

 

Ha egy komoly feladat előtt állunk, gyakran a vele járó nehézségekre összpontosítunk, ahelyett, hogy a feladat elvégzésével járó pozitívumokat helyeznénk előtérbe. Például, ha minél tovább halogatsz egy vizsgát, annál később élvezheted a barátaiddal a nyári szünetet, de te csak arra tudsz gondolni mennyire rossz lesz leülni és tanulni, ahelyett hogy arra gondolnál, hogy ha most pár napot a tanulásra szentelt akkor sokkal hamarabb élvezheted a nyarat a sikeres vizsga után. Mindig a feladat eredménye járjon a fejünkben! 

hirdetes

 

Irreális célokat állítasz fel

 

Gyakran esünk abba a hibába, hogy egy nagyobb feladatot akarunk elvégezni rövid időn belül. Ha túl nagy fába vágjuk a fejszénket könnyen bukás lehet belőle a vége. Ha egy nagy feladatról van szó, azt javasoljuk bontsuk részekre, és apró léptekben próbáljuk megvalósítani így jobban láthatjuk az elért eredményeket, és motviáltabbak maradunk.

 

Sok kicsi sokra megy

 

Ha elszántabbak szeretnénk lenni az egyes feladatok elvégzéshez, a legjobb módszer, ha először kisebb napi rutinokat sajátítunk el, mint például minden nap egy bizonyos időpontban ébredünk fel, csinálunk 30 fekvőtámaszt stb. Ha már a kisebb dolgokat megtanultuk fegyelmezetten a napi rutinunk részévé tenni, jöhetnek a nagyobb kihívások. 

hirdetes

 

Nem pihensz eleget

Sajnos sok ember képes abba a hibába esni, hogy túl sokat dolgozik, és szinte elfelejt pihenni, pedig mindenkinek szüksége van időközönként arra, hogy egy kicsit elvonuljon a nagyváros zaja elől, hogy egy nyugodt, helyszínen tisztítsa ki az elméjét a természet közelségében. Egy wellness hétvége remek választás erre a célra, hiszen ilyenkor az aktív pihenési lehetőségek mellett wellness, illetve gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a vendégek az adott szállodában.

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa remek választás erre a célra, hiszen könnyen megközelíthető, mégis egy csendes helyen található, ahol semmi sem zavarhatja meg a pihenést. Ez a vidéki wellness hotel Noszvajon, Magyarország egyik legtisztább levegőjű településén található. A szállodában kényelmes szobákkal, wellness részleg és kezelésekkel várják a pihenni vágyókat, illetve színes programok segítségével tehetik felejthetetlenné az itt töltött időt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A szem máshogy a lélek tükre

2019-07-17

A szem máshogy a lélek tükre

Bizonyos tekintetben mindig a túlélésért küzdünk. Ha megijedünk, szemünk tágra nyílik, míg undor hatására épp ellenkezőleg cselekszünk: összeszűkítjük a tekintetünket.

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

2019-07-11

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

A Campus Fesztivál az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség jellemzi, ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé.

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

2019-07-09

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

Minden családnak megvan a maga habitusa. Ha meteorológiai terminusokban gondolkodunk, lehet egy család klímája hűvösebb, távolságtartóbb, de fülledt trópusias is, ahol nehéz levegőt kapni. Vajon mi határozza meg a család lelkét, és milyenek azok a családok, amelyek támogatják az egyén fejlődését?

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

2019-07-08

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

Tara Westover nem kapott védőoltásokat, nem látta orvos, és iskolába járni is csak 17 évesen kezdett el – miközben a végítéletre készülő családja hevesen ellenezte azt.

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

2019-07-02

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

Egy kicsit eltérő téma a megszokottól, de mégis fontos, és kapcsolódik is az egészségünkhöz.

Önkorlátozó hiedelmeink

2019-07-02

Önkorlátozó hiedelmeink

Az önkorlátozó hiedelmeink bizony a SAJÁT GONDOLATAINK, mert azok vagyunk, amit hiszünk magunkról. A gondolataid határozzák meg az érzelmeidet, az érzelmeid pedig az eredményeidet.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
72 628
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 526 776
Közösség

Szótár

Edzéseszközök

  Azok az eszközök és eljárások, amelyek az edzések levezetését segítik. A... Tovább

inzulinrezisztencia

 Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező válasz a célsejtek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.8