notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hasznos tippek a tökéletes sminkhez

hirdetes

9+1 tipp, hogy mindig tökéletes legyen a sminked

Puskás Réka
A tökéletes smink kellékei

A szem mellett az ajkak is lehetnek hangsúlyosak

7.    Szempillaspirál - a jó smink elkészítéséhez elengedhetetlen

A szempillaspirál szinte a legfontosabb sminklépcső mind közül, olyannyira, hogy ha minden mást elhagyunk, csak ez marad, akkor is érezhető a különbség a teljesen sminktelen archoz képest. Semmiképp nem szabad kihagyni, főleg ha a szemhéj ki van festve. A kiemelt szempillák keretezik a szemet, kiemelik a színét, mégis természetesnek hatnak. Ezt sem kell túlzásba vinni, hogy vastag, kemény pilláink legyenek és a megfelelőt kiválasztani vagy megtalálni sem könnyű, az ember sokszor nyúl mellé. Ha viszont megvan a tökéletes, érdemes ragaszkodni hozzá. Ma már olyan spirálok is vannak a piacon, amik serkentik a pillák növekedését, hosszítják őket. Ha egy mód van rá, szerencsésebb egy ilyen típusú, klinikailag is tesztelt darabot választani a műszempillák helyett, amik látványosak, de a valódi szempillákat nagyon tudják roncsolni.

8.    A rúzsozás is a smink része

A szem mellett az ajkakat is ki lehet emelni, ám szemhangsúlyos smink esetében nem szabad élénk, harsány színt választani, inkább egy ún. „nude” árnyalatot, ami természetesebb és nem teszi zavaróvá a túl sok színt. Az ajkak festésének is több lépcsője van. Mikor nekikezdünk a sminkelésnek, ajakbalzsamot érdemes felvinni, hogy amíg az arc többi része készül, puhuljon a száj. Amikor minden más kész, érdemes lealapozni a szájat is, hiszen a rúzs is jobban megtapad. Ezután szájceruzával feltétlenül húzni kell egy kontúrt, mert a ceruza vonala meggátolja a későbbiekben a rúzst, hogy az ajkak vonala alá maszatolódjon. Egyébként akár az ajkak egésze satírozható ceruzával, de a körvonalat semmiképp ne hagyjuk ki. Ha kész a ceruzázás, jöhet a rúzs. Ezt szerencsésebb ecsettel felvinni, mert így jobban bele lehet dolgozni az ajkakba, ezáltal tartósabb lesz és kevésbé kenődik. Végül pedig egy zsebkendőre kell harapni, hogy a felesleges zsírréteg, ami egyébként a száj köré, vagy épp a fogakra kerülne, ott hagyjon nyomot. Azt is fontos tisztázni, nincs örökéletű rúzs, beszélünk, lélegzünk, eszünk-iszunk, ezért ha tartósan egész napra szeretnénk szép, élénk ajkakat, nincs mese, el kell tenni a táskába a ceruzát, a rúzst, és egy darab zsebkendőt is, hogy a nap folyamán korrigálni lehessen.

hirdetes

9.    Utolsó simítások, hogy a készített smink megmaradjon

Ha kész a smink, jöhetnek a végső simítások. A szemhéjfestés következtében aláhullhattak szemcsék az arcra, amik a nap folyamán kenődnek és csúnya csíkot húznak, ami roppant ápolatlan hatást kelt. Ezeket egy puha ecset segítségével le kell söpörni, és nem okoznak gondot. Egy alkalmi sminket pedig érdemes fixálni, ehhez lehet kapni fixáló porokat és spray-ket (utóbbival könnyebb bánni), de home-made megoldásnak vészhelyzetben egy kevés hajlakkot is (csak legyen csukva a szem, nehogy belekerüljön, mert akkor az egész addigi munka le lesz könnyezve és még csíp is).

hirdetes

    +1. A kevesebb néha több - ez a smink készítése során is igaz

Sminkelni jó, kicsit olyan, mint, festeni – csak itt mi magunk leszünk a mestermű. Azonban ahhoz, hogy ez valóban így legyen, „A kevesebb néha több” aranyszabályt is szem előtt kell tartani. Kislányoknál, akik megtalálják anyu sminkkészletét, még nagyon aranyos, ahogy mindent magukra kennek. Ha viszont már önállóan fürdünk és öltözködünk, nem aranyos, hanem röhejes lesz a sokrétegnyi vakolat. A jó ízlés határain belül azonban bátran lehet kísérletezni, színekkel, anyagokkal és eszközökkel, és kis gyakorlással, illetve saját arcunk kiismerésével hamar gyönyörű végeredményeket kaphatunk. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Hormon

  A hormonok különböző mirigyek által termelt anyagok, melyek pontosan meghatározott... Tovább

Wellness

A wellness valójában már az emberiség megjelenése óta létezik. Az irányzat célja, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
divat szépség