notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pozitívan reggel is - 7 tipp, hogy jól induljon a szabadnapod

hirdetes

7 tipp, hogy tökéletesen induljon a szabadnapod

CZs
7 tipp, hogy pozitívan induljon a napod

7 tipp a pozitív napkezdéshez a szabadnapodon is

Kelj fel egy órával hamarabb

Igen, ez nem elírás, egy órával hamarabb. A szabadnapodon. Amikor aludhatnál akár tovább is. Ugye ismerős a helyzet, amikor a család többi tagjától a saját gondolataidat sem hallod? Amikor annyira tele van a fejed a különféle teendőkkel, hogy magaddal már nincs is időd foglalkozni? Amikor azonnal ébredés után a konyhába mész reggelit készíteni a gyerekeknek? Egy szó mint száz, máris más kedvére teszel. Szánd magadra azt az egy órácskát a szabadnapodon. Vegyél egy frissítő zuhanyt, pörgesd át a közösségi média felületeidet, olvasd el a híreket, idd meg a kávéd a kertben. Csinálj bármit, amire egyébként nincs időd. Adj magadnak egy kis időt, hogy elmerenghess. Így tiszta fejjel vághatsz neki a napnak.

hirdetes

Hallgass zenét

Tegyél be egy jó zenét, ami megnyugtat, ami boldoggá tesz, ami inspirál. Hallgasd meg a kedvenc előadód néhány régi számát, nosztalgiázz. A lényeg az, hogy pozitív érzések ébredjenek benned. 

hirdetes

Mielőtt lefekszel, gondold át, hogy miért várod a holnapot

Lynn R. Zakeri, egy amerikai klinikai terapeuta kiváló tippje: Lefekvéskor gondold átt, miért várod a másnapot. Vagyis találj minden napodban valamit, amit szeretsz, amit szívesen csinálsz, amiért megéri felébredned, és kipattannod az ágyból. Amikor megszólal az ébresztőd, és te azon gondolkozol, hogy legszívesebben örökre a puha ágyadban maradnál, és semmi kedved felkelni, és nekiindulni a napnak, jusson eszedbe az előző este megfogalmazott dolog.

Ne kezdj el azonnal agyalni

Mind anélkül ébredünk fel, hogy a fejünk tele lenne aggasztó gondolatokkal, a teendőink listájával, a megoldandó problémákkal. Aztán mi történik? Eltelik az ébredés utáni első 1-2 perc, és máris elkezdünk agyalni a korábban említetteketn. Nos, ez az, amit el kell kerülnöd. Légy a jelenben, ne azon törd a fejed, hogy mennyi munka vár majd rád, ha visszamész a munkahelyedre, hogy vajon lesz-e időd minden, régóta halogatott feladatodat befejezni a szabadnapod, szabadságod alatt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Személyi edző

  Olyan szakirányú végzettséggel és ismerettel rendelkező sportszakember, aki egyénre... Tovább

Túledzettség

Olyan állapot, amelynek során csökken a teljesítőképesség, és csökkennek a... Tovább

Tovább a lexikonra