notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

7 ok a jóga mellett - Vágj bele még ma!

hirdetes

Ezért kezdj el jógázni - 7 ok a jóga mellett

FO

Gondolkoztál már azon, hogy érdemes lenne belevágni és kipróbálni a jógát, de igazából nem sikerült még teljesen meggyőzni magad afelől, hogy ez miért is lenne jó számodra? Akkor engedd, hogy most mi meggyőzzünk téged, máris mondok 7 indokot, hogy miért kezdj el jógázni még ma!

7 ok a jóga mellett - ettől leszel egészséges

A jóga egy ősi gyakorlat, aminek történelme több ezer évre nyúlik vissza az ősi Indiában. Azzal a szándékkal jött létre, hogy segítsen pozitívabban látni az életünket és a nyugalom és a béke állandó és koncentrált érzésénének kialakításában. Maga a szó jelentése egyesülést és isteni egységet takar, bár sokan ezeket a gondolatokat kigyomlálták a jógából, így megfosztva annak spirituális voltától, és csak és kizárólag az erőre, erőnlétre és a kitekert mozdulatokra gondolnak a jóga kapcsán. Pedig a gyakorlat nem ennyiből áll, sőt! A legtöbben épp azért kedvelik, mert így „edzéseik” alkalmával nem csak a testet, de a lelket is formálják. De lássuk a 7 okot a jóga mellett!

1.    Mert jó testedzés

hirdetes

Először is és legfőképp a jóga egy fantasztikus edzés a tested számára. A gyakorlatokat a saját sebességedhez és kényelmedhez igazíthatod. Nem számít, milyen jóga gyakorlatokat választasz, a gyakorlatsor valahogy mindig egy nagy edzésprogram egészévé válik. Rengeteg olyan fantasztikus mozgássorozat van, amelyek tökéletesek minden nap és bármilyen edzettségi fokkal rendelkező ember számára, vagyis nincs több kifogás arra, hogy miért ne kezdjünk neki még ma!

 

2.    Mert javítja a mozgáskultúrát

A jóga egyes szakaszai és a gyakorlatok is arra a gondolatra épülnek, hogy átmozgassák a testet, ezáltal növelve annak erősségét és képességeit. Ezért a jóga rendszeres használata sokkal jobban illeszkedik a testünkhöz, és javítja a mozgásunkat is, hiszen a test érzi és tudja, ha valami tényleg dolgozik odabent, vagy ha valami nem.

hirdetes
Természetesen ez egy olyan dolog is lehet, ami elriasztja az egyes vállalkozó szellem egyedeket, hiszen garantáltan olyan területeket is át fog mozgatni, amiről eddig azt sem tudtuk, hogy léteznek. Ezek pedig kezdetben fájdalommal, fáradtsággal, vagy kellemetlen érzéssel is párosulhatnak. Viszont garantáltan javítja a fizikai állapotot és állóképességet. A másik, ami sokakat megijeszt, pedig az egyik legnagyobb előnye a jógának, hogy nem csak a testünket edzi.
 

Lapozz a többi indokért is, és vágj bele már ma!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Bulémia

Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással... Tovább

Táplálékkiegészítő

  Az étkezések kiegészítésére, pótlására szolgáló legális készítmények, melyek... Tovább

Tovább a lexikonra