notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tippek a hatékony edzéshez: 6 mód, hogy fokozd motiváltságod!

hirdetes

6 módja az edzőteremi teljesítményed növelésére

SzSz
Edzés hatékonyság növelés

4. Legyen edző társunk


Nem mindig könnyű motivált maradni, és minden edzéshez 100 százalékot beleadni. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire könnyű kifogásokat gyártani, hogy miért nem edzettünk elég hatékonyan.


Egy edzőtárs vagy edző „rivális” sokat segíthet a motivációban, hiszen remekül hajthatjátok egymást előre az edzések során. Egymással „versenyezve” még inkább motiválhatjátok egymást a különböző feladatok végrehajtása közben. 

5. Vegyél komolyabb edzőfelszerelést


Amikor jól nézel ki, jól érzed magad. Ha megfelelő edzéshez alkalmas öltözékben, és nem egy régi rongyos pólóban indulsz neki edzeni, máris motiváltabb leszel. Máris magabiztosabbnak fogod érezni magad és sokkal több kedved lesz lemenni az edzőterembe. 

hirdetes


hirdetes
Kényeztesd magad új edzős leggingsekkel, pólókkal, trikókkal és cipőkkel. Néhány ember számára nevetségesnek tűnhet, de egy tanulmány során azt a következtetést vonták le, hogy a megfelelő felszerelés nagyban befolyásolja az emberek motivációját az edzések alkalmával. 

6. Hallgass zenét


A zene egy hatékony módja a hangulat befolyásolásának. A zene boldoggá, szomorúvá, dühössé vagy épp motiváltá tehet az edzésre. 
Edzéseidhez hozz létre saját zenei lejátszási listákat, olyan zenékkel, amelyek felpörgetnek és úgy érzed sokkal jobban tudsz rá edzeni. Lehet az rap, rock, elektronikus zene, a lényeg, hogy a Te ízlésednek megfelelő legyen. Ha a fejed is jár, vagy énekelsz edzés közben, az se zavarjon, csak élvezd és máris hatékonyabb lesz az edzés. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Subcutan zsírszövet

Bőr alatti zsírszövet Tovább

Veronika (orvosi)

Latin neve: Veronica officinalis   Eredete, élőhelye Hazája Európa és... Tovább

Tovább a lexikonra