notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 jótanács a boldog élethez

hirdetes

5 jótanács a boldog élethez

Puskás Rékka

Vajon mi a boldog élet titka? Mitől lesz az élet boldog? Amióta csak az ember tudattal bír, kutatja ennek a forrását, rejtélyét. Bár pontos definícióm nekem sincs a boldog élet titkához, azonban összegyűjtöttem öt megfontolandó jótanácsot, ami segít abban, hogy életed nagyobb részében boldognak érezhesd magadat!

Mi a boldogság titkos receptje?

Örülj annak, amid van

Sokan fel sem fogják, mennyi mindenük van, nem veszik észre, ami már az övék. Ha megtanulod megbecsülni azt, amid van, örülni neki minden nap, akkor máris számos dologban rátalálsz egy kis boldogságot nap, mint nap. Reggelente vedd számba azokat a dolgokat, amikért hálás vagy: hogy van hol laknod, hogy olyan világban élsz, ahol van folyó melegvíz és internet, hogy vannak családtagjaid, barátaid, akik szeretnek.

Tudj megélni minden boldog pillanatot

Sokszor nem is jövünk rá, hogy boldogok vagyunk egy adott pillanatban, csak utólag döbbenünk erre rá. Ha tudatosan megpróbálsz minden egyes pillanatnak örülni, mindenben a jót keresni, akkor azt fogod tapasztalni, hogy összeségében boldogabb az egész életed. Élvezed az utazás örömét, az ebéded ízét, a téli szél illatát. Mindenben, tényleg mindenben lehet találni jót, koncentrálj mindig ezekre!

hirdetes

Legyenek céljaid, álmaid és valósítsd meg őket!

hirdetes

A boldog életnek elengedhetetlenül része, hogy tűzz ki magad elé célokat, olyanokat is, amiket életed során akarsz elérni, és olyanokat is, amiket rövidebb időn belül meg tudsz valósítani. Az embernek szüksége van kihívásokra, célokra, amikor pedig sikerül egyet teljesíteni, az hihetetlenül megdobja az önbizalmat és a törekvéseket. Találd ki, mit szeretnél, tervezd meg, hogyan tudod megvalósítani, aztán vágj bele és csináld meg!

Ha van kivel, oszd meg!

Korunkban szinglinek lenni átlagos dolog, olyannyira, hogy sokan tudatosan inkább ezt az életmódot választják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem jó érzés megosztani valakivel a mindennapjaidat, örömeidet és bánataidat, valakivel, akit szeretsz és viszontszeret. Sajnos napjaink randevú tendenciájának köszönhetően nehezebb a társkeresés, főleg hosszútávra, a csalódások pedig egy idő után elbarikádozzák a szívet. Ez egy érthető védekezőmechanizmus, de ha esélyt kapsz rá, hogy valakit szeress és viszontszeressen, ne szalaszd el az alkalmat! 

Ne vágyj a mindig többre!

Ez egy kicsit kapcsolódik ahhoz, hogy örülj annak, amid van. Az emberi természet része az a mélyen gyökerező mohóság, amely a történelem során már számtalan embert hajtott mind előrébb és előrébb. Azonban a mindig több hajszolásával nem veszed észre azt, amid van. Persze, bizonyos feltételek szükségesek az általad megálmodott élet kivitelezéséhez, de ha ez megvan, nem szabad mindig csak hajszolni és harácsolni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Edzés

Edzés fogalma Az edzés az emberekben való bizalom tudománya a változás érdekében. Az... Tovább

B-sejtek

A B-sejtek a nyirokrendszerünkben található limfociták egyik típusa. Főszerepet játszik a... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód életmód lelki egészség szépség