notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 fejlesztő sporteszköz gyerekeknek

hirdetes

5 fejlesztő sporteszköz gyerekeknek

Puskás Rékka

A mozgás minden korban nagyon fontos, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyerekeknek hihetetlenül sok energiája van, és úgy szívnak magukba minden tudást, mint szivacs a vizet. Épp ezért érdemes gyermekednek olyan sporteszközöket vásárolnod, melyekkel nem csak a szórakoztatásáról gondoskodsz, hanem a megfelelő fejlődéséről is. Mutatok is neked 5 ilyen eszközt!

Szórakoztat és fejleszt!

Trambulin

Ha azt hallod, trambulin, bizonyára neked is eszedbe jutnak az ugráló gyerkőcök. Pedig ez az eszköz eredetileg nem éppen nekik lett kifejlesztve. Amikor az űrprogramok kezdtek sikeresek lenni, és ember járt az űrben, ahol napokat, heteket, hónapokat töltött, a hazatérésükkor az asztronauták kénytelen voltak szembesülni a ténnyel, hogy a vákuumban, zéró gravitációs környezetben töltött idő alatt teljesen elszoktak a bolygó tömegvonzásától. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy miután újra hatott rájuk a gravitáció, ismét meg kellett tanulniuk járni. Ehhez a folyamathoz alkották meg a trambulint, mely a mai napig a legnagyobb hatásfokon működő sporteszköz, ami a test minden izmát megmozgatja, beindítja a vérkeringést, erősíti a szívet s a keringési rendszert, miközben egyáltalán nem terheli a test egyetlen pontját sem. Használata könnyű és biztonságos, nem véletlenül, hogy az egész világon népszerű minden korosztály körében!

Futóbicikli

A futóbicikli gyerekeknek tulajdonképpen egyfajta átmenetet jelent a kismotor és a bicikli között. Ugyan nincs pedálja, a kismotorhoz hasonlóan lábbal kell hajtani, de csak két kereke, tehát a magától nem tud stabilan állni. Ennek a kialakításnak köszönhetően a gyerekek sokkal könnyebben ráéreznek az egyensúlyozásra, és később a rendes bringázást is hamarabb tanulják meg, mint azok, akiknek csak motorja és pótkerekes biciklije van. Nem utolsó sorban ez egy olyan szórakozási forma, amit csak kint, a jó levegőn lehet élvezni, a bringázást követően a friss oxigénnel telítődött és a testmozgástól kifáradt gyerekek pedig könnyedén el is alszanak.

hirdetes

Görkorcsolya

hirdetes

Ebben a felsorolásban kétségtelenül ez a leginkább veszéllyel kecsegtető tétel. A görkorcsolyával lehet nagyokat esni, azonban a gyerekek számára készült daraboknak picit más a kialakítása, mint a felnőtt egysoros koriknak. A kicsik számára lehet kapni olyan görkorcsolyát, amit a cipőjükre lehet felerősíteni és négy kereke van, de természetesen bebújósból is van négykerekű. A dupla keréksornak köszönhetően stabilabban lehet rajta állni, így amíg a srácok elsajátítják a korcsolyázást, ez a legjobb döntés. 

Gyerek gerenda

Az iskolai testnevelésórákról biztos emlékszel még a gerendára, erre a meglehetősen megosztó tornaeszközre. Van, aki imádja, van, akinek egy kínszenvedés. De nem csak egy másik korból maradt gerendákon van lehetőség az egyensúlyérzék fejlesztésére, gyermekeid részére vásárolhatsz gyerek gerendát, mely sokban hasonlít az igazihoz, csak nyilván sokkal alacsonyabban van, hogy ne legyen balesetveszélyes. 

Akadálypálya

De nem csak gerendával lepheted meg a gyermekedet, hanem akár egy komplett akadálypályával is, ami kimondottan úgy lett megtervezve, hogy a kicsik biztonságban próbálgathassák a határaikat, miközben a koordinációs készségeik és egyensúlyérzékük folyamatosan fejlődik. A pályán akár többen is játszhatnak egyszerre, így az élményt megoszthatja a barátaival is. Olyannyira, hogy egyes akadálypályákat úgy alakítottak ki, hogy kint is lehessen velük játszani a szabadban, egy parkban, vagy akár a játszótéren is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Alapanyagcsere

Az alapanyagcsere azt a legkisebb energia felhasználást jelenti, ami fenntartja az... Tovább

Ízületi mozgékonyság

  Azon motoros képesség, amely lehetővé teszi, hogy valamely mozgást nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
edzésmódok egészség egészséges életmód életmód fitness mozgás sport