notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Meglepő tények a tejtermékekről, amelyeket Te sem tudtál: Így segíthet a fogyásban!

hirdetes

3 Meglepő igazság a tejtermékekről

SzSz
Tejtermékek előnyei

3. A sajt egészséges táplálék


A tejtermékek csont-egészségre gyakorolt hatását tekintve a kutatók megállapították, hogy a sajt hatékonyabb, mint a kalcium-kiegészítők vagy a kalcium, valamint a D-vitamin-kiegészítők. A kutatók megjegyezték, hogy "az erjesztett tejtermékek [mint sajt] egyértelműen pozitív hatással lehetnek az ásványianyagok és a csontok egészségének egyensúlyára, mivel a kalcium, foszfor és fehérje ellátásán túl az erjesztett tejtermékek is probiotikus baktériumokat tartalmaznak. "ami javíthatja a szervezet kalcium felszívódásának képességét.

hirdetes

Meglepő módon - tekintettel a tanulmányban szereplő összes többi tej-következtetésre - azok emberek, akik sajtot ettek, azoknál alacsonyabb a stroke és a kardiovaszkuláris betegségek kockázata, mint a magas zsírtartalmú tejet fogyasztók esetén.

Nem mindig csak maga a tápanyag biztosítja a nagyobb egészségügyi előnyöket, néha az, ahogy egy tápanyagot egész ételként viszünk be sokkal jobb lehet. 

hirdetes


Sokan úgy vélik, táplálékkiegészítőkkel minden szükséges tápanyagot biztosítanak szervezetük számára - különösen a fehérjék és a kalcium tekintetében. A dán kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy míg a táplálékkiegészítők fontos szerepet játszhatnak a táplálkozásban, sok tápanyagot teljes élelmiszerekből érdemes bevinni. 

Az ásványi anyagok és baktériumok összetett szerkezete és kombinációja a különböző tejtermékekben gyakran olyan előnyöket biztosít, amelyek javíthatják az általános egészségi állapotot mind az általunk ismert módon, mind a még felfedezésre váró módokon.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Bulémia

Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással... Tovább

Glikogén

Az állati szervezet legfőbb energiaforrása. Ez egy olyan keményítő, amely... Tovább

Tovább a lexikonra