notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kardió edzés otthon - 20 perces otthoni kardió edzés, amitől beindul a fogyás

hirdetes

20 perces kardió edzés otthon, amitől beindul a fogyás

CZs
Otthon végezhető kardió gyakorlatok

20 perces otthoni kardió edzés, amitől leperegnek rólad a kilók

20 perces otthoni kardió edzés, amit bármikor elvégezhetsz

Mielőtt a kardió edzésbe belekezdenél, ne feledkezz meg a bemelegítésről! Szánj rá legalább 5-10 percet, hogy alaposan átmozgasd magad tetőtől talpig. Óvatosan körözz a nyakaddal, törzseddel, karjaiddal, lábaddal, mozgasd át a bokakákat is. Ha kellően bemelegedtél, jöhetnek a szuper-hatékony gyakorlatok!

Guggolás, majd guggolásból felugrás

Nagyon figyelj oda, hogy guggolás közben a térded ne kerüljön a lábfejed elé, és hogy előre nézzenek, se túl befelé, se túl kifelé. Guggolj olyan mélyre, amennyire tudsz. Végezz 10-15 sima guggolást lassan, majd guggolásból ugorj fel, és közben nyújtsd karjaidat a fejed fölé. A 10 guggolásból felugrást 3 körben végezd el!

hirdetes

Hegymászás

Helyezkedj el fekvőtámasz pozícióba, nyisd szét a lábaidat vállszélességű terpeszbe. Húzd a jobb térded a mellkasodd jobb oldalához, majd tedd meg ugyanezt a bal lábaddal is. Ahogy cserélgeted a lábakat, úgy növeld a tempót is. Mindkét lábadat 30-30 alkalommal húzd a mellkasodhoz, végezd ezt 2 körben!

Síugrás

Tegyél a földre valamilyen tárgyat, lehet az egy keskeny párna, vagy csak egy távirányító. Kezd el a tárgy egyik oldaláról a másikra ugrálni páros lábbal. 30 alkalommal ugord át a földre helyezett tárgyat, végezd el a gyakorlatot 3 körben.

Négyütemű fekvőtámasz

Álló helyzetből egyenes háttal guggolj le, érintsd meg a talajt, majd ugorj hátra páros lábbal. Ügyelj rá, hogy a csípőd ne essen le a föld felé, tartsd feszesen a törzs és a hát izmait. Végezz el egy fekvőtámaszt, majd ugorj vissza guggoló pozícióba, ahonnan a karokat a fej fölé emelve rugszkodj el páros lábbal a földtől. Végezz 20 darab négyütemű fekvőtámaszt 3 körben.

hirdetes

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezz meg a nyújtásról sem, alaposan nyújtsd át a végtagjaidat, szánj erre is legalább 5 percet. Ha úgy érzed, a gyakorlatsor nem fogott ki rajtad, nyugodtan emelj a számokon, vagy végezd őket több körben. A kulcs a rendszeresség, igyekezz hetente legalább 3 alkalommal elvégezni a fent leírtakat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Energia leadás

A szervezet az energia döntő részét anyagcsere révén adja le, de energiát használ fel az... Tovább

Jacuzzi

  A pezsgőfürdő használata kellemes közérzetet biztosít, relaxál, felfrissít. A... Tovább

Tovább a lexikonra