notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tények a 20-as évekből, amiből kiöregedtünk

hirdetes

Hibák amit a 20-as éveinkben követtünk el, és mára már bánjuk

SFV

A legnagyobb generációs probléma, hogy amiket mi a 20-as éveinkben követtünk el, azt az új, friss, fiatal generáció szinte már a tinikorban elkezdi. Hajszolják a pénzt, a kapcsolatokat, pedig még az iskolával kellene foglalkozniuk. De mik azok a hibák, amit mi követtünk el? Én ma, ha visszatekintek, szinte azt érzem, hogy vagy jól megverném magam, vagy csak leülnék egy kávé mellé megbeszélni a dolgokat.

Örök fiatalság

1. Se veled, se Nélküled kapcsolatok


Több variációban létezik ez a fajta kapcsolat. Van aki több éves együttlét után képtelen elválni a párjától és ez a helyzet alakul ki, vagy a másik opció, hogy még normális párkapcsolat sem jött létre és ebbe a helyzetbe került. A lényeg ugyanaz. Ragaszkodsz valakihez, akivel gyakorlatilag nem jó. Hiba vagy tanulság? Ez az élettől függ, de mindenképpen tanulunk belőle.

2. Pénz


Felelőtlenül költekezünk, nem gondolkozunk nagyon előre. Nem is arról van szó, hogy az egész fizetésünket félre kellene tenni, csak egy minimális összeget. Itt is érvényes a mondás, miszerint „Sok kicsi sokra megy”.

3. Egészség


Itt főleg a gyors kaja fogyasztás a probléma, a heti rendszereséggel fogyasztott bármilyen gyors kaja, ami csak árt hosszú távon a szervezetnek.

4. Ruha


Képesek vagyunk megvenni mindent, ami a modellen vagy a kirakatban jól néz ki, ez persze idővel lecsiszolódik és kialakul a saját stílusunk és rájövünk, mit szeretünk igazán. Sok felesleges szoknya és felső van a szekrényemben jelenleg is.

hirdetes


5. Mindent azonnal


Türelmetlenek vagyunk. Ebben a rohanó világban nehéz türelmesnek lenni, ez tény. De a türelem és a kemény munka egy csodás és érett gyümölcsöt hoz majd neked.  Éld az életet, de ne tervezd el, hogy akkor 24 évesen férjhez mész, 26 évesen már igazgató vagy vezető leszel. Minden történik a maga idejében.

6. Célok


Ez összefügg a türelmetlenséggel, de a lényege más. Keressük önmagunkat, még nem tudjuk, pontosan mit akarunk, de már megvan az irány. De felmerül a kérdés: „Hogyan és merre induljak el?” Ez a kérdés így 30-40 felé is sokszor felmerül bennünk. Nem probléma, hiszen ez a bizonytalanság kérdése is. Mindegy merre indulsz, csak indulj és haladj. Soha nem késő semmihez.  Ismerek egy nőt, legyen a neve most Beáta. Kevés tudással, de fogta magát kiköltözött Németországba, nem a legjobb munkákkal kezdte, de mindennap tanult, és hazaérve is csak tanulta a nyelvet. Mára addig jutott, hogy saját takarító cége van, és franciául tanul, még a GPS-t is franciára állította.

hirdetes

7. A körülötted lévő emberek száma csökken


Az igazi, kitartó emberek melletted maradnak, de a többség lecsiszolódik. Ez nem probléma, csak más irányba halad az életetek. El kell fogadni, hogy nem tart minden barátság örökre. Eltávolodunk, és már észre sem vesszük a másik hiányát. Ilyen az élet, haladj a saját utadon.

8. Alkohol


Féktelenül, bármit és bármivel. Persze, azért a 20-as évek közepe felé haladva változik ez, de nem a mennyiség, hanem a minőség. Negyven felé már inkább csak kis mennyiség nagy minőség alapon vagyok.

9. Teátrális viselkedés


Dráma, és drámaiság. Túlreagálás, a problémák felnagyítása és hiszti minden mennyiségben.


10. Sorozatok, filmek


Otthon egyedül bőgni, a kedvenc filmeden és sajnáltatni magad, amiért te nem élheted át a Szerelmünk lapjai című filmet a saját életedben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Enzim

A szervezet által előállított, fehérje természetű anyagok, amelyeknek fő feladata a... Tovább

E-vitaminok

Az E-vitaminok   Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-,... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás