notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fogadd el önmagad! 13 lépés a magabiztosság felé

hirdetes

13 lépés, hogy teljesen elfogadd önmagad

SzSz

Sok mai nő küzd önértékelési zavarokkal, amely jelentősen befolyásolja a mentális egészséget, ami depresszióhoz és szorongáshoz vezethet. Te is kíváncsi vagy mások hogyan csinálják? Hogyan érzik magukat jól a bőrükben? Összeszedtünk 13 lépést, amely segíteni fog Neked is elfogadni önmagad!

Elfogadni önmagad

Természetesen ez az út egy hossz ú folyamat része, de nem szabad feladni és türelmesnek kell lenned önmagaddal. Lépj ki a komfortzónádból és tanuld meg szeretni önmagad, ezekkel az egyszerű lépésekkel: 

1. Ne hasonlítsd össze magad másokkal


Nőként is sokat járunk közösségbe, szocializálódunk és a másokkal való összehasonlítás eddig valahogy természetes volt. Sajnos igen veszélyes lehet ez az önbizalmadra nézve. Nincs értelme összehasonlítgatni magadat bárki mással, mert belőled csak egy van. Inkább koncentrálj magadra! Ez segíteni fog előre lépni és szabadnak érezni magad. 

2. Ne aggódj mások véleménye miatt


Ugyanebben az értelemben ne aggódj, hogy mit gondol a társadalom rólad, vagy mit vár tőled. Nem lehet mindenkit boldoggá tenni, így ez csak időpocsékolás, és csak hátráltatni fog téged. 

3. Engedd meg, hogy hibázz


Sokszor hallhattad már ezt, hogy "senki sem tökéletes, mindenki hibázik." Menyire igaz is ez a mondás! Véts hibákat, hogy tanulhass belőlük és erősebb lehess általuk. Engedd el a múltat, hiszen mindennap új lehetőségeid vannak!  

hirdetes

Szóval, felejtsd el a fejedben lévő hangot, ami azt mondja, hogy tökéletesnek kell lenned. Hibák – lehet belőlük sok! A tanulságok azonban megfizethetetlenek.

4. Ne feledd, hogy nem attól vagy értékes, ahogyan kinézel


Ez alapvető! Annyira sok dolog a világon, ami elvonja a figyelmed önmagadról. Az interneten photoshoppolt hírességek is csak megerősítik a nem megfelelőség gondolatait. Felejtsd el őket! Attól vagy értékes, amilyen Te vagy és nem attól, amilyen az alakod.


Szóval, viseld azt, amiben jól érzed magad. Hordj mindig olyan ruhadarabokat, amiben magabiztosnak, kényelmesnek és boldognak érzed magad. 


5. Ne félj elengedni a mérgező embereket


Ha van valaki, aki negativitást hoz az életedbe, és nem vállalnak a gondolataikért felelősséget, akkor ez azt jelenti, hogy el kell távolodnod tőlük. Ne félj ezt meglépni! Ez felszabadító és fontos lehet saját magad miatt, ugyanakkor fájdalmas is. 

hirdetes
 

Ne feledd: Védd meg a saját energiád. Akár barát, munkahely vagy párkapcsolat, ha nem táplál téged, akkor ideje elengedni.

6. Dolgozd fel a félelmeid


A félelem természetes és emberi. Ne utasítsd el a félelmeidet - értsd meg őket. Ez az egészséges „edzés” valóban segíthet a mentális egészségben. A félelmek meghallgatása és értékelése segít abban, hogy világossá váljon eddigi életedben mik azok, amik szorongást okoztak. Ez viszont segíthet enyhíteni néhány - ha nem is minden – aggodalmad. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Globesity

A globesity a múlt század folyamán kialakult, de hatásaiban napjainkban jelentkező tömeges... Tovább

Veronika (orvosi)

Latin neve: Veronica officinalis   Eredete, élőhelye Hazája Európa és... Tovább

Tovább a lexikonra