notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legjobb gyakorlatok vállfájás ellen

hirdetes

A legjobb gyakorlatok vállfájás ellen

SzF

Ha sokat fáj a hátad-vállad, akkor ezeket a gyakorlatokat neked találták ki! Tegyél meg mindent azért, hogy enyhüljön, majd el is múljon a fájdalom, három olyan módszert mutatok most be, ami már sok embernek segített! 

A legjobb gyakorlatok vállfájás ellen

Akik munkájuknak köszönhetően reggeltől estig a számítógép előtt ülnek, azok minden nap alig észrevehető, mégis komoly terhelésnek teszik ki vállaikat. Persze ez az észrevehetetlenség abban a pillanatban elillan, amikor az ember vállaiba belenyilall a fájdalom, amit sajnos egyre többen tapasztalnak meg manapság.

Szerencsére megfelelő jellegű testmozgással nem csak a vállak mozgékonysága javítható, de könnyedén el is lazíthatod és ellenállóbbá is teheted őket, nem is beszélve a jobb testtartásról, ami a rendszeres edzésekkel jár. Az alábbi gyakorlatokhoz nincs is szükséged másra, csupán egy gömbsúlyzóra, egy fitnesz szalagra, és napi kétszer 4-5 percre (egyszer reggel, egyszer pedig este). Kezdjük is!

Glóriák

A gömbcsukló egy remek eszköz ehhez a gyakorlathoz, mert tömegének nagy része nem közvetlenül a markodban helyezkedik el. Ha nincs gömbsúlyzód, akkor használhatsz sima súlyzót is, vagy egyszerűen csak szorítsd össze az ökleidet hozzá. Először is állj vállszélességű terpeszben, és tartsd meg gömbsúlyzódat a mellkasod előtt (a súly fogantyúja lefelé nézzen, két oldalról fogd, a súlyrész pedig felfelé nézzen). Feszítsd be a farizmaidat és a hasizmaidat, hogy ne a hátadat erőltesd meg a gyakorlat során. A mozgás annyi csupán, hogy a súlyzót a két kezeddel megtartva körbeviszed a fejed körül (hasonlóképpen egy glóriához, csak nem a fej felett) először az egyik, majd a másik irányba. Összesen két percig végezd a gyakorlatot, és egy-egy glóriakör 10 másodpercig tartson.  

hirdetes

 

Egyiptomi mozgás

Állj csípőszélességnél kicsivel nagyobb terpeszbe. Vállmagasságban ki a karjaidat magad mellett, lefelé néző tenyerekkel. Hajolj a törzseddel az egyik oldalra és az azon az oldalon lévő tenyeredet fordítsd fel (ez egy külsőváll-forgás). Ezzel egy időben a másik, hátsó karod tenyerét is fordítsd fel (ez pedig egy belsőváll-forgás). Térj vissza középre, majd ismételd el a gyakorlatot a másik oldaladon is.  

                                                                                   

            

Fitnesz szalag húzás

Ez a gyakorlat azért olyan remek, mert az ellenkező irányba feszíti a vállaidat ahhoz képest, mint amikor az íróasztalnál görnyedsz. A széthúzások egyébként a felső hátat is formálják, ami csak egy külön bónusz a vállkarbantartás mellé. Állj vállszélességű terpeszbe és tekerd be a kézfejeid egy közepes erősségű fitnesz szalag két végébe. A kezdő pozícióhoz nyújtsd ki a vállaid elé mindkét karodat egymással párhuzamosan. A lényeg az, hogy már ebben a kiinduló pózban is érezz némi feszültséget a kezeid között.

hirdetes

Jöhet a mozdulat – húzd szét a két karodat oldalra és nyújtsd ki a szalagot úgy, hogy közben enyhén behajlítod a vállaidat. Tartsd meg a széthúzott pózt egy pár másodpercig, majd engedd vissza magad elé a karjaidat, szintén kinyújtva. Ügyelj arra, hogy a visszaengedés háromszor addig tartson, mint a széthúzás – ideális esetben egy másodpercig tartson, amíg elhúzod a karjaid egymástól, és három másodpercig, amíg újra összeilleszted őket. Végezd a gyakorlatot egy percig folyamatosan, ami nagyjából 15 ismétlést jelent.

                                                

                                                      

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

inzulinrezisztencia

 Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező válasz a célsejtek... Tovább

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség megoldás