notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Utánpótlás nevelés BodyRope-al

hirdetes

Utánpótlás nevelés BodyRope-al

Kelly
Vitathatatlan tény, hogy az egyik legfontosabb feladatunk a 6-18 éves korosztály megfelelő edzése és mozgásra tanítása!
 
A munkám során, mint személyi edző és erőnléti edző rengetegszer kérdezik meg tőlem a szülők, hogy szakemberként mit javasolok, hol, mit, hogyan, kinél sportoljon a gyerek?
Vitathatatlan tény, hogy az egyik legfontosabb feladatunk a 6-18 éves korosztály megfelelő edzése és mozgásra tanítása!  A munkám során, mint személyi edző és erőnléti edző rengetegszer kérdezik meg tőlem a szülők, hogy szakemberként mit javasolok, hol, m

Természetesen itt is igyekszem személyre szabottan válaszolni a kérdésre és kideríteni, hogy a gyermeknek milyen sportág lenne jó kezdésnek

Egy dologban azonban mindig biztos vagyok és mindig ugyanazt tudom csak válaszolni: erőnléti edzés mindenkinek kell, függetlenül attól, hogy milyen sportágat választunk is a gyermeknek! A vázizomzat megerősítésének számtalan előnye van és behozhatatlan előnyre tesz szert gyermekünk ha már gyermekkorban elkezdjük őt célzottan erősíteni és edzeni. Azért beszélünk általában arról, hogy 6 éves kortól érdemes ebbe belevágni, mert itt már az idegrendszer is és az izomzat is készen áll a fókuszált terhelésre!
 
A saját-testsúlyos, funkcionális gyakorlatok lesznek ebben a leghatékonyabb megoldásunk, hiszen ez az edzésmódszer nem köti meg az izmokat és engedi nőni a csontot a megfelelő ütemében. A szalagokat és a ízületeket pedig erősíti, így véd a sport közben vagy játék közben előforduló sérülésektől. Tökéletes alapot ad és bármilyen sportág alá aládolgozik, de önmagában választott sportág nélkül is megállja a helyét, ha még nem tudjuk vagy nem döntöttünk arról, hogy egyéni vagy csapatsportot válasszunk gyermekünknek.
hirdetes
 
 
 
 

Vitathatatlan tény, hogy az egyik legfontosabb feladatunk a 6-18 éves korosztály megfelelő edzése és mozgásra tanítása!  A munkám során, mint személyi edző és erőnléti edző rengetegszer kérdezik meg tőlem a szülők, hogy szakemberként mit javasolok, hol, m

 
Az edző szaktudása és felügyelete szabja meg a terhelés mértékét, illetve a gyakorlatok nehézségi fokát is. Nincs olyan izomcsoport, amit nem tudnánk leedzeni a funkcionális fitness eszközünkkel!
 
Fiúk és lányok egyaránt óriási fejlődésen mennek keresztül a 6-18 éves korig tartó évek alatt. A core (törzs) izmok megerősítése az iskolai tanórákon való ülés ellensúlyozásra, illetve a törzsközpontunk teherbírásának erősítése a későbbi hát és derékfájdalmaktól is megvédi majd őket.
hirdetes
Arról nem is beszélve, hogy a felnőttkori elhízás megelőzése már gyermekkorban el kell, hogy kezdődjön!
A tudatos edzések a mozgást megszerettetik és később pedig szokássá alakítják ki, így hiányérzet keletkezik majd önmagától is ha a rendszeres mozgás elmaradna a fiatalok életéből.
 
Reméljük, hogy nem sokára az iskolai testnevelés alap eszközeként és a sportolók sportágspecifikus edzésein is mindig megtalálható lesz a BODYROPE edzőheveder, egy szakképzett BODYROPE edző mellett, hogy minél több gyermeknek s fiatalnak segíthessünk egészséges és fitt életet alapozni!:-)
 
Kutasi Kelly
BODYROPE- Master Trainer
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Szénhidrát

  A szénhidrátok a szén és a víz kombinációi, melynek legegyszerűbb formája a cukor.... Tovább

GI-diéta

Dietetikusunkkal egyetértve mindig fontosnak tartottam a fogyás folyamatában a GI - szerepét.... Tovább

Tovább a lexikonra
egészséges életmód