notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne stresszelj! A masszázs segít!

hirdetes

A Szeretetmasszázsról

Horvát Géza

Rossz a közérzete? Szorong? Ingerlékeny? Ön valószínűleg stresszes. Elcsépelt gondolat, de sajnos igaz: napjainkban az emberek nagy része küzd ezzel a problémával. A stressz ugyanakkor rendkívül káros egészségünkre, és tenni kell ellene.

Masszázzsal a stressz ellen

A stresszről


A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség” mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenálló képességét.


A stressz kiváltó okaiSok esemény okozhat stresszt. Néhány közülük nagyszámú embert érint – ilyenek a háborúk, a nukleáris balesetek és a földrengések, vagy akár a felgyorsult életvitellel kapcsolatos mindennapi események (például tömegközlekedés, munkavégzés). Más típusúak az egyén életének nagyobb fordulatai: költözés, állásváltoztatás, házasság, (komoly) betegség.


A stressz típusaiHirtelen

 • Ijedtség, rémület
 • Szomorúság, izgatottság
 • Étvágytalanság
 • Immunrendszer gátlása
 • Fokozott anyagcsere és a test zsírkészletének használata.
 • hirdetes

Tartós

 • Tartósan rossz közérzet
 • Szorongás
 • Pánikrohamok, esetleg pánikbetegség
 • Depresszió, Ingerlékenység
 • Soványság, elhízás
 • Csökkent ellenálló képesség
 • Menstruáció megszűnése
 • Hajhullás
hirdetes

Masszázzsal a stressz ellen

A stressz ellen az  egyik hatásos eljárás, a masszázs. A legtöbb masszázsfajtáról elmondható, hogy a fizikai hatásai mellett, nagyon hangsúlyos a lelki segítség. Az embernek szüksége van az érintésre, és a nyugalomra.


Egy  masszázs tökéletes alkalmat ad a kikapcsolódásra, és a relaxálásra, a szeretet masszázsnak pedig a fő célja ez. A szeretet masszázs a testen keresztül a lélekre hat. Nem gyúró, erős mozdulatokkal operál. A fogások finom érintések megadott sorrendjében történnek, harmonizálva testi, szellemi, lelki energiáinkat. Segítségével feloldhatjuk a feszültségeket, serkenthetjük a vérkeringést.

Az alkalmazott olaj hatására a bőr felmelegszik, a pólusok kitágulnak,  testünk minden helyére eljutnak a fontos anyagok, és távoznak a nem kívántak. Ennek hatására a szeretet masszázs javítja az ízületek, izmok állapotát és bőr szerkezetét. Emellett oldja a feszültségeket és a megteremtett egyensúly hatására újra elkezd áramlani a testben az életenergia. Ez a masszázs tökéletes alkalmat ad arra, hogy önmagunkkal törődjünk. A masszőz megteremti a hangulatot, és megmutatja az utat is ehhez.

A tökéletes hatásért fel kell ismernünk problémánkat, gondjainkat, félelmeinket. Ha megismerjük ezeket, meg is tudunk tőlük szabadulni, és a helyüket átveheti a melegség és a szeretet. Azzal hogy kezeljük lelki problémáink, jobban tudjuk kezelni a mindennapos problémáinkat, és képessé válhatunk egy stressz mentes,  szeretetre alapuló életre.

Szerző:

Horvát Géza-a Kellemesmasszázs.hu szerkesztője

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Bemelegítés

  Minden súlyzós edzés előtt szükséges, módja kardió gépen végzett 5-10 perc laza... Tovább

Aloe vera

Eredete   Az Aloe vera Afrika szubtrópusi, homokos területeiről származik, a... Tovább

Tovább a lexikonra