notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Otthon is elvégezhető kardió gyakorlatok

hirdetes

Otthon is elvégezhető kardió gyakorlatok

Sz.F.

Nem szükséges ahhoz edzőterembe járnod, hogy elvégezd ezeket a szuper kardió gyakorlatokat, ugyanis otthon is kipróbálhatod mindet, a hatás pedig nem fog elmaradni! 

Otthon is elvégezhető kardió gyakorlatok

Nem csak a futópadon lehet kardió edzést végezni, a pliometrikus, illetve a gyors tempójú testtömeg-gyakorlatok megnövelik a pulzusszámunkat, és hamar az aerob zónában találhatjuk magunkat, ezáltal égethetjük el a kalóriákat. A titok, hogy még jobban beindítsuk az égést: olyan összetett gyakorlatok végzése, melyek egyszerre több izmot is megmozgatnak. A most bemutatott gyakorlatokban az a jó, hogy nem kell sok ideig csinálni őket, ugyanis hamar beindul az anyagcsere, így elég a napi 10-20 percnyi munkavégzés. Egy a lényeg, ezt pedig meg kell tenni mindenképp: ÁLLJ FEL! 

A gyakorlatok elvégzése előtt győződj meg arról, hogy elegendő helyed van ahhoz, hogy előre hátra, oldalról oldalra tudj ugrani, mivel ez az edzés minden irányban halad. Kezdjünk egy könnyed bemelegítéssel, majd folytassuk az öt gyakorlattal! Az első kör végén, ha végeztünk mind az öt gyakorlattal, tartsunk egy kis pihenést, majd ismételjük meg legalább egyszer a sort. Az elején biztos lehetsz abban, hogy nem lesz könnyű, ez a kardió edzés el fogja állítani a lélegzetedet, de megéri! Lássuk tehát a gyakorlatokat! 

                                                                        

hirdetes

Kitörés dupla ugrással

Állj egyenesen, majd lépj vissza kitörésbe a jobb lábaddal. A könyökeid hajoljanak meg 90 fokban és a jobb térded majdnem a padlóig érjen le, amikor lejjebb ereszkedsz. Ezután lépj vissza a kezdő pózba. Végezz egy ilyen hátra kitörést a másik lábaddal is, majd miután ebből visszatértél a kezdő pózba, végezz két gyors felugrást egy helyben.

                                                   

Szőlőinda csípőforgatás

Állj egyenesen és lépj egyet jobbra a jobb lábaddal. Ez után lépj a bal lábaddal a jobb lábad mögé. A jobb lábaddal lépj ismét jobbra, majd koppintsd a bal lábadat a jobbhoz. Ez egy „szőlőinda”. Ezután emeld a karjaidat a padlóval párhuzamosan vállmagasságba, behajlított könyökökkel. Egymás melletti lábakkal ugorj fel egy kicsit, és fordítsd a csípődet jobbra aztán balra, mindkét oldalra kétszer. Most következhet egy szőlőinda, csak nem a jobb, hanem a bal irányba, majd a csípőfordítások, és így tovább.

hirdetes

„Ugrókötelezés” nyújtással és hajlással

Állj vállszélességnél valamivel szűkebb terpeszbe, test mellett leeresztett karokkal. Kezdj el alkarjaiddal körözni, mintha csak ugróköteleznél, és ugyan úgy a lábaidat is emelgesd hozzá felváltva – a sarkaiddal mindig rúgj fel a feneked irányába. Összesen hat ugráló lépést végezz így egy helyben, majd nyújtsd fel mindkét karod a fejed fölé majd rögtön ez után hajolj le és érintsd meg a lábfejedet vagy a padlót magad előtt egy fél guggolás közben. Végül fél guggolásból újra egyenesedj fel, nyújtsd fel a karjaidat a fejed fölé, és kezdd elölről a gyakorlatot.

Keresztezett hegymászó és szétugrás terpeszbe

Kezdj nyújtott plank pózzal, majd végezd el a fent említett hegymászó gyakorlat keresztezett változatát, amiben a jobb térdedet a bal vállad felé húzod a mellkasod alá, és fordítva. Két-két keresztezett hegymászó után ugorj fel a lábaiddal és érkezz velük terpeszben, majd azonnal ugorj vissza nyújtott plankbe és kezdd elölről a gyakorlatot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Gőzfürdő

  A gőzfürdők története az ókori görögökig és rómaiakig vezethető vissza.... Tovább

GI-diéta

Dietetikusunkkal egyetértve mindig fontosnak tartottam a fogyás folyamatában a GI - szerepét.... Tovább

Tovább a lexikonra