Tudományosan igazolva – Egy nő sem dolgozhatna napi 7 óránál többet!

hirdetes

Tudományosan igazolva – Egy nő sem dolgozhatna napi 7 óránál többet!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tudományosan is igazolták, hogy egyetlen nő sem dolgozhatna napi hét óránál többet, az okokat mostani cikkünkben osztjuk meg veletek! 

Tudományosan igazolva – Egy nő sem dolgozhatna napi 7 óránál többet!

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem végzett egy felmérést, ahol összesen több mint nyolcezer nőtt vizsgáltak meg, természetesen szakemberek segítségével. A felmérés megmutatta, hogy a nyolcezer nő többsége szinte teljesen ki van égve. És hogy miért? Nézzük! 

 

Te mennyit dolgozol egy nap?

 

A felmérés szerint egy nő átlagosan napi négy és fél órát tölt el házimunkával, illetve szintén négy és fél órát gyerekneveléssel, amiért természetesen nem kap semmiféle fizetést. Ez a napi kilenc óra viszont mentálisan és erőnlétileg is kimerítő, majdnem ugyanolyan, mintha egy munkahelyen dolgozna, sőt! Kimutatták, hogy az ausztrál nők ezen oknál fogva egyértelműen a „burnoout”, vagyis a kiégés határán vannak, vagy éppen már benne is vannak, aminek következtében nagyon sokan depresszióban, és különféle lelki betegségekben szenvednek. 

 

hirdetes

Dr. Huong Dinh, a kutatás egyik vezetője elmondta, hogy a férfiak jobban bírják a terhelést, többségüknél teljes mértékben elfogadott a heti 47 munkaóra, a nőknél viszont más a helyzet. A heti 47 munkaórát jelentősen le kellene csökkenteni, hogy több idejük legyen magukra, pihenésre, vagy éppen sportolásra, mert szó szerint belebetegednek a túlterheltségbe. 

 

A felmérés után elmondták, hogy az lenne az ideális, ha egyetlen nő sem dolgozhatna többet heti 34 óránál, tehát napi hét óránál többet. Idehaza is volt már felmérés a háztartási munka értékéről. A KSH adatai szerint a magyar férfiak 40 százaléka veszi ki a részét a főzésből, míg a nők 80 százaléka. A takarítási adatok viszont már egészen mást mutatnak, a férfiak 18 százaléka vesz részt a takarításban, a nőknél ez az arány 55 százalék.  Mégis a nők átlagéletkora a magasabb, szóval döntse el mindenki, hogy hol is van az igazság…

Egyetértesz azzal, hogy napi hét óránál többet nem kellene dolgoznia a nőknek?

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás

Szótár

Viscerális zsír

A hason belül lévô zsírszövet-mennyiség. Tovább

Wellness hotel

Egy wellness hotel tökéletes választás lehet, ha szeretnél egy kicsit kiszakadni a szürke... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes