notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tudományosan igazolva – Egy nő sem dolgozhatna napi 7 óránál többet!

hirdetes

Tudományosan igazolva – Egy nő sem dolgozhatna napi 7 óránál többet!

SzF

Tudományosan is igazolták, hogy egyetlen nő sem dolgozhatna napi hét óránál többet, az okokat mostani cikkünkben osztjuk meg veletek! 

Tudományosan igazolva – Egy nő sem dolgozhatna napi 7 óránál többet!

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem végzett egy felmérést, ahol összesen több mint nyolcezer nőtt vizsgáltak meg, természetesen szakemberek segítségével. A felmérés megmutatta, hogy a nyolcezer nő többsége szinte teljesen ki van égve. És hogy miért? Nézzük! 

A felmérés szerint egy nő átlagosan napi négy és fél órát tölt el házimunkával, illetve szintén négy és fél órát gyerekneveléssel, amiért természetesen nem kap semmiféle fizetést. Ez a napi kilenc óra viszont mentálisan és erőnlétileg is kimerítő, majdnem ugyanolyan, mintha egy munkahelyen dolgozna, sőt! Kimutatták, hogy az ausztrál nők ezen oknál fogva egyértelműen a „burnoout”, vagyis a kiégés határán vannak, vagy éppen már benne is vannak, aminek következtében nagyon sokan depresszióban, és különféle lelki betegségekben szenvednek. 

hirdetes
hirdetes

Dr. Huong Dinh, a kutatás egyik vezetője elmondta, hogy a férfiak jobban bírják a terhelést, többségüknél teljes mértékben elfogadott a heti 47 munkaóra, a nőknél viszont más a helyzet. A heti 47 munkaórát jelentősen le kellene csökkenteni, hogy több idejük legyen magukra, pihenésre, vagy éppen sportolásra, mert szó szerint belebetegednek a túlterheltségbe. 

A felmérés után elmondták, hogy az lenne az ideális, ha egyetlen nő sem dolgozhatna többet heti 34 óránál, tehát napi hét óránál többet. Idehaza is volt már felmérés a háztartási munka értékéről. A KSH adatai szerint a magyar férfiak 40 százaléka veszi ki a részét a főzésből, míg a nők 80 százaléka. A takarítási adatok viszont már egészen mást mutatnak, a férfiak 18 százaléka vesz részt a takarításban, a nőknél ez az arány 55 százalék.  Mégis a nők átlagéletkora a magasabb, szóval döntse el mindenki, hogy hol is van az igazság…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Szótár

Lándzsás útifű

(Plantago lanceolata)   Eredete, élőhelye   A lándzsás útifű Európában és... Tovább

Tavaszi kankalin

Latin neve: Primula officinalis   Eredete, élőhelye   Legfőbbképp Magyarországon... Tovább

Tovább a lexikonra
egészség egészséges életmód egészséges táplálkozás