notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mivel harcolunk mi nők?,edzés,fitness,fitnesz,motiválás,motiváció,egészség,egészséges életmód,önbizalom,hatékony fogyás,egészséges receptek,alakformálás

Mivel harcolunk mi nők?

hirdetes

Van, ami nagyon közös bennünk, nőkben és ez az, hogy hogyan éljük meg az életet. Mit látok én? Azt, hogy folyamatosan próbálunk megfelelni az elvárásoknak, a lelkünkre veszünk mindent és kudarcként éljük meg, ha valamiben nem vagyunk jók. Hagyjuk, hogy ezek a dolgok lenyomjanak minket. Itt nem a „lenyomnak” szón van a lényeg, hanem, hogy mi ezt „hagyjuk”. Folyamatosan vesztesnek, gyengének érezzük magunkat és már arra sincs energiánk, hogy felismerjük, hogy mindahhoz, amit mi próbálunk megvalósítani, mennyi erő kell. 

Mivel harcolunk mi nők?

 

Mit jelent nőnek lenni?

 
A nők többsége tele van komplexusokkal, haraggal, önutálattal és ez látszik is rajtunk. A vidámság, a boldogság tényleg nem a kilóktól függ, mind inkább attól, hogy mennyire vagyunk megbékélve önmagunkkal, mennyire látjuk és tudjuk értékelni azt az erőt, ami bennünk van. A sport nálam erről szól, edzőként pedig az a feladatom, hogy megmutassam a nőknek mindazt a sok szépet és jót, ami ott van…valahol legbelül. 
 

Az alábbi történet talán jól példázza, hogy miről is beszélek:

 
Közel két éve ellátogatott egy hölgy az órámra az akkor 15 éves lányával, hogy megnézzék miről is van szó. Elutasítóan leült és képes volt végignézni az órát, úgy hogy meg sem mozdult (szerintem ő volt az első és az utolsó, aki ilyet tett az órámon). Azóta minden héten 3-4-szer jár hozzám, olyan lett ő és a lánya is, mint a családom. Testközelből nézhettem végig az átalakulását. Tele volt ő is gátlással, folyamatosan azzal volt elfoglalva, hogy őt milyennek tartja a külvilág, nem tudta elengedni, ha valamit nem úgy csinált, ahogy mondjuk a többiek az órán. Folyamatosan harcban állt önmagával és közben nem látta, hogy mekkora dolog, amit véghezvisz. Gyönyörűen neveli a gyermekeit még a nehéz körülmények között is, dolgozik, erőn felül teljesít az edzéseken, szuper barát, és amikor végre feloldottunk (mert itt már egy közösségről van szó) benne egy csomó gátlást, kiderült róla, hogy ő az egyik legvidámabb ember, akivel valaha találkoztam. Nagy munkánk van benne (neki, nekem és a többi vendégnek), de végre elkezdte magát szépnek látni, nem arra koncentrál már leginkább, hogy mi nem tökéletes rajta, hanem arra, hogy mi az, amin látszik, hogy mennyi munka van benne. 
hirdetes
 
 
Az óráim többségét szeretem nem tükrös terembe tartani. Csak azok mehetnek tükrös terembe edzeni, akikről tudom, hogy végigmentek már az „úton” vagy az ő céljaik eléréséhez kell ez a megtapasztalás. Mert az óráimon az a lényeg, hogy a nők megérezzék, hogy mennyi szépség, szenvedély és erő van bennük. Akik még mindig hadakoznak önmagukkal, azok csak a tükörképet fogják bámulni. Azt a képet, amit ők építettek fel az elnyomásból, a lelkükre vett kritikákból, a nem megfelelésből. Az a tükör még nem tiszta, az nem azt mutatja, hogy kik ők valójában.
hirdetes
 
Múlt héten átvittem a lányokat a tükrös terembe, mert úgy éreztem, hogy már készen állnak rá. Az első 10 percben mindenki a cipőjét bámulta, a szünetekben zavartság, feszültség volt tapasztalható. Utálták a tükröt! Az egész órán szinte 150%-kal dolgoztam azon, hogy sikerüljön az, amit elterveztem. Mi sem bizonyítja jobban a befektetett energiát, minthogy este úgy aludtam el, mint, akit fejbe vertek. Azt szerettem volna, ha látják végre azt, amit én… és sikerült!
 
„Életem legjobb órája volt! És a végére a tükör is a barátom lett!”- A történet főhősnőjének nyilatkozata
Most már végre azt látta, aki ő valójában. Egy erős, gyönyörű, vidám nőt, aki bármire képes. 
Csodálkozik valaki, hogy imádom a munkám?
 
Szerző:
Simon Alexandra
Fitness Junkie

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezzel az öt lépéssel véget vethetünk egy mérgező kapcsolatnak

2019-09-12

Ezzel az öt lépéssel véget vethetünk egy mérgező kapcsolatnak

Hogyan szabadulhatunk meg egy mérgező kapcsolatból? Segítségképpen íme öt gyakorlati lépés Philip Zimbardo és Rosemary Sword szociálpszichológusok Időperspektíva-módszer a gyakorlatban című könyvéből.

A stressz okozza a gyomorfekélyt? – Tíz

2019-09-11

A stressz okozza a gyomorfekélyt? – Tíz "gyógyító" mítosz

Az utóbbi évtizedekben számos teória, alternatív gyógymód született, amely sokszor még az orvostudomány alaptételeit is megkérdőjelezi. Sokszor gyógyítatlan betegségeknél, gyakran a rák esetében bukkannak fel az univerzális csodaszer-elméletek.

Mitől is vagy igazán nő?!

2019-09-02

Mitől is vagy igazán nő?!

Ahhoz, hogy valaki nőies legyen, elég pár ruha, némi pipere és egy jól belőtt haj.

Lebegéstartály: „negyven perc felért ötórányi mély alvással”

2019-08-28

Lebegéstartály: „negyven perc felért ötórányi mély alvással”

Ki ne vágyna tökéletes nyugalomra, ha csak rövid időre is? Egy jónéhány évtizede létező módszer, amely már itthon is elérhető újfajta felfrissülést ígér. Nem kell hozzá más, mint egy speciális tartály testmeleg sós vízzel, ahol teljes csönben és sötétségben lebeghetünk.

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

2019-08-19

Egyszerű trükkök, amivel növelheted az önbizalmadat

A legtöbb nő sajnos nem rendelkezik elég önbizalommal. Pedig mindegyikük gyönyörű és különleges kortól, testalkattól függetlenül. A következőkben adunk néhány hasznos, mégis egyszerű tanácsot, melyek segítségével növelheted az önbizalmadat!

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

2019-08-07

Ismerd meg a nő erejének pilléreit

A belőle fakadó és benne átfolyó Hit, Álom és Szeretet, mely képes arra, hogy megtartsa a legnehezebb terheket, és támaszul szolgáljon A Férfinak.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
84 075
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 905 810
Közösség

Szótár

Enzim

A szervezet által előállított, fehérje természetű anyagok, amelyeknek fő feladata a... Tovább

Elfáradási sajátosságok

  A testi és szellemi elfáradás az edzés természetes velejárója. Az elfáradás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.8