notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mivel harcolunk mi nők?,edzés,fitness,fitnesz,motiválás,motiváció,egészség,egészséges életmód,önbizalom,hatékony fogyás,egészséges receptek,alakformálás

Mivel harcolunk mi nők?

hirdetes

Van, ami nagyon közös bennünk, nőkben és ez az, hogy hogyan éljük meg az életet. Mit látok én? Azt, hogy folyamatosan próbálunk megfelelni az elvárásoknak, a lelkünkre veszünk mindent és kudarcként éljük meg, ha valamiben nem vagyunk jók. Hagyjuk, hogy ezek a dolgok lenyomjanak minket. Itt nem a „lenyomnak” szón van a lényeg, hanem, hogy mi ezt „hagyjuk”. Folyamatosan vesztesnek, gyengének érezzük magunkat és már arra sincs energiánk, hogy felismerjük, hogy mindahhoz, amit mi próbálunk megvalósítani, mennyi erő kell. 

Mivel harcolunk mi nők?

 

Mit jelent nőnek lenni?

 
A nők többsége tele van komplexusokkal, haraggal, önutálattal és ez látszik is rajtunk. A vidámság, a boldogság tényleg nem a kilóktól függ, mind inkább attól, hogy mennyire vagyunk megbékélve önmagunkkal, mennyire látjuk és tudjuk értékelni azt az erőt, ami bennünk van. A sport nálam erről szól, edzőként pedig az a feladatom, hogy megmutassam a nőknek mindazt a sok szépet és jót, ami ott van…valahol legbelül. 
 

Az alábbi történet talán jól példázza, hogy miről is beszélek:

 
Közel két éve ellátogatott egy hölgy az órámra az akkor 15 éves lányával, hogy megnézzék miről is van szó. Elutasítóan leült és képes volt végignézni az órát, úgy hogy meg sem mozdult (szerintem ő volt az első és az utolsó, aki ilyet tett az órámon). Azóta minden héten 3-4-szer jár hozzám, olyan lett ő és a lánya is, mint a családom. Testközelből nézhettem végig az átalakulását. Tele volt ő is gátlással, folyamatosan azzal volt elfoglalva, hogy őt milyennek tartja a külvilág, nem tudta elengedni, ha valamit nem úgy csinált, ahogy mondjuk a többiek az órán. Folyamatosan harcban állt önmagával és közben nem látta, hogy mekkora dolog, amit véghezvisz. Gyönyörűen neveli a gyermekeit még a nehéz körülmények között is, dolgozik, erőn felül teljesít az edzéseken, szuper barát, és amikor végre feloldottunk (mert itt már egy közösségről van szó) benne egy csomó gátlást, kiderült róla, hogy ő az egyik legvidámabb ember, akivel valaha találkoztam. Nagy munkánk van benne (neki, nekem és a többi vendégnek), de végre elkezdte magát szépnek látni, nem arra koncentrál már leginkább, hogy mi nem tökéletes rajta, hanem arra, hogy mi az, amin látszik, hogy mennyi munka van benne. 
hirdetes
 
 
Az óráim többségét szeretem nem tükrös terembe tartani. Csak azok mehetnek tükrös terembe edzeni, akikről tudom, hogy végigmentek már az „úton” vagy az ő céljaik eléréséhez kell ez a megtapasztalás. Mert az óráimon az a lényeg, hogy a nők megérezzék, hogy mennyi szépség, szenvedély és erő van bennük. Akik még mindig hadakoznak önmagukkal, azok csak a tükörképet fogják bámulni. Azt a képet, amit ők építettek fel az elnyomásból, a lelkükre vett kritikákból, a nem megfelelésből. Az a tükör még nem tiszta, az nem azt mutatja, hogy kik ők valójában.
hirdetes
 
Múlt héten átvittem a lányokat a tükrös terembe, mert úgy éreztem, hogy már készen állnak rá. Az első 10 percben mindenki a cipőjét bámulta, a szünetekben zavartság, feszültség volt tapasztalható. Utálták a tükröt! Az egész órán szinte 150%-kal dolgoztam azon, hogy sikerüljön az, amit elterveztem. Mi sem bizonyítja jobban a befektetett energiát, minthogy este úgy aludtam el, mint, akit fejbe vertek. Azt szerettem volna, ha látják végre azt, amit én… és sikerült!
 
„Életem legjobb órája volt! És a végére a tükör is a barátom lett!”- A történet főhősnőjének nyilatkozata
Most már végre azt látta, aki ő valójában. Egy erős, gyönyörű, vidám nőt, aki bármire képes. 
Csodálkozik valaki, hogy imádom a munkám?
 
Szerző:
Simon Alexandra
Fitness Junkie

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Amikor mínusz 40 kiló történelmet csinált

2019-07-19

Amikor mínusz 40 kiló történelmet csinált

A 20. század legnagyobb hatású szoprán énekesnője volt, lépten-nyomon lesifotósok követték, fiatal rajongói napokat álltak érte sorba az operaházak kasszáinál.

A szem máshogy a lélek tükre

2019-07-17

A szem máshogy a lélek tükre

Bizonyos tekintetben mindig a túlélésért küzdünk. Ha megijedünk, szemünk tágra nyílik, míg undor hatására épp ellenkezőleg cselekszünk: összeszűkítjük a tekintetünket.

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

2019-07-11

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

A Campus Fesztivál az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal, a zenei sokszínűség jellemzi, ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé.

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

2019-07-09

Hűvös klímájú vagy trópusi? Nem az időjárásról, a család légköréről beszélünk

Minden családnak megvan a maga habitusa. Ha meteorológiai terminusokban gondolkodunk, lehet egy család klímája hűvösebb, távolságtartóbb, de fülledt trópusias is, ahol nehéz levegőt kapni. Vajon mi határozza meg a család lelkét, és milyenek azok a családok, amelyek támogatják az egyén fejlődését?

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

2019-07-08

Az egész életünket megmérgezi, amikor a szüleink elárulnak minket

Tara Westover nem kapott védőoltásokat, nem látta orvos, és iskolába járni is csak 17 évesen kezdett el – miközben a végítéletre készülő családja hevesen ellenezte azt.

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

2019-07-02

Szomatizáció! Testi-lelki egészségünk

Egy kicsit eltérő téma a megszokottól, de mégis fontos, és kapcsolódik is az egészségünkhöz.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
78 739
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 532 887
Közösség

Szótár

Mozgáskoordináció

  Azon képesség, amely a mozgások végrehajtásának célszerű szabályozását segíti... Tovább

Nadragulya

(Atropa Belladonna)   Jelentése   A belladonna azt jelenti, hogy szép hölgy. Ezt a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.8