notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Itthon is lehet a beavatkozás korszerűbb, a rehabilitáció könnyebb, a felgyógyulás gyorsabb

hirdetes

Láb, térd, csípő, váll problémák és megoldások

Sz. F.
Speciális megoldás láb-, csípő-, és vállproblémákra – Már másnap elmúlik minden fájdalom!

Az Emineo team nem állt meg itt. Azon túl, hogy folyamatosan vizsgálják a megjelenő új külföldi technológiákat, minden szempontból igyekeznek azokat maguk is tovább fejleszteni. Az általuk javasolt és beültetett speciális magas minőségű protézisek az úgynevezett ragasztás vagy cement nélküli technológiát képviselik, melyek kiemelkedő tulajdonságairól vélhetően a páciensek jelentős része egyáltalán nem tud. Magunk is némi elképedéssel vettük tudomásul azokat az előnyöket, melyek teljesen ismeretlenek voltak a számunkra.

Ilyen tétel az, hogy amíg a beragasztott protézisek esetében a ragasztó – végül is nem meglepő módon - jelentős mértékben roncsolja a csontok szerkezetét, ilyen nem áll fenn akkor, ha ragasztó nélküli technológiát alkalmaznak. A ragasztó nélküli implantátum felületét bemutatva látszik, hogy azt a csont szerkezete teljes stabilitással és egyfajta „önrögzítéssel” természetese növi körbe. Maga a protézis is egyfajta mérnöki csodának tűnik a ma hidroxi –apetit kristály rétegével, amellyel nélkülözhető a ragasztóanyag.  Amint megtudtuk, minden protézis sajnos kilazul egy idő után – a ragasztó nélkül beépített protézis nagyfokú előnye, hogy egy szükséges csere esetén könnyebben és sokkal kisebb csontveszteséggel távolítható el, aminek révén akár többször is be lehet építeni egy ilyet, ragasztós társával összehasonlítva.

hirdetes
hirdetes

Csodálattal kellett, hogy adózzunk a mai korszerű orvostudományt ily módon helybe hozó és nekünk bemutató Emineo munkatársaknak és a Protézis Teamnek annak ellenére, hogy az OEP pénzügyi támogatása nélkül kell, hogy megoldják pácienseik ellátását. Mindazonáltal a legkorszerűbb ellátás ily mértékű előnyeiért fizetendő díjak mértéke minden bizonnyal a mi esetünkben is arányban állítható lenne azzal a ténnyel, hogy - miként az orvosok elmondták, -  amennyiben ideális anatómiai felépítésű beteg vagyok, akár a csípő protézis után pár napon belül újra röplabdázhatok. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Wellness

A wellness valójában már az emberiség megjelenése óta létezik. Az irányzat célja, hogy... Tovább

Alma típusú elhízás

A hasi elhízást nevezik alma típusú vagy férfias elhízásnak. Az ilyen típusú elhízás... Tovább

Tovább a lexikonra